Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

MESUT BÖLÜK BABASINI KAYBETTİ

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ege Gazetesi sahibi Mesut Bölük’ün babası 1941 doğumlu Süleyman Bölük 76 yaşında vefat etti.

TUĞRA BERKE’NİN SÜNNET DÜĞÜNÜ

Gazetemiz ve Fethiye Aktüel Dergisi Reklam Sorumlusu, ayrıca Aylecell İnternet Hizmetleri A.Ş. sahibi Selin Ay’ın biricik oğlu, Neriman ve İsmail Hakkı’nın biricik torunu Tuğra Berke erkekliğe ilk adımı attı.

USTAYA SON VEDA

Fethiye’nin tanınmış ve sevilen duayen gazetecilerinden Erdal Orhan’ı kaybettik. Yıllarca İzmir’de gazetecilik yaptıktan sonra Fethiye’ye dönen Osman Hocanın oğlu Erdal olarak bilinen, Fethiye siyasetinde söz sahibi, Fethiyespor sevdalısı, gazeteci ve serbest muhasebeci Erdal Orhan Mayıs ayında geçirdiği trafik kazasından sonra bir türlü kendini toparlayamamış ve sağlık sorunlarını atlatamamıştı. 1949 Fethiye Zorlar doğumlu 1 çocuk babası Gazeteci Erdal Orhan evvelki gün akşam üstü saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayta gözlerini yumdu. Gazeteci Erdal Orhan’ın ölümü büyük bir üzüntü yarattı. Gazeteci Erdal Orhan’ı Fethiye kalbine gömdü…

DEV PROJE PERŞEMBE GÜNÜ SAAT: 19.23’DE HİZMETE AÇILIYOR.

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan bölgenin en büyük parkı olacak rekreasyon alanı 23 Temmuz Perşembe günü Saat: 19:23’de hizmete açılıyor. 120 bin m² alanın içerisinde Fethiye Belediyesi’ne ait 68 bin m² rekreasyon alanının ismi, Fethiye’nin de ismini aldığı, Şehit Fethi Bey Parkı olarak Belediye Meclisi’nde belirlenmişti.

ÖLÜDENİZ ARITMA TESİSİ BAYRAMDA FAALİYETE GİRİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde başlattığı arıtma tesisini Kurban Bayramına kadar faaliyete alarak bölgenin en büyük sorunlarından biri olan arıtma problemini ortadan kaldırıyor.

HAYVANSEVERLERE ÜCRETSİZ MAMA

Fethiye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) ile Belediye Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde evlerinde veya işyerlerinde sokak hayvanlarını besleyen hayvanseverlere ücretsiz kuru mama dağıtımı yapıldı.

“YAŞAM İÇİN YARIŞ” KANSER HASTALARINA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR…

Önümüzdeki Ekim ayı içersinde dördüncüsü gerçekleşecek olan “Yaşam İçim Yarış” etkinliğinin toplantıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Fetav’da; Dilek Dinçer başkanlığında düzenlenen toplantıda yapılacak olan aktiviteler görüşüldü. Fetav Müdürü Dilek Dinçer gazetemiz muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Yaşam için Yarış” Projemizin gelecek dönem etkinliklerini görūşmek ūzere bir araya geldik. Komite ūyelerimizin enerjileriyle daha būyūk başarılara yelken açtık” dedi.

HAYED; “ŞİDDETLE KINIYORUZ…”

Geçtiğimiz hafta; Sapanca’da meydana gelen bir yavru köpeğin dört ayağının ve kuyruğunun kesilmesi olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Fethiye’de de; Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) tarafından Fethiye adliyesi önünde olayla ilgili basın açıklaması yapıldı.

ATIK PET ŞİŞELERDEN TEKNE

Fethiye’de çevre kirliliğine dikkat çekmek için bir vatandaş iki ay boyunca sokak ve plajlardan topladığı yaklaşık 950 pet şişeden tekne yaparak denize indirdi.

Seviyorsan sahip çık!

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi tarafından yapılacak etkinlikler 5 Haziran’da başlıyor. ‘Seviyorsan sahip çık’ temasını bu sene öne çıkaran Fethiye Belediyesi, dolu dolu bir etkinlik programı hazırladı.

Clean up the Med - Akdeniz'i Temiz Tutalım

Clean up the Med Kampanyası, Legambiente (İtalyan Çevre Koruma Örgütü) tarafından, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her sene düzenlenen uluslararası bir etkinliktir. Kampanya, tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihte (mayıs ayında), aynı amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilir. Kampanya dâhilinde gönüllülerin katılımı ile kıyı ve deniz dibi temizliği yapılır.

“HER BİR ZARF BİR SU DAMLASI GİBİDİR”

Türkiye’nin en köklü milli kuruluşlarından birisi olan Türk Hava Kurumunun fitre ve zekat zarfları muhtarlarımıza dağıtılmaya başladı. Fitre ve zekat zarflarının dağıtılması ile ilgili olarak Türk Hava Kurumu Fethiye şubesi başkanı Mustafa Özkaya yapmış olduğu açıklamada “2018 yılı fitre ve zekat zarfları genel merkezimizden şubemize ulaşmıştır.

SEYDİKEMER'DE 52 KADIN ÇİFTÇİYE EĞİTİM VERİLDİ

Kadın çiftçilerin ve genç kızların sosyal yaşantılarını modern hayat seviyesine ulaştırmak, onları sosyo-ekonomik yönden geliştirmek için;Aile Kaynakları ve Yönetimi (tüketici eğitimi, konut planlaması, ev araç ve gereçleri, kaynak yönetimi, kişisel bakım ve hijyen).

MEHMET ÜSTÜN “ENGELLİLER, HÜKÜMETİN ÜVEY EVLADI MI?”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi başkanı Mehmet Üstün “Engelliler, Hükümetin Üvey Evladı mı?” dedi.

FETHİYELİ ENGELLİLERDEN ANLAMLI YÜRÜYÜŞ

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı Özgecan anıtından başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı’nın eşlik ettiği yürüyüşte, engelli gençler, ellerinde taşıdıkları "Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz”, "Asıl engel beyinlerdedir, "Engelsiz bir hayat istiyoruz", “En büyük engel sevgisizliktir” yazılı dövizlerle kordon boyundan Beşkaza Meydanı’na kadar yürüdü.

ÇALIŞ’TA YABAN HAYATINA DİKKAT ÇEKTİLER

Fetav Fethiye Hayvan Dostları Grubu, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Doğal Hayatı Koruma Milli Parklar ve Dekamer işbirliği ile 100 Lise öğrencisi için 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

Mehmetçik Vakfı’na 26 bin 185 TL

Fethiye Belediye personeli tarafından toplanan 26 bin 185 TL Mehmetçik Vakfı’na gönderildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası olmanın tezahürüdür. Dualarımız Mehmetçiğimiz için” dedi.

FETHİYE LİONS’TAN HUZUREVİ ZİYARETİ

Fethiye Lions Kulübü yönetimi ve üyeleri Fethiye Belediyesi Huzurevine anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

SEYDİKEMER DE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİNİN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Seydikemer Belediyesi, ilçenin dört bir yanının dayanışma ağlarıyla örmeye hazırlanıyor. Kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri, ilçenin çeşitli noktalarına ve belirlenen mahallelerine yerleştirilecek kumbaralarda toplanacak sonrasında ‘Geri Dönüşüm Mağazası’ndan ihtiyaç sahipleriyle buluşacak.

Toplam 604 haber.