Domates fiyatı düştü!

Domates ihracatında yaşanan sıkıntılar sonrasında Fethiye Salı pazarında tezgâhlarda satılan domateslerin fiyatlarında düşüş meydana geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Domates fiyatlarının 20 ile 25 lira seviyelerine gerilediğini belirten Pazar esnaflarından Musa Ayat, ihracatta yaşanan sıkıntıların iç piyasada fiyatları düşürdüğünü belirtti. Aynı zamanda Fethiye Salı pazarında alan dışı kayıtsız satış yapanlardan dolayı da esnafın mağdur olduğunu belirtti.

“Domates ihracatında sıkıntı var”
Pazarcı esnafı Musa Ayat, “Pazarda domates satıyoruz. Şu anda ihracatta bir sıkıntımız var. Pembe domates fiyatları 20-25 bandında. Şu anda düşük… Ciddi anlamda domateste düşüş var. 2 hafta önce bu domates 40 lira bandındaydı. Şu anda ihracatta bir kısıtlama var. İç piyasaya yansıyor o da belli bir tüketim kotası var, o kota da böyle oluyor.

“Yetkililerden çözüm istiyoruz”
Tahsisli olmayan kişiler geliyor buraya pazarın alan dışına koymuş oluyorlar. Onun için de bizde sıkıntı yaşıyoruz. Onların hakları yok, mesela biz burada vergimiz var, işgalineyiz var, katı çöp atık vergimiz var böyle bir durum var yani bizde mağduruz yani. Bakalım inşallah yetkililerden çözüm talep ediyoruz inşallah olur.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN