Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

CIVIL CIVIL EN RENKLİ SERGİ

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Kış dönemi resim ve seramik kursunu başarıyla bitiren “5-6 yaş” ve “7, 8, 9 yaş” grubu kursiyerlerin sergisi törenle açıldı. Çocuk Sergisi; Fethiye Belediyesinin çıkarmış olduğu “Fethiye’de Doğal Çiçekler” adlı kitaptaki fotoğrafların resimlerinden oluşmakta.

GRAFİK TASARIM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI…

Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi törenle açıldı. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Yıldız Özeren, kendilerini sektöre tanıtarak öğrencilerin doğru kişilerle bir araya gelmesini istediklerini ifade etti. Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisi okul bahçesinde açıldı. Öğrencilerin hayal ürünlerinin grafikleştiği sergi büyük beğeni topladı. Grafik Tasarım ve Fotoğraf sergisinin açılışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya gerçekleştirdi.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

YIL SONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün yıl sonu sergisi göz kamaştırdı.Serginin açılış törenine yoğun ilgi oldu.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün açtığı kursları tamamlayan kursiyerler hünerlerini sergilediler. Türk Halk Müziği, Ney, gitar, bağlama,işaret dili ve halk oyunları kurslarını tamamlayan kursiyerler zaman zaman ayakta alkışlandılar.

Kargı’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Sergisi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Kargı Mahallesi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunun yıl sonu sergisi Kargı Düğün Salonunda düzenlendi. Ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan 14 kursiyerin yaklaşık 2 ayda ürettiği bir birinden güzel el işi göz nuru eserler göz kamaştırdı.

Balıkesir Sındırgı El Dokuma Halıları Fethiye’de

Balıkesir’in Yağcıbedir halıları Fethiye’de sergileniyor. Adını Balıkesir’in, Sındırgı ilçesindeki Yağcıbedir yörüklerinden alan Yağcıbedir halıları FBKM sergi salonunda halı severleri bekliyor.

USTA TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARTTILAR

Aile ve Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdu ve sevgi evlerinde konaklayan öğrencilerin oluşturduğu tiyatro ekibi Ahmet Ekti’nin yazdığı “Yarın Çok Geç” isimli oyunu başarılı şekilde sergilerken, usta tiyatroculara da adeta taş çıkarttılar.

Kardelenden Muhteşem Konser

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye şubesi bünyesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında kurulan Kardelen Türk Sanat Müziği Topluluğu muhteşem bir bahar konseri gerçekleştirdi. Yoğun ilginin olduğu konserde Şef Şule Bozok yönetiminde Türk Müziğinin birbirinden güzel eserleri seslendirildi. Konser sonunda koro ayakta alkışlandı.

“SÖZ KONUSU VATANSA” ADLI ŞİİR DİNLETİSİ İZLEYENLERİ DUYGULANDIRDI…

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ``Söz Konusu Vatansa” adlı şiir dinletisi izleyenler tarafından büyük beğeni gördü. Duygu dolu etkinliğe yoğun ilgi oldu.

Turizm Haftası Sergi Açılışı İle Başladı

41. Turizm Haftası Fethiye’de de ‘Halı Kilim ve Çini Sergisi’ açılışıyla başladı. Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde kursiyerlerin dokuduğu Fethiye ve yöresindeki halı ve kilimler ile kursiyerlerin yaptığı çini eserler göz kamaştırdı.

Yeşil Üzümlü Festivali Renkli Geçti

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşen Yeşil Üzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali yoğun katılım ile gerçekleşti. Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivaline; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye protokolü üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Ak parti İl başkanı Kadem Mete, Fethiye Belediyesi Meclis üyeleri, Fethiye’deki oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuzu Göbeği Festivali başladı

Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyelileri ve ilçede yer alan misafirleri dün saat: 15.00’da başlayıp, Pazar günü gecesi sonlanacak festivale davet etti.

“Resim Ve Çiçek” Sergisi Açıldı

Fethiye’nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’ın resim ve çiçek sergisi; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından açıldı.

Yunus Nadi Ana Sınıfından Sergi

Fethiye’de Yunus Nadi İlköğretim Okulu ana sınıf öğrencileri, atık maddelerle yaptıkları çeşitli süs eşyalarını sergilediler…

Resim Ve Çiçek Sergisi 3 Nisan’da…

Fethiye’nin tanınmış ressamlarından Hale Eralp, Ressam Bilge Thompson ve Ressam Jale Coşar’ın resim ve çiçek sergisi 3 Nisan’da törenle açılacak.

Fethiye'de doğal çiçekler kitabı tanıtıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından, Fethiye'de yetişen çiçeklerin fotoğrafları ve bilgilerinin yer aldığı "Fethiye'de doğal çiçekler" kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası kitapta yer alan sadece Fethiye yöresine ait endemik çiçeklerden oluşan 'Fethiye doğal çiçekler' resim sergisi açıldı.

Sunay Akın’dan Tek Kişilik Gösteri

Şair ve yazar Sunay Akın; “Görçek” isimli oyunu ile Fethiye’de hayranlarıyla buluştu. Sunay Akın 1 saatine bin kitabın ışığını sığdırdığı gösterisinde hem güldürdü, hem düşündürdü.

Toplam 917 haber.