Ekonomi

Son dakika Ekonomi haberler, en son Ekonomi haberler, Ekonomi haberler burada, haber oku | Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Fethiye Cuma Pazarı’nda Karpuzun Fiyatında Sert Düşüş! Ne Kadar Oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her Cuma günleri kurulan, üretici pazarı olarak da bilinen Fethiye Cuma Pazarı’nda karpuz fiyatındaki sert düşüş dikkat çekti. Karpuzun yeni fiyatı ne kadar oldu? Haberimizde yer alıyor.

Muğla’da 6 Ayda 29 Bin Kişi İşe Yerleştirildi

2024 yılının 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı.

Kızılbük GYO Genel Müdürü Çelik: “Türk turizmi 12 aya yayıldığı zaman sektördeki sorunlar çözülür”

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, dünyada baş gösteren ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden birinin turizm olduğunu belirterek, “Türk turizmi 12 aya yayıldığı zaman sektördeki sorunlar çözülür” dedi.

Dövizde hareketlilik sürüyor

Döviz kurları, son zamanlarda oldukça değişken seyretmekte ve bu durum yatırımcıları ve vatandaşları yakından etkilemektedir. Fethiye’de Tufanlar Döviz çalışanı Savaş Bey, döviz fiyatlarındaki değişimlerin nedenlerini ve güncel durumu hakkında açıklamada bulundu.

Fethiye’de balık fiyatları Bodrum ve Marmaris’e kıyasla uygun

Muğla'nın popüler tatil beldelerinden Fethiye, Bodrum ve Marmaris'e kıyasla daha uygun balık fiyatlarıyla öne çıkıyor. Fethiye balık pazarında satışa sunulan mevsim balıklarını ve fiyatların haberimize derledik.

Ege'de Tarımsal Ürünler İhracatının Lideri Su Ürünleri

Türkiye'nin su ürünleri ve ve hayvansal mamüller ihracat lideri durumundaki Muğla'dan son bir yıllık dönem içinde 1 milyar 624 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Ege'nin tarımsal ürünler ihracatında liderliğini sürdürüyor.

Güncel benzin ve motorin fiyatları...

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Fethiye’de 21 Temmuz 2024 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para?

Muğla Büyükşehirin araç filosuna 76 yeni araç kazandırılıyor

Geniş bir coğrafyada bulunan Muğla’da 13 ilçe, 574 mahallede vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve vektörle mücadele ekiplerini güçlendirmek için 76 yeni araç alacak. İtfaiye için 15, vektörle mücadele için 61 yeni araç alınacak.

Deniz otobüsü seferlerinde yeni tarife

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Didim-Turgutreis-Bodrum deniz otobüsü seferlerini başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2 Temmuz’da da Fethiye-Marmaris, seferlerini başlattı.

Fethiye’de emekliye yapılan zam yetersiz bulundu: ’25 bin TL olmalı’

Temmuz ayında hangi SSK, Bağ-Kur emeklisi ne kadar maaş aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen emekli maaşı açıklandı. Emekli Kamile dolu ise yeni zammı yetersiz buldu.

Milas-Bodrum Havalimanı 6 ayda 1 milyon 574 bin yolcuya hizmet verdi

Dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Muğla’nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere bölgeye hizmet veren Milas-Bodrum Havalimanı Haziran ayında 639 bin 99 yolcuya hizmet verdi.

Benzin ve motorin güncel fiyatları 14 Temmuz 2024

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. 14 Temmuz 2024 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para?

Büyükşehir Distilasyon tesisi çalışıyor, üretici kazanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında hizmete açılan Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi Distilasyon Tesisi ile de üreticiye kazandırmaya devam ediyor.

Marmaris bu proje ile dünyaya açılacak

Dünyanın en önemli termal kaynaklarına sahip Türkiye'de turizmin rotası değişiyor. Bugüne kadar güneş, kum ve doğal güzelliklere yönelik devam eden turizmin önümüzdeki süreçte sağlık ve termal turizmiyle taçlandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Marmaris'te devam eden Kızılbük GYO'nun yatırımlarını inceleyen dünyaca ünlü termal uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch, “Türkiye termal sularını değerlendirirse bu alanda dünyanın merkezi olur” dedi.

Büyükşehir’den sahilleri birleştiren ulaşım hattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçesinde ikamet eden vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım attı. 8 Temmuz 2024 Pazartesi gününden itibaren MUTTAŞ araçları, Menteşe’den Akyaka Mahallesi sahil bandı üzerinden devam ederek Turnalı, Kıran, Akbük, Kultak, Alatepe ve Milas İlçesi Ören Mahallesi arasındaki ulaşımları sağlamaya başladı.

Bodrum'da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.

Muğla’nın Haziran ayı ihracatı 79 milyon dolar

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Haziran ayında 1 milyar 329 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Muğla’nın Ege Bölgesi ihracatına katkısı 79 milyon dolar olarak gerçekleşti

GEKA, 2024 yılı SOGEP ‘Anadoludakiler’ programını açıkladı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)-Anadoludakiler programının ilan edildiğini açıkladı.

Narenciye İhracatına Büyükşehir Desteği

Muğla’nın en önemli ihracat ürünlerinden biri olan narenciyede yaşanan Akdeniz Meyve sineği sorununu Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada yaptığı çalışmalarla çözerek üreticileri büyük bir ilaçlama maliyetinden kurtarıyor ve narenciyenin ihracatında önemli bir katkı sağlıyor. Büyükşehir ekipleri Köyceğiz ilçesinde narenciye üretiminin yüzde 70’inin yapıldığı 35 bin dekar arazide 3 bin ara konukçuda Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknolojik yöntemlerle tuzaklama çalışması başlattı.

Toplam 837 haber.