Dünya

Son dakika Dünya haberleri, en son Dünya haberler,, Dünya haberleri burada, haber oku | Dünya

Dünya Haberleri

Fethiye 40 Dereceyi Görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre Fethiye, Cumartesi günü rekor seviyeyle 40 dereceyi görecek.

Uydular Yine Merak Uyandırdı

Bodrum’da gece saatlerinde görülen Starlink uyduları, merak uyandırdı.

CARETTA CARETTA ’TUBA’, 3 YILDA 17 BİN 500 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

2019 yılında Dalyan İztuzu sahiline yumurta bırakmak için gelen, fakat sırtında pervane yarası bulunması üzerine tedaviye alınan Caretta Caretta 'Tuba', 3 yılda 17 bin 500 kilometre yol aldı.

Marmaris’te hem karada hem de denizde temizlik yapıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Dünya Çevre Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Dalgıçlar deniz dibi temizliği yaparken; Marmaris Belediyesi ekipleri de gönüllülerle birlikte plajda izmarit ve çöp topladı. Dalgıçlar 2 günde 3 ton ağırlığında atık çıkardı, gönüllüler de bir saatte 100 şişe izmarit topladı.

İBRAHİM GÜL ANAOKULU’NDAN 23 NİSAN ŞENLİĞİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü, İbrahim Gül Anaokulu’nda coşku ve gururla kutlandı.

SEYDİKEMER'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ VERİLDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından Seydikemerli öğrencilere gönderilen satranç takımını öğrencilere hediye etti.

SEYDİKEMER'DE 23 NİSAN COŞKUSU YAŞANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Seydikemer’de de coşku ve gururla kutlandı.

FETHİYE BAYRAMI KUTLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Özgecan Anıtı’ndan başlayan kortej yürüyüşü Beşkaza Meydanı’nda sona erdi. Beşkaza Meydanı’nda devam eden etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendiler.

CHP’DEN ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Düzenlenen törene İyi Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’da katıldı.

6 Ekim 'Dünya Jeoçeşitlilik' Günü

UNESCO’nun, Paris’te 16 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar ile her yılın 06 Ekim günü “ULUSLARASI JEOÇEŞİTLİLİK GÜNÜ” olarak kabul edilmiştir.

TÜRÇEV Akyaka’da plaj temizliği yaptı

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri ve Ula Belediyesi işbirliğinde Akyaka'nın Kermetur plajında çöp temizlik etkinliği düzenlendi.

Sahile örülen kaçak taş duvar mühürlendi

Bodrum’da sahile kaçak ve ruhsatsız olarak örülen duvar, Bodrum Belediyesi ekiplerince mühürlendi. Kaçak duvarı, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın çalışanlarının ördüğü iddia edildi.

Valilikte 6,5 ton atık geri dönüştürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' çalışmaları kapsamında Muğla Valiliğinde bugüne kadar 6 bin 577 kg atık geri dönüştürüldü.

Menteşe’de cinsiyet eşitliğine ‘Mor Bayrak’ uygulaması

Menteşe Belediye Meclisi tarafından 2015 yılından alınan meclis kararı ile yürürlüğe giren Mor Bayrak projesine yönelik ilk Mor Bayrak verildi. Bu kapsamda Menteşe ilçe merkezinde hizmet veren bir işletme, Belediye Meclisi tarafından belirlenen kadın emeğine ve işletme içerisinde kadın erkek eşitliğine önem verme kriterlerini yerine getirdiği için Mor Bayrak almaya hak kazanan ilk işletme oldu.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Karındaş vefat etti

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Altan Karındaş tedavi gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi'de bu sabah yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. 92 yaşında vefat eden sanatçı birçok başarılı tiyatro oyunu, sinema filmi ve dizilere imza atmıştı.

Bodrum’da sahile ölü köpek balığı vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ölü köpek balığı sahile vurdu. Köpek balığını görenler ise şok oldu.

Muğla’nın ortalama hane halkı büyüklüğü 2,79

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre oluşan 'Ortalama hane halkı' verilerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre, Muğla'da ortalama hane halkı büyüklüğü 2,79.

Muğlalılar İzmir’de, İstanbullular Muğla’da yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre oluşan 'İkamet Edilen ve Nüfusa Kayıtlı Olunan Yere Göre Nüfus Verileri' kapsamında, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre, Muğla'da 31 bin 183 İstanbullu ikamet ediyor. 32 bin 289 Muğlalı da İzmir'de yaşıyor

Yunuslara Özgürlük Platformu’ndan TBMM’ye çağrı

Hayvan Hakları Kanunu'na yönelik hazırlanan yasa teklifinde mevcut yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılmayacağının öngörülmesi, meslek örgütlerini bir kez daha harekete geçirdi. Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği, milletvekillerine seslendiği mektubunda yunusla terapi adı altındaki ticari faaliyetlerin yasallaştırılmaması isteminde bulundu.

Toplam 29 haber.