Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Tatile çıkan kadınlara uyarı

Hava sıcaklığının artması ve okulların kapanması ile başlayan yaz tatili nedeniyle uzmanlar tatilini deniz ve havuzlarda değerlendirmek isteyen kadınları uyardı. Serinlemek için deniz veya havuzlara giren kadınları bekleyen en büyük sıkıntılar arasında vajinal enfeksiyonun geldiği belirten Acıbadem Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Cihan Deniz Keleş kadınların sudan çıktıktan sonra kurulanmasını ve uzun süre ıslak mayo ile durmamasını tavsiye etti.

Gebe kadınlara önemli uyarı: “Yürümek, gebelikte egzersiz sayılmaz”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Levent Konur, gebelere egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, 'Sadece normal tempoda yürümek gebe için egzersiz sayılamaz. Günlük aktivite tanımına girer. Çalışan, çocuğunu okula götüren, markete alışverişe giden gebe günlük hayatın içindedir ve bu egzersiz olarak tanımlanmaz' dedi. Dr. Konur, dolap kapağına uzanmak, market poşeti taşımak, başka bir bebeği kucağına almak gibi eylemlerin de tehlikeli olmadığını söyledi.

Köyceğiz’de Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ebru Destan görevine başladı

Muğla'nın Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne atanan Aile Hekimi Uzman Dr. Ebru Destan görevine başladı.

Muğla’nın sağlık turizmi değerlendirildi

Muğla'daki sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla'nın sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması ana hedefiyle, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında 'Sağlık Turizmi Muğla Sektör Buluşması' toplantısı gerçekleştirildi.

Şok diyet yerine “sürdürülebilir” diyetleri tercih edin

Acıbadem Bodrum Hastanesi Diyetisyen Duygu Bulut, hızla kilo vermek için uygulanan şok diyetlerin sürekli kilo alıp verme gibi bir döngü oluşturduğuna dikkat çekerek, doğru olanın 'sürdürülebilir diyet' olduğunu söyledi. Diyetisyen Bulut, yavaş yiyip çok çiğnemek gerektiğinden her renk sebzeyi tüketmek gerektiğine kadar pek çok tavsiye verdi.

Uzmanlar ‘uyuz’ hastalığına karşı vatandaşları uyardı

Deri ve Zührevi Hastalıkları Doç. Dr. Serkan Demirkan vatandaşları uyuz hastalığına neden olan 'Sarcoptes uyuz böceği' hastalığına karşı uyararak korunma yöntemlerini anlattı.

Milas Veteriner Fakültesi öğrencisi kalbine yenik düştü

Seminere katılmak için gittiği İstanbul'da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Emre Yıldırımhan dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Muğla’da sağlık turizmi yatırımları arttı

Muğla'da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılarak Muğla'nın turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması için Valilik, Üniversite, İl Sağlık müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü ve özel sektör çalışmalarını sürdürüyor.

Ortaca’da bisiklet turu düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksekokulu öncülüğünde, Ortaca Kaymakamlığı ve Ortaca Belediyesi iş birliği ile 'Bisiklet Turu' düzenlendi.

MASKE KURALI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek" açıklamasını yapmıştı.

Bitki sağlığı günü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 12 Mayıs Uluslararası Bitki Sağlığı Günü çerçevesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile zirai ilaç bayilerinin katılımıyla bitki sağlığının önemine dikkat çekildi.

Muhtarlara ilkyardım eğitimi

2018 yılının Kasım ayında başlayan ilk yardım eğitimlerine katılan muhtarlara iki gün boyunca 16 saat eğitim verildi. Muhtarlara böcek sokması, zehirlenme, boğulma, kazalara müdahale, temel yaşam desteği, koma, şok pozisyonu, kırık çıkık, sıcak çarpması gibi konularda gerekli temel eğitimler verildi. Eğitimlerde başarılı olan muhtarlara ilk yardım sertifikası verildi.

Köyceğiz'de kanser taramaları devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kanser taramaları mobil sağlık aracıyla vatandaşın ayağına gidilerek yapılırken, taramalarda ilçenin mahallelerinin yüzde doksanına ulaşıldığı bildirildi.

Aydın, Denizli ve Muğla’nın Tıp öğrencileri Genetik sempozyumunda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci topluluklarından Avrupalı Tıp Öğrencileri Topluluğu Aydın Adnan Menderes, Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin katıldığı 'Genetik Sempozyumu'nda bir araya geldi.

Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, 'Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır' dedi.

‘Sağlıklı okullar sağlıklı gelecek’ protokolü imzalandı

Muğla'daki okullarda sağlıksız beslenme, obezite gibi hastalıkların önceden belirlenmesine yönelik Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol imza töreninde; İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça hazır bulundu.

Bağırsak kanserinde erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artırıyor

Doç. Dr. Murat Urkan, ülkemizde de en sık görülen ilk 5 kanser türü arasında yer alan kalın bağırsak (kolon) kanseriyle ilgili, 'Erken teşhis tedavi başarısını çok büyük oranda artıyor. Bu nedenle özellikle 50 yaşından itibaren tarama amaçlı kolonoskopi yaptırılmalı' dedi.

71 Diyabetli çocuğa sensör

Muğla'da ay önce 'Muğla şekerleri' adı verilen İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Tip-1 Diyabetli çocuklara sensör cihazı alımı çalışmaları sonucu 71 aileye cihaz dağıtımı yapıldı.

YAŞAMAK İÇİN FETHİYE’DEN ANKARA’YA UÇTU

Kalp ve akciğer rahatsızlığı bulunan E.B.(74), Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada durumu kötüleşince ambulans helikopter ile Ankara Başkent Hastanesi’ne sevk edildi.

Toplam 448 haber.