İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerine seminer verdi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe ilçesi Göktepe Mahallesi'nde zeytin üreticilerine seminer verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla genelinde üreticilere yönelik verilen eğitim ve seminerler aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede harekete geçen Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Göktepe Mahallesi'nde yaşayan zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde üreticilere 'Kaliteli zeytinyağı nasıl elde edilir' anlatımı gerçekleştirildi. Ayrıca seminerde zeytinde gübrelemenin nasıl yapıldığı ve zeytinlikten toprak numunesinin nasıl alındığı konularında da anlatımlar yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray; "Bizim buradaki topraklarımız organik maddece fakir. Organik maddece fakir olan bir toprağa siz istediğiniz kadar gübre atın o gübreyi bir bitkinin alması bana göre çok zor. Bizim bu bölgede Şubat ayından sonra atmış olduğumuz tüm gübreler cebe zarar toprağa 'da zarar atan üreticilerimiz yanlış yapıyor. Fazla gübre sizin toprağınızı çoraklaştırıyor sizin toprağınızı verimsizleştiriyor. Sizin yapmanız gereken tek bir şey var, numunelerinizi ister kendiniz alıp gelin isterseniz arayın bizi biz gelelim alalım laboratuvarda test yaptırın” dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN