Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'tan 19 Mayıs Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Kaymakam Ertaş yayımladığı mesajda, “İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki silah arkadaşlarının Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak Milli Mücadele meşalesini yaktıkları tarihi günün 105. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” diyerek Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır. 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir.
Sevgili gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük bayramı sizlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, temel ilkelerinin ve Türk Milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması, kollanması ve savunulması görevini sizlere vermiştir. Sizler, ecdadınızdan aldığınız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak güce ve ileri görüşe sahipsiniz. Bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Fethiyeli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN