Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Sakız deneme bahçesi'nde ilk ürünler alındı

Fethiye'de bulunan Sakız Ağacı Deneme Bahçesi'nde alternatif ürün olması maksadıyla yetiştirilen ağaçlardan sakız elde edilmeye bşlandı.

2 bin 750 metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bodrum’da Barajlar Kapatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Su Sondajlarla Sağlanacak

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’a su sağlayan barajların kapanmasının ardından ilçeye suyun nasıl sağlanacağıyla ilgili açıklama yaptı.

Belediye hız kesmeden çalışmalara devam ediyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortaca’daki parkların bakımı ve onarımı, yeşil alanların temizlik ve düzenleme çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Bodrum Mumcular’da içme suyu çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum Mumcular Mahallesinde başlattığı ve bölgeye günlük 5 bin kişiye yetebilecek miktarda ek su sağlayacak çalışma devam ediyor.

Çöpler istenmeyen görüntülere neden oluyor

Fethiye’nin en gözde ve popüler bölgesi olan Âşıklar Tepesi çöp kutusu olmasına rağmen yere atılan çöpler yüzünden istenmeyen görüntülere neden oluyor.

Bitki üretim merkezi yapımı devam ediyor

Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Belediyesi tarafından yapımı devam eden ‘Bitki Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Uzundemir ziyaretinde, “Kendi bitkilerimizi daha ucuza üretip, Ortaca’yı daha yeşil bir görünüme kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

Muhtardan Başkan Akdenizli’ye Teşekkür

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Çamurköy Mahallesini Döğer Mahallesine bağlayan Koru Mevkiindeki asfalt hazırlığını yerinde inceledi. 

Denizden 500 metrekare hayalet ağ topladılar

Bodrum'da son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş ile beraberindeki denizciler, deniz dibinden yaklaşık 500 metrekare büyüklüğünde hayalet ağ çıkardı.

Düğerek mahallesi sıcak asfalta kavuştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe Düğerek Mahallesinde alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarının ardından başlattığı 1400 metre sıcak asfalt çalışmasını tamamladı.

İhracatçı Şirketlere Sınırda Karbon Uygulaması Başladı

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) pilot uygulaması, 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başladı. 2026 yılından itibaren tamamen devreye girecek olan SKDM’den etkilenmemek adına Türk ihracat firmalarının şimdiden ürünlerinin karbon emisyonlarını hesaplamaları ve karbon ayak izlerini düşürmeye yönelik önlemler almaları gerekiyor. 

Bitki Üretim Tesisi Kuruluyor

Ortaca Belediyesi park ve bahçelerde kullanılmak üzere kendi bitki üretim tesisini kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Kapsamlı temizlik çalışmaları devam ediyor

Bodrum Belediyesi, mahalle mahalle uyguladığı geniş kapsamlı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

İçme suyu projesi başlatılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla, 53 kilometrelik içme suyu projesini hayata geçiriyor. Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından atılacak.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Büyükşehir 2023 Yılında 797 Kilometre Yol Çizgisi Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçe 569 mahallede sorumluluk alanındaki ve ilçe belediyelerinin yolları dâhil olmak üzere 4 bin 520 km yol ağında yatay işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Toplam 604 haber.