Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Açık hava heykel parkı Loft Art Sculptville, sanatseverleri bir araya getiriyor

Bodrum'da modern köy yaşamının oluşturulduğu ve geçen yaz tatilcileri ağırlamaya başlayan Bodrum Loft, modern mimarisiyle sanatı aynı çatı altında buluşturuyor.

Marmaris’te konserler başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesi barlar sokağında konserler rap müzik sanatçısı Norm Ender'in konseri ile başladı.

2 yıldır sahneye çıkmayan Gökhan Tepe sanat hayatının 25’inci yılını kutladı

2 yıldır korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle sahnelerden uzak kalan ünlü sanatçı Gökhan Tepe, Bodrum'daki ilk konserinde sanat hayatının 25'inci yılını kutladı.

Sebiha Arslan’dan 2 Kitap Birden

Anadolu Ajansı Muhabiri Gazeteci Sebiha Arslan, Türkiye’de güzel yürekleri birleştiren bir eserle pandemi hüzünlerinin dağılmasına ve yaşama dokunuşların çoğalmasına sebep olan bir çalışmaya imza attı.

Müzikli Fethiye Akşamları Adem Kazan ile devam etti

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Adem Kazan sahnesiyle devam etti.

Menteşe Belediyesi tiyatro kursları başladı

Menteşe Belediye Tiyatrosu eğitmenleri tarafından verilen tiyatro eğitimlerine 6 ila 50 yaş arasında çok sayıda kursiyer katılıyor. Kursiyerler belirlenen yaş gruplarına göre Zihni Derin Alışveriş Merkezindeki Belediye tiyatrosunun salonlarında 4 tiyatro ve 2 drama eğitmeninden ses, nefes, denge, koordinasyon, doğaçlama, diksiyon, jest, mimik ve adımlama konularında eğitim alıyorlar.

Müzikli Fethiye Akşamları Ali Tunç ile devam etti

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Ali Tunç sahnesiyle devam etti.

Çobanlık yaparken bulduğu taşları sergiliyor

Aslen Şanlıurfalı olan ve Konya'da çobanlık yaparken 20 yıl boyunca bulduğu insan yüzüne benzeyen taşları toplayan Ahmet Aslan, koleksiyonunu Muğla'nın Marmaris ilçesinde açılan sergide görücüye çıkardı.

Değerli taşlar genç mühendisin elinde hayat buluyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Jeoloji Mühendisi İremnur Gökdal, el işçiliğine dayalı tasarımlarıyla değerli taşları adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.

Barbun Cafe Bistro’da “Sakiler Grubu” Unutulmaz Bir Konser Verdi

Fethiye'nin en seçkin mekanlarından birisi olan Barbun Cafe Bistro’da unutulmaz bir yaz konseri gerçekleşti. İlk single çalışmaları ‘Dünyadan Uzak’la” büyük bir başarıya imza atan Sakiler grubu, Barbun Cafe Bistroda unutulmaz bir konser verdi.

"Müzikli Fethiye Akşamları" başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu'nun sahnesiyle başladı.

Karaçulha Yörük Şöleninin Programı Belli Oldu

Fethiye Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her sene gerçekleştirilen Karaçulha Yörük Şöleninin programı belli oldu. Geleneksel hale getirilen Karaçulha Yörük Şöleni, eski günlerdeki gibi tüm coşkusuyla yapılacağı öğrenildi.

Bodrum Kalesi’nde etkinlikler başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3'üncü 'Bodrum Kaleiçi etkinlikleri 2 Temmuz 2021 Cuma günü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sahnelediği 'Napoliten Şarkılar-Türk Tenorları konseri ile Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Müzikli Fethiye akşamları başlıyor

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek ‘Müzikli Fethiye Akşamları’ açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu’nun sahnesiyle başlıyor.

Vali Orhan Tavlı, Fotoğraf Sanatçıları İle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ülkemizde ve Muğla’da fotoğraf sanatı ile ilgilenen, bu alanda çalışan dernek ve kulüplerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Muğlalı müzisyenler: “Kusura bakıyoruz asıl onlar kusura bakmasın”

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tamamen kaldırıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müzik yasağını 24.00'e çekmesiyle ilgili açıklamasına Muğlalı müzisyenlerden tepki geldi. Muğla Büyükşehir Müzisyenler Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Kanavuzlar; “Biz ekmeğimizi müzikten kazanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamasına çok üzüldük ve tepkiliyiz. Muğlalı müzisyenler olarak kusura bakıyoruz. Asıl onlar kusura bakmasın” dedi.

“Kaya Halısı ve Fethiye Kilimi Sergisi” açıldı

Fethiye’nin Kültürel değeri, coğrafi işaretli kaya halısı ve Fethiye Kilimleri sergisi açıldı.

“Kaya Halısı” Dokuma Atölyesi açıldı

Fethiye’nin Kültürel değeri, coğrafi işaretli kaya halısı dokuma atölyesi açıldı.

Şehir Tiyatrosu perdelerini açıyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Haziran ayında seyircisi ile buluşuyor.

Toplam 930 haber.