Yörük Oyunları Şenliği 17 Eylül'de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı geçtiğimiz hafta yağış nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.  

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Nif Mahallesi Gedre Mevkii’nde saat 12’de başlayıp gece 24.00’a kadar devam edecek etkinlikte Yörük oyunları ve yarışmalar yer alacak. Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Şaban Gürsoy konserinin yer aldığı şenlikte yerel sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Sabahattin Kundakçı, Kısmet Dev, Karaçulha Ekibi de sahne alacak. Ayrıca katılımcılar arasında Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak ve Göcek Yörük Göçleri de yer alıyor. 
Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yalçın yaptığı açıklamada, “Geçen hafta programımızı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı 17 Eylül Pazar günü yapılacak. Dernek olarak Yörük kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına özverili çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 
Açıklamasını sürdüren Dernek Başkanı Yalçın, “Bu yıl Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’nin onuncusunu düzenleyeceğiz. Nif Mahallesi Gedre Mevkii’nde saat 12’de başlayıp gece 24.00’a kadar devam edecek etkinlikte Yörük oyunları ve yarışmalar yer alıyor. Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Şaban Gürsoy konserinin yer aldığı şenlikte yerel sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Sabahattin Kundakçı, Kısmet Dev, Karaçulha Ekibi de türküleri ile programa renk katacaklar. Ayrıca katılımcılar arasında Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak ve Göcek Yörük Göçleri de yer almaktadır. Tüm halkımızı şenliğimize bekliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN