Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Şirketlerin Rekabet Gücü Artacak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Çevre Yolu Yağış Sonrası Göle Döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, çevre yolunu göle çevirdi.

Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü İl genelinde sürdürdüğü ek su sağlama çalışmalarına devam ediyor.

Marmaris’te çevre temizliği yapıldı

Marmaris Belediyesi ve gönüllülerin işbirliğiyle Yalancıboğaz-Aktaş mevkinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

Altyapı Çalışması Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir kanalizasyon, içme suyu ve yağmur projelerinin yanı sıra yol ve kaldırım düzenlemeleriyle modern bir kent oluşturuyor.

Muğla’yı Serinleten Yağış

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kısa süreli yağmur, hem sokakları temizledi, hem de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ortamın serinlemesine neden oldu.

Başkan Akdenizli: “Seydikemerspor’umuzun, Müsabakalarını Hep Birlikte İzleyeceğiz”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Seydikemerspor Kulüp Başkanı B. Önder Akdenizli, Mehmet Günay Stadındaki yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde başlattığı Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Fethiye’de Sıcaklıklar Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Fethiye’de hava, hafta içi ortalama 28 derecelere gerileyecek.

Çiftçiler, anız yakımına karşı uyarıldı

Muğla Valiliği, tarım arazilerinde, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, orman yangınlarına karşı risk oluşturabilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Akdenizli’den, Sürücü Adayları Ve Eğitmenlerini Sevindirecek Hamle

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

Alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağa görenleri duygulandırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde bir bahçede çıkan yangında alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağadan geriye kalan görüntüler duygulandırdı.

Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

Büyükşehir 2023 Yılında 10 Bin Tekneden Atık Topladı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve mavi yolcuğun uğrak noktası konumundaki Muğla’da denizlerin korunması için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan atık alım projesi hız kesmeden devam ediyor.

Plastik Kapaklarla Çevre Mesajı Verildi

Marmaris Belediyesi geri dönüşüm kutularına atılan plastik kapaklarla 'çevremizi temiz tutalım' mesajı verildi.

Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Gökova Körfezi’nin önemli turizm noktalarında biri olan Milas’ın Ören Mahallesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Toplam 604 haber.