Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Başkan Oktay 'Veda' filmini vatandaşlarla birlikte izledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 'Veda' filmi mahallelerde gösterilmeye başlandı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da filmi Hisarönü Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte izledi.

2 asırlık gelinlik, 184 yıllık binada sergileniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsüne Bodrumlu bir vatandaş tarafından bağışlanan 150-200 yıllık gelinlik, Enstitü’nün 184 yıllık binasının girişinde camekan içinde sergileniyor. Has ipekten yapılan gelinliğin üzerindeki nakış ve işlemeler ilk günkü gibi duruyor.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Resim Sergisi açıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Kaymakamlığın koordinasyonunda hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri 100. Yıl Resim Sergisi açılışı ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Muğla’da Cumhuriyetin 100. yılını kutluyor

Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu Muğla’da tüm yıla yayan Büyükşehir Belediyesi konserden tiyatroya, 100. yıl heykeli açılışından söyleşilere kadar birçok farklı etkinliği Muğlalı vatandaşlarla buluşturacak.

Fethiye’de 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Sergisi” açıldı.

Kaya İnciri Tanıtıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaya İnciri, Kaya Misafir Evi’nde düzenlenen şenlikte tanıtıldı.

Tarihi Amos Antik Kenti'nde bin 700 yıl sonra ilk konser

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi'nde bulunan ve Karia Uygarlığının başkenti Amos Antik Kenti'nde Marmaris Ticaret Odası organizasyonu ile bin 700 yıl sonra ilk defa elektik kabloları çekilip aydınlatılarak, Cumhuriyet'in 100. yılına özel konser düzenlendi.

Marmaris'te ücretsiz film günleri

Marmaris Belediyesi, Zülfü Livaneli’nin Atatürk’ün hayatını anlatan Veda isimli filmini mahallelerde ücretsiz olarak halkla buluşturuyor.

Bodrum'da yeni bir festival

Bu yıl ilk kez 3-16 Kasım’da düzenlenen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı.

Öğrenciler Ata’nın huzuruna çıktı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Fethiye ve Seydikemer’de Ankara’yı ve Anıtkabir’i görmemiş öğrenciler için Ankara’ya gezi gerçekleştirdi.

Gençler, Cumhuriyet’in 100. yılında kampta buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllü gençleri ile Marmaris Asparan’da 100. Yıl Gençlik Kampı düzenledi.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

Doğal baskı tekniği tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi, Geleneksel El Sanatları Islak Keçe sanatçısı Sadiye Saka, Ecoprint (Doğal Baskı) Sanatı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Muğla sulu kebabı coğrafi işaretini aldı

MUTSO tarafından başvurusu yapılan Muğla Sulu Kebabı, coğrafi işaretini aldı.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

'Halk Kafe' vatandaşın gözde yeri oldu

19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda hizmet veren Halk Kafe vatandaşım tercihi oldu

Büyükşehir 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın Arkeolojik Mirası “Uygarlıkların Kesiştiği Yer Muğla” konulu 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği İstanbul’dan katılan Ahmet Fatih Sönmez kazandı.

Halk geleneklerine sahip çıkıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

Toplam 917 haber.