Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Muğla’da araç sayısı bir ayda 11 bin 907 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 Eylül ayı sonu itibari ile Muğla’daki araç sayısı ve artışları yayımladı.

Eskiye rağbet çok ama çırak yok

 Unutulmaya yüz tutan meslekler arasında yer alan yorgancılık ve ayakkabı tamirciliği son günlerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Ayakkabı ve yorgancı esnafı yoğunluk nedeniyle müşterilerine zamanında hizmet verememekten şikayetçi.

“Zam geldi fakat fiyatlara yansıtmıyoruz”

Fethiye Salı Pazarı’nda peynir satışı yapan İbrahim Bey, peynire aslında zam geldiğini fakat vatandaşların yanında olduklarını belirtip zamları müşterilerine yansıtmadıklarını mikrofonlarımıza belirtti.

Turizm fuarında Marmaris tanıtılıyor

Dünya’nın en önemli turizm fuarlarından olan World Travel Market (WTM) Londra, 44. kez kapılarını açtı.

Başkan Gürün’e Başkanlar Odasından ziyaret

65 yaş üstü yolcu taşımacılığında yaşanan sıkıntıları Muğla’da aldığı kararla çözen ve şoför esnafının yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla, Fethiye ve Seydikemer Şoförler Odası Başkanları teşekkür ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Muğla, Vizyoner’23’te

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Merkezi tarafından her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD Vizyoner’23 etkinliğine MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Nevzat Aykaç ve yönetim katılım gösterdi.

Sigaraya zam geldi

Türkiye Tekel Bayiler Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Philip Morris grubuna da zam geldiğini duyurdu. Açıklamaya göre Philip Morris sigara grubuna 5 TL'lik zam geldi.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Bodrum’da kruvaziyer turizmi devam ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Seven Seas Navigator, 404 yolcu getirdi.

Roman vatandaşlar istihdama kazandırılıyor

'Roman Vatandaşlarına Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı’ çerçevesinde Roman vatandaşlar, mesleki beceri kazandırılarak sosyal hayata kazandırılıyor.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Daldan sofraya ekşi yolculuk

Muğla'nın Ortaca ilçesinde havaların soğuması ile birlikte kırsal kesimlerde nar ekşisi telaşı başladı.

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Asgari ücret yeterli bir seviyede değil”

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Dev yolcu gemisi bin 497 yolcu ile geldi

Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen 294 metre boyundaki 'MSC Musica' isimli kruvaziyer, bin 497 yolcu getirdi.

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Benzine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Fethiye’de sarımsağa enflasyon vurdu, kilosu 150 lira!

Birçok hastalığa çare olan sarımsak, Fethiye Salı Pazarı’nda kilosu 150 liradan satılıyor. Sarımsağın kilosunun Fethiye Salı Pazarı’nda 150 lira olması tüketicinin kafasını karıştırıyor.

Toplam 792 haber.