Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Nihayet Bitti isimli Tiyatro Oyunu Fethiye’liler İle Buluştu

Peter Turrını’nin yazdığı Simge Sedef Muslu Gültemur’un yönettiği Nihayet Bitti adlı tiyatro oyunu Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde Fethiyeli  tiyatro severlerle  buluştu

5.İdil Biret Müzik Festivali’ne Sanatseverlerden Yoğun İlgi

Muğla Büyükşehir Belediyesi “İdil BİRET” müzik festivali ile Fethiye ve Marmaris’te sanatseverlere unutulmaz iki gece yaşattı.

Ortaca'da Tarım, Çevre Ve Turizm Festivali Başlıyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 27'incisi düzenlenecek olan Tarım, Çevre ve Turizm Festivali başlıyor.

Otizmli Öğrencileriyle Yaptığı Eserleri Sergiliyor

İstanbul'da yaşamını sürdüren Gülce Hamoğlu'nun bazılarını otizmli öğrencileriyle birlikte yaptığı resim ve makrome çalışmalarından oluşan “Ohana” isimli sergisi, Bodrum'da açıldı.

Büyükşehir İdil Biret Müzik Festivali 19 Temmuz’da Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “İdil BİRET” adını taşıyan ilk müzik festivali olma özelliğindeki festivalin beşincisi 19-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

"Türkiye Yüzyılının Kahramanları'nın resmileri sergilendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla Valiliği koordinesinde Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu resim sergi açıldı. 15 Temmuz'a ilişkin kahramanlık destanını içeren resimler, Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde sergilendi.

Marmaris'e yeni bir 'Halk Kafe' geliyor

Marmaris Belediyesi, Abdi İpekçi Parkı’nda yenileme çalışması başlattı. Çalışma tamamlandığında parkın yanındaki atıl bina Halk Kafe olarak hizmete açılacak.

Köyceğiz'de kitap, film ve sanat günleri etkinlikleri sürüyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 7 Temmuz 2024 tarihinde başlayan kitap, film ve sanat günleri etkinlikleri Atatürk Kordonu Festival Alanında devam ediyor.

Köyceğiz’de kitap, film ve sanat etkinlikleri sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 7 Temmuz 2024 tarihinde başlayan kitap, film ve sanat günleri etkinlikleri Atatürk Kordonu Festival Alanında akşam saatlerinde gölün verdiği serinlikle devam ediyor.

Datça’da Kıbrıs gazisinden suluboya resim sergisi

Yaşamının 6 ayını Datça’da geçiren Kıbrıs Gazisi Emekli Deniz Astsubayı Erdal Özyurt, Datça’da ikinci kişisel suluboya resim sergisini açtı.

Muğla'da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.

Köyceğiz’de kültürel etkinlikler tüm hızıyla sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 7 Temmuz’da başlayan kitap, film ve sanat günleri etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

Köyceğiz’de kitap, film ve sanat günleri başlıyor

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 7-11 Temmuz 2024 tarihleri arasında kitap, film ve sanat günleri etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Marmaris Bilim Parkı’nda yaz tatili şenliği

Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, yaz tatili için özel bir program düzenledi. Yaz boyunca film gösterimleri, resim atölyeleri, kitap okuma saatleri, zeka oyunları, taş ve ahşap boyama gibi birçok ücretsiz etkinlik düzenlenecek.

Başkan Aras 26. Uluslararası Symi Sempozyumu’nun açılışına katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 29 Haziran-4 Temmuz 2024 tarihleri arasında Yunanistan'ın Sisam Adası'nda düzenlenen 26. Uluslararası Symi Sempozyumu'na konuşmacı olarak katıldı. 26. Uluslararası Symi Sempozyumu bu yıl ‘Barış, Eşitlik ve Sürdürülebilirlik İçin Gücün Yeniden Hayal Edilmesi’ temasıyla gerçekleştirildi.

Akademisyen Günlük’ten düğünlerde farkındalık çağrısı

Muğla Üniversitesi Akademisyenlerinden Milas Meslek Yüksekokulu’nda görevle Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Günlük, toplum olarak yaptığımız çeşitli etkinliklerde pek çok kişinin bilinçsizce milli egemenlik ve bağımsızlığımızı temsil etmek için kullandığımız Türk Lirası’nın onuruna zarar geldiğini belirtti. Günlük, bahşiş ya da para çevirme geleneği kapsamında paramızın kesinlikle yere atılmaması gerektiğini bu yönde toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Gazi İlkokulu Öğrencileri Fethiye’yi Gürcistan’da temsil ettiler

Fethiye Gazi İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Gürcistan'da düzenlenen festivale katılıp, ülkemizi ve Fethiye’yi temsil etti.

Fotoğraf sanatının ustaları Çine’yi fotoğraflayacak

Fotoğraf sanatının tanınmış ismi İlyas Göçmen ve fotoğraf sanatçısı ve oyuncu Barış Kerim Cesur, 10 Temmuz'da Çine'ye geliyorlar. Beş günlük program dâhilinde Çine’yi fotoğraflayacak olan sanatçılar, 13-14 Temmuz tarihlerinde Kuvayı Milliye Parkı'nda düzenlenecek etkinliklerde sahne alacaklar.

Yaz turnesi Bayır sahnesiyle başladı

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan ‘Coni Boni Koni’ isimli fabl türündeki çocuk tiyatrosunun yaz turnesi, Bayır Mahallesi Cumhuriyet Parkı’ndaki gösterimle başladı.

Toplam 981 haber.