'Balinanın Bilgisi' Fethiye'de 13 Şubat'ta gösterime giriyor

Fethiye'nin köylerinde çekilen ve Yörük kadınının direniş hikayesini anlatan film, 13 Şubat'ta Fethiye'de sinemaseverlerle buluşacak.

Fethiye'nin köylerinde, yöre halkı ve amatör tiyatrocuların desteğiyle çekilen Balinanın Bilgisi filmi, 6 Şubat'ta vizyona girdi. Ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen yapım, bir Yörük kadınının iktidarla mücadelesi ve içsel uyanış hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Film, FETAV, FEFSAD ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın katkılarıyla hayata geçirildi. Yönetmen Önder Şengül'ün yönettiği yapım, Muğla'nın dağ köylerinden birinde yaşayan dokuz aylık hamile Gülsüm'ün yaşamına odaklanıyor. Erkeklerin madende çalışmak üzere başka şehirlere gitmesiyle köyde kalan kadın ve çocukların sorumluluğu muhtar Adem'e bırakılıyor. 'Koruma' adı altında kurulan düzen, Gülsüm için giderek artan bir baskıya dönüşüyor. Doğayla kurduğu güçlü bağ üzerinden kendi varoluşunu savunan Gülsüm, hem bedeni hem de hayatı üzerinde söz sahibi olma mücadelesi veriyor. Zamanla psikolojik bir savaşa dönüşen bu süreçte, Gülsüm'ün içsel gücü onu yeniden ayağa kaldırıyor.

Film, 13 Şubat'ta Fethiye'de gösterime girerek bölge izleyicisiyle buluşacak.

Bakmadan Geçme