Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarında zarar gören hayvanların yaraları sarılıyor.

Denizin ortasında çöp torbalarıyla karşılaştılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde son süngerci Aksona Mehmet, deniz ortasında dolu çöp torbaları ile karşılaştı. Aksona, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Bodrum’da ilk kez kar gören çocuklar doyasıya eğlendi

Muğla'nın Kavaklıdere ve Yatağan ilçesinden getirilen 30 ton kar Bodrum Belediye meydanına döküldü. İlk kez kar gören çocuklar doyasıya kartopu oynadı. İki kamyon dolusu 30 ton karı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Dalaman’da yaralı bulunan deniz kaplumbağası tedavi altına alındı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaralı halde bulunan yeşil deniz kaplumbağası, İztuzu sahilindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavi ediliyor.

Yaban domuzu Marmaris sokaklarında korkusuzca gezdi

Dünyaca ünlü turizm kenti Marmaris’te sokakta gezen yaban domuzları vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas’ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.

Datça’da sahilde yeşil kaplumbağa ölüsü bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde Gebekum mevkiinde sahilde ölü halde yeşil deniz kaplumbağası bulundu.

Bodrum Belediyesi’nden can dostlara jest, ‘Dost patiler eğitim ve oyun parkı’ açıldı

Bodrum Belediyesi, sevimli dostlar için yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatları doğrultusunda, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın sorumlu olduğu Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her ayrıntısı düşünülerek yapılan 'Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı' hizmete girdi. Park şimdiden hayvanseverlerin ilgi odağı oldu.

Pandemi sonrası deri maske üretmeye başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 30 yıldan bu yana deriden ürünler üreten 60 yaşındaki sandalet ustası Osman İlan, pandemi sonrası deriden maske üretmeye başladı.

Temizlik Seferberliği Cennet Koyu’nda Devam Etti

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum'da Doğa Kazanacak” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği kapsamında ekipler ve gönüllüler Cennet Koyu’nda kıyı temizliği gerçekleştirdi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen etkinliğe bu kez de gazeteci Kenan Erçetingöz destek verdi.

Bafa’da Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kuruluyor

Milas'ın Bafa Mahallesi'nde bir süre önce bölgenin korunup güzelleştirilmesi, kalkındırılması amacıyla BAFA-DER (Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği) kurulmasının ardından Bafa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü kurulmasının son aşamasına gelindi.

Sağlık çalışanlarını duygulandıran mektup

Mart ayından bu yana Korona virüs salgınının baş kahramanları sağlık çalışanlarına yönelik çok sayıda övgü dolu sözler gündeme gelirken, Marmaris'ten 9 yaşındaki Cuma Koyunbakan'ın Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdiği mektup duygulandırdı.

9 Yaşındaki Kaan Kansere yenik düştü

Fethiye’de oyun oynarken karnının üzerine düşen 9 yaşındaki çocuğun götürüldüğü hastanede çok ender rastlanan beyin merkezli karın boşluğunda kanser olduğu ortaya çıktı. Fethiye Gazi İlkokulu 4 sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kaan Ege Özcan Fethiye’de özel bir hastanede konulan teşhisin ardından kaldırıldığı Antalya Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde 40 gün süren tedaviye cevap veremeyince melek olup ayrıldı.

BALAYI DÖNÜŞÜNDE GELEN KAZA ÇİFTİ AYIRDI

Muğla'da, yolcu minibüsünün bagajına valizini yerleştirmek isterken, arkadan gelen otomobilin çarptığı Seydikemer İlçesi’nden yeni evli Mustafa Kabaca (30) yaşamını yitirdi. Kazada Mustafa Kabaca'nın eşi Havva Kabaca (27) ile birlikte 5 kişi de yaralanırken; Kabaca’nın daha 5 gün önce evlendiği ve balayı için Marmaris’e gittiği öğrenildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI GÖCEK'TE TATİL YAPMIŞTI

İngiltere'nin yeni Başbakanı olan Osmanlı torunu Boris Johnson'un Fethiye Göcek'te tatil yaptığı ortaya çıktı. Boris Johnson'un Londra Belediye Başkanlığı yaptığı 2008 yılında Fethiye-Göcek'te eşi ve 2'si kız 4 çocuğu ile mavi yolculuğa çıkmıştı. Dönemin Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır tarafından çiçekle karşılanan Johnson, mavi tur yaptığı teknede Türk bayrağının yanında Gerçek Fethiye Gazetesine poz vermişti.

HUZUREVİNİN KONUKLARI VARDI

Fethiye Belediyesi SHÇEK Huzurevinin Muğla'dan konukları vardı. Fethiye huzurevi müdürü Adem Güngör ile Fethiye SHM Müdürü İsa Eseoğlu, Muğla'dan gelen konukları Fethiye huzurevi sakinleriyle buluşturup kaynaştırdı

Seydikemer’de Çiftçi Bayramı çiftçi çocuklarıyla kutlandı

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü 14 Mayıs “Dünya Çiftçi Bayramı” nı çiftçi çocuklarıyla birlikte Yaka Mahallesinde kutladı.

10 yaşındaki Adasu Yardım Bekliyor

Ayça ve Suat Zor’un ilk göz ağrıları, 10 yaşındaki Adasu Zor, bir süre önce yakalandığı amansız bir hastalık ile mücadele ediyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam eden Adasu Fethiyelilerin desteklerini bekliyor. Esenköy Mahallesinde yaşayan Adasu Zor Esenköy Er Asım Özdemir ilkokulunda eğitim hayatını sürdürüyor. Adasu gelecekte hemşire olmayı hayal ederken, yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçiriyor. Baba Suat Zor gündelik işlerle evin geçimini sağlamaya çalışırken, ev hanımı anne Ayça Zor ise evlatları Adasu ve Tuğçenaz ile ilgileniyor.

Bolelli, “Engellilerimize çok daha iyi imkanlar sunmak zorundayız”

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı, Özgecan Anıtı’ndan başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı'nın eşlik ettiği anlamlı yürüyüşte, engelli gençler "Acıyarak değil, dokunarak bakın”, "Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır”, "Engelsiz bir hayat istiyoruz" yazılı afişler taşıdılar.

Toplam 604 haber.