Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Yaz Kurslarında çocuklara bocce eğitimi veriliyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Merkezinde yaz kursları kapsamında çocuklara bocce eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimin amacının, çocukların sporla tanışmasını sağlamak ve onların fiziksel aktivitelerle keyifli zaman geçirmelerini teşvik etmek olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden YKS Tercihleri için Öğrencilere Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi YKS tercihi yapacak olan öğrencilere 13 ilçede danışmanlık hizmeti verecek. 13 ilçede verilecek olan danışmanlık hizmeti saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında uzman eğitmenlerle yapılacak.

MSKÜ, öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 'genel memnuniyet' sıralamasında ilk 20'deki yerini koruyarak öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında yer almaya devam ediyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024) sonuçları açıklandı ve MSKÜ, başarı grafiğini sürdürdü.

Fethiyeli LGS birincilerinin lisesi belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından 500 tam puan alan Fethiye Gazi Ortaokulu öğrencisi Uzay Öner Sarıbaş ve EGEBİL Fethiye Kampüsü öğrencisi Ayşe Feyza Kaya, lise tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleştiler.

MEAH'ta Stajyer Öğrencilere Oryantasyon Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında 'İşletmelerde Beceri Eğitimi' programına katılan Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi, Beslenme ve Diyetetik, Psikoloji gibi bölümlerde staj yapacak öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Yaratıcı Drama Atölyesi Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Oyuncak Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Yaratıcı Drama Atölyesi’ etkinliği ile çocuklar hem haklarını öğreniyor hem de kendilerini ifade etmenin eğlenceli yolu ile tanışıyorlar.

Başkan Soydemir’den Fethiye LGS 1.’si Kaya’ya ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve beraberindeki heyet, 2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında 500 tam puan alan Ayşe Feyza Kaya’yı ve babası Fatih Kaya’yı ziyaret etti.

Fethiye’de KPSS ilk oturumu tamamlandı

Fethiye’de Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans oturumlarının ilki 14 Haziran’da Genel Yetenek ve Genel Kültür testleriyle tamamlandı.

Üniversite ile Muğla Büyükşehir arasında işbirliği protokolü

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü arasında ortak çalışmaları teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla iş birliği protokol imzalandı.

Menteşe Belediyesi yaz kursları başladı

Menteşe Belediyesi’nin yaz aylarında 5-15 yaş arası çocuklara ve gençlere yönelik açtığı kurslar başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden kamu kurumlarına enerji yönetim sistemi eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Enerji Yönetimi ve Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından Muğla Valiliği’ne bağlı kamu kurum ve kuruluşlarına TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi eğitimi düzenlendi.

Müdür Çay, yaz kurslarında incelemelerde bulundu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) kapsamında okul ziyaretlerinde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Trafikçilerden reflektör denetimi

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerdeki yollarda seyreden traktörler için Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri hem denetim yapıyor, hem de reflektörü olmayan traktörlerin römorklarına reflektör hediye ediyor.

Mavi Yeşil Okullar Projesi Estonya'da

Muğla Valiliği himayelerinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi'nin, Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) programı kapsamında başlatılan Avrupa yolculuğunun ilk durağı Estonya oldu.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü, MTSK sınav alanında incelemelerde bulundu

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, MEB Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin ardından Menteşe'de bulunan MTSK sınav alanında incelemelerde bulundu.

Metinbilim Enstitüsü Derneği 6’ncı olağan kongresini yaptı

30 Haziran 2009 tarihinde kurulan Metinbilim Enstitüsü Derneği, kuruluşunun 15’inci yılında 6’ncı Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Doç. Dr. Ümral Deveci güven tazeledi.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü şampiyon sporcuyu ağırladı

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Muğla Ortaca Spor Kulübü Hentbol Takımı kaptanı olan Milli sporcu Ayşenur Çankaya, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ile görüştü.

ADIM Üniversiteleri Genel Koordinatörlüğü MSKÜ’ye geçti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında, ADIM Üniversiteleri Birliği Genel Koordinatörlüğü devir teslimi yapıldı. Yeni dönem için Genel Koordinatörlük Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredildi.

Toplam 1006 haber.