Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Fethiye’de İlk kıkırdak nakli gerçekleşti

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde ilk kez kıkırdak nakli gerçekleştirildi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eroğlu tarafından hastanın ayak bileğindeki aşık (Talus) kemiğine kıkırdak nakledildi.

MUĞLA ORGAN BAĞIŞINDA 5. SIRADA

3 ve 9 Kasım Organ Bağış haftası nedeniyle Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihan Tekin yazılı bir açıklamada bulundu. “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından birisidir” diyen Dr. Cihan Tekin “Ülkemizde vatandaşlarımızın "Organ Bağışı" konusunda duyarlılıklarını arttırmak, eğitim ve bilgi eksikliğini gidermek için her yıl 3-9 Kasım "Organ Bağış Haftası " olarak kutlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilimiz genelinde tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda stantlar açılmakta, broşürler dağıtılmakta, okul, cami, halk eğitim merkezi, kahvehane gibi vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda eğitim sunumları gerçekleştirilmektedir. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimiz; İzmir (44.000), İstanbul (36.012), Manisa (19.033) Kocaeli (18.198), gibi büyükşehirlerin ardından 14.483 bağış sayısı ile 5. sırada yer almaktadır” dedi.

YİNE GÖNÜLLERİ FETHETTİLER.

Alan el ile veren eli bir araya getirmeye devam eden Fethiye Evi Gönüllüleri, Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören Ertuğrul Yaldız’a özel pusetli aracını alarak teslim ettiler. ‘Gönül engel tanımaz’ sloganıyla 14 yıldır hizmet veren Fethiye Evi Gönülleri sadece engellilere değil, eğitime de desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

İLK 6 AYDA 77.365 KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2016 yılında 143 bin 893, 2017 yılının ilk 6 ayında 77 bin 365 poliklinik hizmeti verdi.

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME SÜRECİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ…

Fethiye’de özel bir beslenme ve diyet merkezinin sahibi Diyetisyen Yasemin Çakır, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulundu

Ftso Üyelerine İndirimli Sağlık Hizmeti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Letoon Hastanesi arasında imzalanan protokolle FTSO üyeleri ve birinci derece yakınları, hastane hizmetlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

Başkan Saatcı’dan Dr. Uğur Muslu’ya tebrik ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Devlet Hastanesi’nin başarılı onkoloji uzmanı Dr. Uğur Muslu’ya ziyarette bulundu.

Geleceğimiz İçin Çalışıyorlar!

Fethiye Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri turizm sezon öncesi atık yağların toplanma çalışmasına hız kazandırdı. 2016 yılında 177 bin 850 litre bitkisel atık yağ toplayan Fethiye Belediyesi’nin 2017’deki hedefi 200 bin litre.

14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören; Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

“Güvenli Dinleme Nasıl Olmalı”

İl Halk Sağlığından 3 Mart Dünya Kulak Ve İşitme Günü Mesajı

Sendikaya Genç, Dinamik Yönetici

Fethiye'de yıllardır eksikliği hissedilen Sendika Temsilciliği görevine, genç, dinamik ve çalışkan isim olan Mehmet Cavit Erten atandı.

Poliklinikler Artık Cumartesi Günü De Hizmet Verecek

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Okulu, 2016 yılında hastane bünyesine 803 bin 155 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Toplam 449 haber.