Fethiye, 'Çin At Yılı' temalı resim sergisine ev sahipliği yapacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kültür ve turizm alanında uluslararası iş birliklerine bir yenisi daha ekleniyor. Son yıllarda Çin pazarına yönelik tanıtım çalışmalarıyla dikkat çeken Fethiye Belediyesi, bu kapsamda Çin Büyükelçiliği ve Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü ile iş birliği yaparak resim sergisine ev sahipliği yapacak.

Özer Olgun Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda 12–13 Şubat tarihlerinde ziyaret edilebilecek sergide, Çinli sanatçıların 'Çin At Yılı' temasıyla hazırladığı yaklaşık 30 eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergide yer alan çalışmaların, Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan At Yılı'nın simgesel ve sanatsal yansımalarını içerdiği belirtildi.


İstanbul merkezli Çinli İşadamları Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışı, 12 Şubat Perşembe günü saat 13.00'te kokteylle gerçekleştirilecek. Açılış programına Fethiye Belediyesi yöneticilerinin yanı sıra Çin Büyükelçiliği'nden diplomatlar ve Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü yetkililerinin de katılması bekleniyor.


Fethiye Belediyesi'nin, kültür ve sanat etkinlikleri aracılığıyla ilçenin uluslararası tanıtımını güçlendirmeyi ve özellikle Çinli turistlerin ilgisini artırmayı hedeflediği vurgulandı. Serginin, iki ülke arasındaki kültürel etkileşime katkı sağlamasının yanı sıra Fethiye'nin kültür turizmi potansiyeline de önemli bir katkı sunması bekleniyor.

Bakmadan Geçme