Sağlık

Son dakika Sağlık haberleri, en son Sağlık haberler,, Sağlık haberleri burada, haber oku | Sağlık

Sağlık Haberleri

Ortaca’da Gıda Güvenliği Denetimleri Artıyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenli gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Pazar yerlerinde de gerçekleştirilen denetimler, gıda güvenliğini arttırmayı hedefliyor.

MEAH’ta ilk Hemodiyaliz Sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği bünyesinde düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan "Hekimler İçin Hemodiyaliz Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Merkezi" olarak Şubat-Temmuz ayları arasında gerçekleştirilen 1’inci dönem eğitim programı sona erdi.

Gezi teknesinde rahatsızlanan vatandaşa tıbbi tahliye

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında seyreden gezi teknesinde rahatsızlanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Karaada’da yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tahliye edildi

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada’da yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-30 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı yapmak için çalışmaları başlattı.

Muğla EAH Başhekimi Togan'dan 'Sıcak' uyarısı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı vatandaşları uyardı. Prof. Dr. Togan, sıcak havalarda vücuttaki su kaybının artması nedeniyle bol su tüketiminin önemine dikkat çekti. Sıvı kaybının böbrek yetmezliğine, bilinç bulanıklığına, halsizlik ve yorgunluk hissine, baş ağrısına, vücutta uyuşukluğa, idrarın koyu renkte olmasına, baş dönmesine ve kabızlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Fethiye’de Gezi Teknesinde Yaralanan Vatandaş Tahliye Edildi

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında seyreden gezi teknesinde yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Ücretsiz Şeker Ve Tansiyon Taraması Yapıldı

Fethiye Belediyesi, Çiftlik mahallesindeki pazar yerinde ücretsiz şeker ve tansiyon taraması yaptı.

Özel Teknede Rahatsızlanan Çocuğa Sahil Güvenlikten Tıbbi Tahliye

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında seyreden özel teknede rahatsızlanan küçük yaştaki çocuk Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kurban Bayramı Töreni Düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kurban Bayramı vesilesiyle bayramlaşma töreni düzenlendi.

MUSKİ’den Marmaris Orhaniye’ye ilave su

MUSKİ Genel Müdürlüğü yedi mahalleye ek su sağlayacak olan Marmaris Bozburun projesine Orhaniye Mahallesi’ni de dahil ediyor.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramında sahada olacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları ve yetiştiricileri bilgilendirmek amacıyla hazırladığı ‘Kurban Rehberi’ni il genelinde dağıtıma çıkardı. Rehberde, kurbanlık seçimi, kesimi ve et saklama şartları hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgiler yer alıyor. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin görev alacağı Kurban Danışma Masaları da 14 ve 15 Haziran tarihlerinde vatandaşlar için kurulacak.

'Mavi Bebek' hastalığı teşhisi konan bebek Ambulans Helikopter ile Ankara'ya sevk edildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğan bebeğe sık görülen doğumsal kalp hastalığı olan Fallot Teyroloji (Mavi Bebek Hastalığı) tanısı sonrası yapılan görüşmeler neticesinde ambulans helikopter ile Ankara'ya sevk edildi.

Vekil Otgöz, Bakan Koca ile görüştü

Muğla Milletvekilli Yakup Otgöz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Muğla’ya yapılacak sağlık yatırımları ve sağlık personeli ihtiyacı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Devlet Hastanesi’nde 2 ayda 235 hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye’de yaklaşık iki ay önce Fethiye Devlet Hastanesi’nde kurulan anjiyo ünitesi sayesinde tam 235 acil hastaya anjiyo yapıldı.

3 günde 3 kilo verdiren inanılmaz diyet! Fethiye’de Uzman Diyetisyen Arsal açıkladı..

Son dönemde birçok kişinin başvurduğu diyetlerden biri olan sıvı diyeti etkisiyle çok konuşuluyor.

Fethiye’de Dünya Tütünsüz Günü’nde Halk Bilgilendirildi

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından esnaf ziyaretleri ve halkı bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Kurulan stantta sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara sigara bağımlılığı hakkında bilgi verildi.

Muğla Büyükşehir hekimleri ‘Reçete’ yazmaya başladı

Evde Bakım Hizmeti ile vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, gerekli izinleri alarak hekimleri ile reçete yazma dönemini de başlattı. Uygulama ile Büyükşehir Belediyesi hekimleri, vatandaşların raporlu ilaçlarını medula sistemi üzerinden yazarak eczanelerden ücretsiz bir şekilde ilaçlarını almalarını sağlamaya başladı.

Muğla'da Çölyak farkındalık haftası etkinlikleri düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çölyak Farkındalık Haftası kapsamında eğitim programı gerçekleştirdi.

Toplam 471 haber.