Dinçel, 'Sezonu tamamladık'

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, tamamlanan 2023-2024 sezonu sonrasında açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Devre arasında göreve geldiğimizde yönetim kurulumuz ile yapmış olduğumuz değerlendirmelerde ligi sıkıntı yaşamadan bitirmeyi hedeflemiştik. Tabi ki o dönemde transfer süreci de çıktı. Kulübün ekonomisini de düşünerek doğru oyuncuları kulübümüzün bütçesine uygun şekilde transfer ederek 2. yarıyı geçirmeyi planladık ve bugün geldiğimiz noktada 2. yarı da özellikle çok zor geçen koşulları Fethiyespor olarak hiçbir şekilde stres, sıkıntı yaşamadan bitirdik. 

Dinçel, 'Sezonu tamamladık'

‘Koşullar zordu’

Bunu niye söyledim çünkü geçen sezon deprem dolayısıyla bazı takımlar ligden çekildi. Liglerde takım sayısı bu sezon fazlalaştı, maç sayısı fazlalaştı ama ligleri normal şekilde tekrar dizayn edebilmek için düşen takım sayıları arttı. O yüzden zor koşullar cümlesini kullandım.

‘Oyuncular güçlendi’

Gerçekten 2. yarı hemen hemen her takım çok fazla şekilde güçlenerek başladı. Biz Fethiyespor olarak birçok takımın yaşadığı sıkıntıyı stresi hiçbir şekilde yaşamadan normal bir şekilde sezonu bitirdik. Tabi ilk yarıya çok fazla değinmek istemiyorum ilk yarıyı yaşamadım sadece puansal olarak maç sonuçlarını değerlendirerek kâğıt üzerinde bilgim var ama 2. yarıya başlarken ben sizlere şunu söylemiştim. Bizim öncelikli hedefimiz teknik heyet olarak ve ben teknik sorumlu olarak şunu yapmam gerekiyordu her oyuncumuzun bireysel performansını bir tık daha arttırsak bu bizim için kârdır bizim için gelişmedir. 

‘2. devre zorluk derecesi yüksek şekilde başladı’

Aynı zamanda o bireysel performansı arttırmanın yanında takım olarak hareket etmeyi de beraberinde getirirsek 2. yarı da sıkıntı yaşamayacağımızı söylemiştim. Bugün gelmiş olduğumuz noktada yapmış olduğumuz değerlendirmelerde oyuncularımızın bireysel performanslarında artış olduğunu gözlemledik. Özellikle takım oyununun ve güçlü oyunun haftalar ilerledikçe daha da oturduğunu ve ortaya çıktığını gözlemledik. İç saha performansımız iyiydi fakat deplasman da iç saha performansımızı tamamen göstermedik. Bu da 2. yarının zorluk derecesinin yüksek olmasından da kaynaklanıyor. Ama biz 2. yarının başında göreve başlarken hedeflediğimiz noktayı yönetim kurulumuz ile belirlediğimiz tüm hususları gerçekleştirdik, sezonu bitirdik. 

‘Antrenmanlara dahil ettik’

Özellikle son 4-5 haftalık periyotta biraz daha alt konumda olduğumuzdan dolayı alt yapımızdaki gençleri de bünyemizde görme ve değerlendirme fırsatı bulduk. Özellikle altyapı hocalarımız ile altyapıda çalışan tüm görevlilerimiz ile tüm gruplarda ki gelecek vaat eden oyuncuları yaşa bakmaksızın inceleme fırsatı görme fırsatı tanıdık ve bu oyuncuların bir kısmını biz a takımın antrenmanlarına dâhil ettik ve son 2 hafta kadro içerisinde değerlendirdik. 

‘Genç oyuncular ile çalışacağız’

Son hafta itibari ile forma şansı verdik. Belki de hayatlarında ilk kez profesyonel olarak, profesyonel düzeyde süre aldılar. Bu gelişmeler tabiki de bizi memnun etti ama önemli olan şu bugün bu oyuncuları, bu genç oyuncuları antrenmana çıkarıp bünyede tutmak değil onları bu takımda as kadro oyuncusu olarak görmek, bu sadece bir adım bir başlangıç. Ben bunu ilerleyen süreçte daha da olgunlaşacağım düşünüyorum. Biz sezonu bitirmemize rağmen 1 haftalık boşluk verdik. 

Önümüzdeki pazartesi günü itibariyle yaklaşık 4 haftalık genç oyuncular ile bir antrenman programımız var. Sezonun bitmesine rağmen onları önümüzdeki sezon maçı kampına hazırlamayı planlıyoruz. Kurban Bayramı öncesine kadar tesisimizde çalışmalarına devam edecekler. Tabi önümüzde sezon ile belki neler yapılacak onları merak ediyorsunuz. Yönetim kurulumunuzun belirlediği sınırlar içerisinde bizde hareket etmeyi planlıyoruz. 

‘Federasyon farklı kadarlar getirdi’

Takımın kulübün bütçesi, kulübün önümüzdeki sezon hedefleri doğrultusunda bizde teknik adam olarak mutlaka bu doğrultuda hareket edeceğiz. Sezon sonu ile ilgili raporumu yönetim kurulumuza ve profesyonel şubemize verdim. Bu önümüzdeki süreçte gerek iç transfer gerek dış transfer ile ilgili gelişme olduğunda mutlaka sizlerin de haberi olacaktır ama şunu söylemek istiyorum kamuoyunda sizler aracılığı ile bilmesini istiyorum. Özellikle federasyonun getirmiş olduğu kurallar herkes tarafından bilinmiyor. Tabi biz biliyoruz işin içinde olanlar olarak. Bazen tribünde ki taraftarlarımız bazen sosyal medyadan takip eden sizlerin haberlerini yakından takip eden taraftarlarımız bilmiyor.

Federasyonun saha içerisinde bizim ilgimizde zorunlu olarak 2 genç oyuncuyu oynatma mecburiyeti var. Ayrıca maç kadrosu içerisinde geçtiğimiz sezon 21 kişilik kadroda 4 oyuncu bulunuyordu. Bu sezon 6 oyuncu bulunacak ve 25 kişilik A takımı listesi var. Bu 25 kişilik A takımı listesinde 20 tane yaşı küçük 15 tane yaşı büyük diye nitelendirdiğimiz oyuncu grubu olacak. Bu da ister istemez bugün gerek teknik adamların gerek kulüpte yetkili olan özellikle transfer komitesini çok inceleyip sık dokuyarak hareket etme mecburiyetini doğuruyor. Bugün çok transfer yapabilirsin ama Ağustos ayının sonunda lig başlarken federasyona vereceğin 25 kişilik isim listesinde zorlanabilirsin. Belki transfer ettiğin oyuncuyu veya transfer gözüyle baktığın yaşı büyük oyuncuyu o 25 kişilik listeye alamayabilirsin. Bu gerçekten ciddi bir hesabı gerektiriyor. O yüzden biz de her koşulu her şartı düşünerek hareket etmeye çalışıyoruz. Şuan belki kameralar görmüyor ama karşımızdaki panoda bunun bir ön analizi var. Birazdan toplantı bittiğinde size de onları anlatabilirim. İnşallah Fethiyespor önümüzdeki sezon istediği belirlediği hedefe ulaşır. Bizler de o hedefe ulaşması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN