Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kadın ve genç girişimcilerin dikkatine!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ve TOBB İl Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri Oda ve Borsalarda 27 Şubat 2019 Çarşamba günü 10.00–16.00 saatleri arasında yapılacak. Seçimlere katılmak isteyen Fethiyeli Kadın ve Genç Girişimciler için kayıtlar 2 Ocak 2019 tarihinde başladı.

Değer Katanlar Ödüllendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye ve Seydikemer’de 2017 yılında kurumlar ve gelir vergisi ile istihdam, ihracat rekortmenleri sıralamasında ilk 3’e giren ve Türkiye’de ilk 500’e giren üyelerine, 21 Aralık Cuma günü düzenlediği “Bölge Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni” ile teşekkür etti.

Çıralı’dan Seydikemer’e 3 Müjde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Seydikemer Bölgesel Toplantısı’nda, Seydikemer sorunları ve çözüm önerileriyle birlikte görüşüldü. Seydikemer’e 3 müjde veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seydiler Kilimi için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Alabalık ve domates için de markalaşma çalışmaları hızlandı” dedi.

YA-PA Anaokulu’ndan Esnaf Odası Üyelerine İndirim

Türkiye’nin önde gelen okul öncesi eğitim kuruluşlarından Ya-Pa Yaşam Paylaşım Anaokulları Fethiye şubesi; Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası ile indirim protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine; % 10 indirim ve 10 taksit imkanı sağlanmış oldu. Bu İndirim protokolünden Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri 2 yıl süre ile yararlanabilecek.

GAZİANTEP’TEN FETHİYE’YE İŞBİRLİĞİ KÖPRÜSÜ

Gaziantep’ten Fethiye’ye turizm ve ticaret köprüsü kurulacak. İki şehir arasındaki işbirliğinin arttırılması için ilk adım hafta sonu atıldı.

ARICILIK HER YÖNÜYLE 15-19 EKİM’DE FETHİYE’DE KONUŞULACAK

Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret ederek, 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Fethiye’de düzenlenecek 6’ncı Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ve eş zamanlı yapılacak 3’üncü Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı’na davet etti. Arıcılığın sadece Fethiye ve bölge için değil tüm insanlık için önemli olduğuna dikkat çeken FTSO Başkanı Çıralı da kongre ve çalıştayın başarılı geçmesi ve hedefine ulaşması için gerekli katkıyı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

FTSO, TSE ISO 9001:2015 VERSİYONUNA GEÇMEYE HAK KAZANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), üyelerine kaliteli hizmet sunmak ve kaliteli hizmeti standart hale getirmek için uyguladığı standartları başarıyla sürdürüyor. FTSO, son kalite denetiminden de başarıyla geçerek, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’nden ISO 9001:2015 versiyonuna geçmeye hak kazandı.

2019 İÇİN 2019 TL’LİK YATIRIM

2019 yılında yapılacak olan yer seçimler öncesi Ak Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olan Yusuf Çaylı, Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyasına 2019 lira bağışta bulunarak, yerel seçimler öncesi adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fethiye'den mesaj gönderdi.

Yanık; “Dolar İnşaat Sektörünü Etkilemez”

Fethiye ve çevresinde son günlerde doların yükselmesiyle birlikte sektörde dal kıpırdamadığı yönündeki konuşmaların gerçeğini yansıtmadığını belirten Öz Yuvam İnşaat Sahibi Ali Yanık, “ Bu tür olayların gerçek yüzü şudur, bütçesi olmayan kişilerin sektörde girmesi ve yaptıkları inşaatın maddi karşılığı olmadan inşaata başlamaları ve sonunu getiremediklerinden kaynaklıdır. Dolar ne kadar yükselirse yükselsin inşaat sektörüne etki etmez, tam tersine fayda sağlar. Önümüz yaz sezonu doların ateşi fazla uzun sürmez, kaldı ki biz Türkiye’de yaşıyoruz, Türk Lirasının suyumu çıktı da dolara endeksli çalışıyorlar ” dedi.

BİRLİKTELİK FETEX’DE DE DEVAM ETTİ

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX), 65 katılımcı firma ile kapılarını 8. kez açtı. Yurt içindeki ve dışındaki fuarlarda Turizm paydaşlarının birlikteliği Fethiye’de açılan Fetex fuarında da devam etti…

ŞEHİT CENAZESİ NEDENİYLE FUAR AÇILIŞ ETKİNLİĞİ İPTAL EDİLDİ

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX), 65 katılımcı firma ile kapılarını 8. kez açtı. Dalaman’daki şehit Uzman Onbaşı Fuat Demir’in cenazesi nedeniyle fuardaki tüm açılış etkinliği iptal edildi. Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından organize edilen, Fethiye Belediyesi öncülüğü ve Fethiye Ticaret ve sanayi Odasının destekleriyle Çamköy Kapalı Pazar yerinde 65 katılımcı firmanın stanttı bulunuyor. Fuar, 10 Mart’ta sona erecek.

ŞABAN TAŞAR: 'ANLAYIŞLA KARŞILANSIN'

Fethiye'de yerel basında çıkan ulaşımda yüzde 12,5'lik zamma ilişkin 'Vatandaşlar Ulaşım Zammına Tepkili' haberine Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar’dan yazılı bir açıklama geldi.

ESNAFIN 2017 YILI

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, esnafın 2017 yılını değerlendirdi. Esnafların borçlarını ödemek için Esnaf, Kefaret Kooperatifinden kredi çektiğini belirten Başoğlu; “Bankalar kredi faizlerini yüzde 22’lere kadar ulaştırdılar. Oysa Esnaf, Kefalet Kooperatifinin vermiş olduğu kredi faizi hala yüzde 5 olarak devam etmektedir” dedi.

MARİNE TECH YAT VE TEKNE EKİPMANLARI SERGİSİ TÖRENLE AÇILDI

Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesinin destekleriyle düzenlenen Marine Tech Yat ve Tekne Ekipmanları sergisi 2. Karagözler mahallesi Kayıkhane Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle açıldı. 4 gün açık kalacak olan sergide; 50 farklı firma stant açtı.

SEYDİKEMER’DE YILIN İLK MUZ HASADI YAPILDI

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde serada yetiştirilen muzun hasadı yapıldı. Hasat törenine Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer belediye başkanı Yakup Otgöz, Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve çiftçiler katıldı.

BİLGİSAYAR OYUNUYLA TANIDI

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ihracatında önemli yer tutan domatesin anavatanı olan Fethiye, pek çok sebze ve meyve için uygun iklimi sayesinde alternatif tarım ürünleriyle de öne çıkıyor. Uzak Doğu gibi tropikal iklimlerde yetişen bitkiler Fethiye’de seralarda yetiştirilerek Avrupa pazarına gönderiliyor.

KOOPERATİF BORÇLARINA YAPILANDIRMA...

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı İsmail Başoğlu, kooperatif borçlarına yapılandırma getirildiğini belirterek, kooperatife borcu bulunanların 30 Eylül tarihine kadar başvurarak yapılandırmadan yararlanmalarını istedi. Başoğlu, kooperatif olarak 1 milyon TL'lik yapılandırmanın beklendiğini ifade etti.

İSMAİL BAŞOĞLU “KULLANDIRILAN KREDİ MAALESEF YATIRIMA DÖNÜŞMÜYOR”

Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi; Ege ve Akdeniz bölgesinde en çok kredi kullandıran kooperatifler arasında bulunmakta... Kooperatif kanalıyla Fethiye esnafı; 2017 yılının ilk 6 aylık döneminde 52 milyon TL'lik kredi kullandı…

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Seydikemer Bölgesel Toplantısı Yapıldı.

Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ve çok sayıda Oda üyesinin katıldığı toplantıda Seydikemer ekonomisinin gelişmesinin önündeki engeller konusu görüşüldü.

Toplam 802 haber.