Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Gümbet Dolgu Alanı Temizlendi

Dünya Temizlik Günü kapsamında Bodrum Belediyesi ile Mis Gibi 1 Bodrum gönüllüleri iş birliğinde Gümbet Dolgu Alanında temizlik yapıldı.

Kavaklıdere’nin 3 mahallesi sıcak asfalta kavuştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde modern alt ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kavaklıdere İlçe Merkezinde, yapımı tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından, üstyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Çalış’a böyle köprü yakışır!

Fethiye Belediyesi, Çalış Sahil Bandı’nda tamamladığı projenin ardından, Çalış Köprüsü’nü de yeniledi. Yıllardır turizm bölgesine yakışmayan görüntüsüyle dikkat çeken Çalış köprüsüne; hem estetik bir çalışma yapılırken, aynı zamanda güçlendirme projesi de hayata geçirildi.

Parkların Yüzde 90’ı Arıtma Suyuyla Sulanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Fethiye’de kıyı temizliği

Her yıl Eylül ayında tün dünyada düzenlenen ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’ çerçevesinde Fethiye’de TURMEPA tarafından kıyı temizliği düzenlendi.

Kavıklıdere’de Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere İlçesinde Turgut Özal Bulvarı, Menteşeoğlu, Mustafa Yılmaz ve Sazak Caddelerinde sıcak asfalt çalışmalarına devam ediyor. 

Armutalan yolları yenileniyor

Ana arterlerin yanı sıra ara yollarda da yenileme çalışmaları yürüten Marmaris Belediyesi Fen İşleri ekipleri son olarak Armutalan Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Fethiye’de sıcak hava devam ediyor

Tatil cenneti Fethiye’de Eylül ayının ilk haftasında termometreler 32 dereceyi gösterirken hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyretmeye devam ediyor.

Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgaline isyan ettiler

Datça'da yıllardır önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı. Belediye'nin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Orta Tunç Çağı'ndan Yerleşim İzleri Bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) destekleriyle yürütülen Asarcık Tepesi kazılarında, Anadolu Selçuklu Dönemi ile Hitit Uygarlığından Orta Tunç Çağı'na uzanan kültür tabakalarına ulaşıldı. 

MOBM’ den orman mühendislerine eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne yeni atanan orman mühendislerine yönelik eğitim veriliyor.

Marmaris Belediyesi su baskınlarının önüne geçecek

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaz boyunca kış aylarına yönelik çalışmalar gerçekleştirirken, Armutalan ve İçmeler Mahallelerinde yağmursuyu alt yapı çalışmaları yapıldı.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Belediye ekiplerinin yağmur mesaisi

Yağmur nedeniyle 24 saat mesai yapan Marmaris Belediyesi ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba harcadı.

Yağışla beraber yangın havuzları doldu

Fethiye’ye aylar sonra yağan yağmurla beraber Karaçulha ve Eldirek mahallelerinde bulunan yangın havuzları yağmur suyu ile doldu.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Okullara Yeni Dönem Öncesi Bahçe Temizliği

Menteşe Belediyesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okul bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

“Asfalt Alt Yapı Çalışmalarına Başlamış Bulunmaktayız”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçedeki ihtiyaç duyulan bölgelerinde asfalt çalışmalarının başladığını söyledi. 

Toplam 604 haber.