Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Muğla’da öğretmenler kalaycılık mesleğine sahip çıktı

 Muğla’da öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Kavaklıdere’de “Bakırcılık Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Tarihyazımı Çalıştayı’nın 10’uncusu MSKÜ’de düzenleniyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde 10’uncu Tarihyazımı Çalıştayı düzenleniyor.

ADIM Üniversiteleri Muğla’da toplandı

ADIM Üniversiteleri 1’inci grup Rektörler ve idari grup toplantısı, 18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Çocuklar bilimle buluşmaya devam edecek

Marmaris Belediyesi’nin çeşitli kurum ortakları ile birlikte Nisan ayında ilkini hayata geçirdiği çocuklara yönelik sanat, robotik kodlama ve yazılım kursları bu kez Taşlıca ve Söğüt mahallelerinde yapılacak.

Milas Belediyesi’nden kadınlar için bir kurs daha

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açacağı "Cilt Bakımı - Makyaj ve Manikürist" kursları ile kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasına destek olmayı hedefliyor.

100’üncü yıl "Okuma seferberliği" ödülleri verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.yılını farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlattığı 100.Yıl Okuma Seferberliği projesinin ödül törenini Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdi.

MSKÜ’de ‘Atatürk'ün Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesi’ konferansı

Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesinde Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümünde ‘Atatürk'ün Beden Eğitimi ve Spor Düşüncesi’ konferans gerçekleştirildi.

Teorik ve Uygulamalı Yangın Eğitimi

Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı bünyesinde Göcek Balıkçılık Kooperatifi üyelerine teorik ve uygulama yangın eğitimi verildi.

TÜRÇEV'den öğrencilere eğitim

Bodrum Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) iş birliğinde öğrencilere mavi bayrak eğitimi düzenlendi 

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

EAH personeline işaret dili eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duyma kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile iletişim sağlanabilmesi amacıyla tüm branşlarda görevli personele ‘işaret dili’ eğitimi verilmeye başlandı.

Öğrenciler Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni ziyaret etti

Marmaris Çamlı Mahallesi’nde 20 bin 740 m arazide hayata geçirdiği Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesini, eğitim hayatlarına devam eden özel kolejin 4’üncü sınıf öğrencilerini ağırladı.

FTSO'dan Orta Ve İleri Seviye Excel Eğitimi Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyeleri ve çalışanlarına ‘Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi’ verildi. 

Bodrum Belediyesi 'nden Bir Anaokulu Daha Açıldı

Bodrum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Köyceğiz’de yangın anı ve söndürme tatbikatı yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda yangın anı ve söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilere su tüketimi konulu eğitim

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 'Su hayattır, su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma' temalı Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde bazı okullar ziyaret edilerek öğrenciler; su tüketimi ve sağlıklı gıda ile ilgili bilgilendirildi.

48 saat boyunca çalışıp ortaya dijital oyunlar çıkaracaklar

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek dijital oyun geliştirme yarışması başladı. Bodrum’da kamp kuran yarışmacılar, 48 saat oyun geliştirecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

MSKÜ’ye gelen öğrencilere hoşgeldin programı düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından öğrencilere hoşgeldin programı düzenlendi.

Toplam 963 haber.