Aras, gerçeği yansıtmıyor dedi! Aday oldu? 

31 Mart yerel seçimlerinde partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi aday belirleme gündemi ile toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklama ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı olan Nurettin Demir, Akın Üstündağ, Ayla Kara, Yasemin Öney Cankurtaran, Mehmet Kubilay Özcan, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, Mehmet Necdet Akkuş, Muhammet Tokat gibi Muğla siyasetinin önde gelen isimleri Büyükşehir adaylığı için çalışma içerisindeydi.
Muğla da gerçekleştirilen anketlerde kamuoyu araştırmalarında yer alan Ahmet Aras 4 Ocak 2024 tarihli “Başkan Aras, Büyükşehir için aday adaylığı başvurusu yaptı” haberimize itiraz edip gerçeği yansıtmadığını belirterek “böyle bir şey söz konusu değil” şeklinde konuşmuştu.
Ahmet Aras’ın adaylığı açıklanmasıyla 4 Ocak 2024 tarihli haberimizin doğru olduğu da ortaya çıkmış oldu. 
Aras’ın yanında bulunan kişilerce müdahale ederek bu haber gerçeği yansıtmıyor yalan haber diyerek yayın organlarımızdan kaldırılmasını talep ettiği haberimiz şu şekildeydi:
“BAŞKAN ARAS, BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI 
Geçtiğimiz dönem yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Bodrum Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ahmet Aras; 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına müracaat etti. 
3’lü Masa Temsilcisi Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz’in, Ankara’da ulaştığı bilgi Muğla siyasetinde dengeleri alt üst edecek düzeyde… Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne ilçe belediye başkan aday adaylığı için değil Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunda bulundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından, büyükşehir için açıklanacak aday kamuoyunda merakla bekleniyor. 
2019 yılından bu yana Bodrum’da önemli hizmetlere imza atan Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için müracaatta bulunduğu bilgisini genel merkeze yakın kaynaklardan edindiğini belirten 3’lü Masa Temsilcisi Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz; sürecin hem Ankara’da hem de bölgemizde yakından takip edildiğini ifade etti.”
Öte yandan Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığı bulunan Ahmet Aras’ın adaylığının tartışma yaratıp yaratmayacağı merak konusu oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN