Rektör Prof. Dr. Kaçar Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü (MSKÜ) Prof. Dr. Turhan Kaçar MSKÜ'ye ait Akyaka Uygulama Oteli'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla’da görev yapan yerel ve ulusal basın katıldığı kahvaltıda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celal Ateş ve Prof. Dr. Ali Sülün de yer aldı.
Prof. Dr. Turhan Kaçar, toplantıya 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başladı. Rektör Kaçar, deprem dolayısıyla MSKÜ’de çevrim içi yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir biçimde yürütüldüğünü söyleyerek MSKÜ’nün Muğla Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara değindi. 
Kaçar, “Deprem bölgesine MSKÜ olarak aktif olarak katkı verdik. Bazı bölgelerde bünyemizde bulunan Aşçılık Bölümü çalışanları buralarda mutfak kurdular. Aynı zamanda erzak yardımında da bulunduk. Ayrıca depremzedelerin ilimizde yurtlara yerleştirilmesinden sonra da yanlarında bulunduk. Sonrasında ise bölgemizde deprem yaşanırsa neler yapabiliriz diye yola koyulduk. Bu çerçevede arama kurtarma ekibi kurmayı düşündük ve bir ekip kurduk. Ayrıca Eskişehir’de bulunan 3 üniversite ile Eskişehir ve Muğla illerinde meydana gelebilecek afet ve acil durum öncesi, sırası ve sonrasında taraflar arasında etkin iş birliği ve koordinasyonun sağlanabilmesi amacıyla bir protokol oluşturduk” dedi.
Rektör Kaçar MSKÜ’nün akademik kadrolarının güçlendirildiğini ayrıca oluşturulan Atama Yükseltme Yönergesiyle de güçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Rektör Kaçar sözlerine şöyle devam etti: 
“Geçtiğimiz dönem aldığımız ödenek ile Diş Hekimliği Fakültemizi hızlı bir şekilde inşa etmeye çalışıyoruz. Yine bu yıl Fethiye Ziraat Fakültemiz faaliyete geçerek, ilk öğrencilerini aldı. Aynı zamanda Marmaris İçmeler’de bulunan otelimizi yurt olarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca şu an bulunduğumuz Akyaka Uygulama Otelini hizmete açtık.” “Üniversitemizin bu yıl doluluk oranı yüzde 99’a yaklaştı. Benim göreve gelmeden önce en büyük ideallerimden biri MSKÜ’nün isminin uluslararası kurumlarla yan yana yazılması. Bununla ilgili Üniversitemizde geçtiğimiz yaz Yunanca-Latince Yaz Okulu açtık. Başarılı bir şekilde yürüttük ve oldukça da ilgi gördük. Önümüzdeki yıl bu çalışmayı Avrupa’dan bir üniversite ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda uluslararası görünürlüğümüzü arttırmak amacıyla Uluslararası Muğla Belgeseli çektik.
Muğla coğrafyasının önemli değerlerinden Sığla ağacını koruma ve tanıtma misyonunu üstlenerek Sığla temalı ürünler üreterek Muğla'ya katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın konuşmalarının ardından basın mensupları sorularını iletti.
Toplantı, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN