Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Büyükşehirden Türk Sanat Müziği Koroları konseri düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Muğla ilçeleri Türk Sanat Müziği Korosunun konserine katılan Muğla Sessizler kulübü başkanı Ayşenur Çankaya ve yönetim kurulu üyeleri, konserin amaçlarından biri olan ve bu alanda ilk olma özelliği olan İşaret dili ile anında çeviri sonucu şaşkınlıklarını gizleyemediler…

Binlerce Vatandaş Domates Festivaline Katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 30 yıl aradan sonra yeniden, Letoon Antik Kenti’nde ünlü sanatçıları Seydikemer halkıyla Domates Festivalinde buluşturdu.

Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bünyesinde hizmet veren botlar Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de vatandaşlardın ziyaretine açıldı.

Milli sporculardan Vali Akbıyık’a ziyaret

Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğlalı milli sporcular Vali İdris Akbıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette gençlerin gençlik haftasını kutlayan Akbıyık, spor turizminin başkenti Muğla’nın sporcu yetiştiren bir il olduğunu, Muğla’da 105’in üzerinde milli sporcu bulunduğunu ifade etti.

Fethiye’de Gençlik Haftası Törenle Başladı

Fethiye’de 15 - 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Fethiye’de 19 Mayıs Gençlik Bayramı coşkuyla kutlanacak

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın Fethiye’de coşkuyla kutlanacağını belirterek açıklamada bulundu.

Bodrum’da yeryüzü çocuklarla, gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

 Bodrum’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 18.’si düzenlenen uçurtma festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim yararına organize edilen programda yeryüzü çocuklarla, gökyüzü ise uçurtmalarla şenlendi.

Marmaris'te kültür sanat festivali, konserle başladı

 Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, Alman-Fransız-Türk Dostluk Konseri'yle başladı.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Rus kardeşler, Bodrum’da sergi açtı

Rus ikiz kardeşlerin Valentina ve Helen Chernykh'in “Yansımam” isimli resim sergisi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Menteşe Belediye Tiyatrosu yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu 2024 yılının başından beri tüm oyunlarını yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor. Mayıs ayında sahnelenecek 3 oyunun davetiyeleri ise şimdiden tükendi.

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

MSKÜ’de “Her Telden Her İlden 3” konseri düzenlendi

 MSKÜ tarafından farklı şehirlerden gelerek Muğla’da bir araya gelen solistlerin katılımlarıyla “Her Telden Her İlden 3” Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

‘Muğla Turizm Platformu’ kuruluşu için ilk adım atıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Başkanlığında ‘Muğla Turizm Planlama ve Strateji Geliştirme Platformu’ kurulması amacıyla ilk toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Fethiye’de Hıdırellez şenlikle kutlanıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Türk kültür coğrafyasında baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Muhacirler Derneği’nin düzenlemiş olduğu Aksazlar Koyu’nda yapılan müzikli şenlik ile kutlanıyor.

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Toplam 930 haber.