Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

Ören’de Kanalizasyon inşaatının yüzde 63’ü tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gökova Körfezi’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Muğla'da çam fıstığı paneli düzenlendi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kavaklıdere Kaymakamlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve belediye işbirliğinde 'Çam Fıstığı Paneli' düzenlendi. Panel, Kavaklıdere İlçesi Kurucuova Mahallesinde gerçekleştirildi ve yoğun ilgi gördü.

Muğla'da otellerde gıda denetim seferberliği başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, Muğla genelinde otellerde gıda denetim seferberliği başlatıldı.

Muğla'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Muğla'nın kuzey ilçelerinde yağış uyarısında bulundu. Akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşmesi beklenen kısa süreli ve yerel yağışların kuvvetli olacağı belirtilerek vatandaşların duyarlı ve tedbirli olması istendi.

LED ekranlar kaldırılıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde 10 yıl önce Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanması ile şehrin önemli noktalarına montajı yapılan büyük LED ekranlar kaldırılıyor.

Bodrum’da yaşanabilecek koku ve sineklere önlem

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü turizm bölgelerinde meydana gelen atıksu sorunlarını gidermeye devam ediyor. Özellikle denizlerin korunması için büyük gayret sarf eden ekipler son olarak Bodrum Küçükbük bölgesinde yaşanan sorunu ortadan kaldırdı.

Köyceğiz'de bulunan doğal klima: Yuvarlak Çay

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kavurucu yaz sıcakları etkisini sürdürürken, aşırı sıcakların hüküm sürdüğü bu günlerde Köyceğiz Yuvarlak Çay doğal klima görevi görüyor.

Gündoğan'da deniz dibi temizliği: 213 kilogram atık çıkartıldı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizliğinin dokuzuncu etabı Gündoğan koyunda yapıldı.

Doğayla Yaşam Akademisi’nden Başkan Aras’a ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediyesi, TED Üniversitesi, EGET Vakfı ve TOVAK Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Doğayla Yaşam Akademisi’ne katılan öğrenciler Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Büyükşehir can dostlar için mama üretiyor, tasarruf sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden işletme onay belgeli Kedi-Köpek Maması Üretim tesisi ile can dostlar için mama üretmeye devam ediyor. Sahip olduğu ISO ve HACCP belgeleri ile Türkiye genelinde yerel yönetimlerde işletme onay belgeli üçüncü, Muğla'da da tek olan Büyükşehir Belediyesi Kedi-Köpek Maması Üretim tesisi bugüne kadar piyasa değeri 6 Milyon TL olan 20 bin 217 kg mama üretimi gerçekleştirerek sokak hayvanları ve geçici hayvan bakımevinde bulunan can dostlara dağıttı.

Muğla'da yaz yağmuru serinletti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün yağış uyarısını ardından Muğla’da öğle saatlerinde başlayan yağış kısa sürede caddeleri yağmur suyu kapladı ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Milas Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına devam ediyor

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri ilçe merkezi ve sahil mahallelerindeki genel temizlik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Önce attılar, sonra geri topladılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çöplerini yol kenarına atan şahıslar, kesilen cezanın ardından attıkları çöpleri geri topladı.

Büyükşehir atık su arıtma kapasitesini yüzde 61 arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünün sağlanması için atık su arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile birlikte Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında artarak 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

Fethiye’de deniz altında romantik evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular.

MUSKİ, 10 yılda Muğla’dan Artvin’e kadar temizledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri Muğla genelinde bugüne kadar yaklaşık Bin 600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arası kadar bir mesafede temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Milas’ta kırsal ve merkez mahallelerde çalışmalar devam ediyor

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde çalışma yapılması noktasında tespit ettiği alanlar, muhtar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalar kırsal ve merkez mahallelerde devam ediyor.

Fethiye'de domuz yavruları plaja indi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir domuz, yavruları ile birlikte ormanlık alandan plaja inince, tatilciler büyük şaşkınlık yaşadı.

Milas’ta Biçerdöver denetimi

Muğla bölgesindeki orman yangınlarına dikkat çekmek ve özellikle tarım arazilerinde başlayan yangınlar sonrası Muğla Valiliği tarafından yayımlanan içi genelgede, biçerdöver, ürün hasadı ve anız yangınlarına karşı alınacak tedbirler belirlenmişti.

Toplam 655 haber.