Milas'taki geleneksel 'Zeytin Hasat Şenliği' beklenen ilgiyi görmedi

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen zeytin hasat şenliği beklenen ilgiyi görmedi. Kimsenin aldırış etmediği zeytin hasat şenliğinde sadece görevlilerin ve az sayıda davetlinin yer alması dikkat çekti.

PAYLAŞ

Milas Salı Pazarı’ndan başlayan ve Atapark’a kadar süren kortej yürüyüşü ile resmi olarak başlatulan şenlikte Amerikalı bir yatırımcı ve Türk eşi tarafından kurulan zeytinyağı fabrikasında gerçekleştirilen temsili zeytin sıkım törenlerine vatandaşlar ve özellikle zeytin üreticilerinin katılım sağlamaması dikkat çekti.

Program çerçevesinde, tarihi Euromos Antik Kenti’nin ziyareti ve Milas’ın yerli grubu Pusula’nın konseri düzenlendi. Zeytin Hasat Şenliği Programlarına vatandaşın mesafeli duruşu dikkat çekerken, program günü alışveriş ve diğer eğlence merkezlerinin oldukça yoğun olması dikkat çekti. Bu yıl 9.'su düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği Milas halkının ve çiftçilerden adeta veto yedi. Çiftçilerin ve vatandaşların şenliğe olan mesafesinin sebebi bilinmezken şenlik alanının boş kalması programı düzenleyenlerin motivasyonunu düşürdü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN