7 Ay Haberleri

7 Ay Haberleri

Başkasına ait kimlikle yakalandı, 20 yıl hapis kararı ile arandığı ortaya çıktı

Ula ilçesinde polis ekiplerinin denetimleri esnasında kimlik ibraz edemeyen ve davranışlarından şüphelenilen şahıs, 6 ayrı suçtan 20 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis kararı bulunan şüpheli çıktı.

Muğla’da 7 Ayda Seçmen Sayısı 685 Kişi Azaldı

Muğla’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısı 5 yıl önce yapılan yerel seçimlerdeki seçmen sayısına göre 79 bin 260 seçmen artış gösterirken, 2023 genel seçimlerinden bugüne kadar geçen 7 ayda 685 seçmen sayısı azaldı.

7 Suçtan Karara Bağlanmış Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında suçtan ‘Hükümlü ve tutuklunun kaçması, hırsızlık, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme’ gibi 7 ayrı suçtan 15 yıl, 9 ay, 15 gün karara bağlanmış hapis cezası ile yakalama kararı bulunan H.Ö. isimli şahıs Bodrum Yalıkavak Mahallesinde yakalandı.

Başpehlivan Recep Kara'dan açıklamalar

Fethiye Belediyesi Yağlı Güreşleri organizasyonu kapsamında er meydanına çıkacak olan Başpehlivan Recep Kara, 7 aylık maratonun Fethiye’de sona ereceğini belirtti. 

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

7 ayda 1 milyon 779 bin yabancı turist

Antalya ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla’ya 7 ayda 1 milyon 779 bin 356 yabancı turist girişi oldu. Geçen yıl aynı dönemde Muğla’ya 1 milyon 501 bin 043 yabancı turist girişi olmuştu. 2022 yılına göre Muğla’ya gelen turist sayısındaki artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti.

“Tarım Milas Topraklarının Vazgeçilmezi”

Tarım seferberliğinde öncü olarak Milas’ı tarımın başkenti yapmayı hedefleyen Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tarımsal üretimin artırılması ve ürün çeşitliliğinin sağlanması amacıyla yaptığı desteklemelerle 2023 yılının ilk 7 ayında 1100 üreticiye ulaştı.

7 ayda 415 çift dünya evine girdi

Marmaris Belediyesi Evlendirme Dairesi, 2023 yılının ilk 7 ayında 415 çiftin nikahını kıydı. Ayda ortalama 60 çiftin nikahı kıyılırken, her sene olduğu gibi bu sene de yabancı uyruklu evlilikler dikkat çekti.

7 ayda 102 bin uçuş gerçekleşti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da 2023 yılı ilk 7 ayında gerçekleştirilen uçuş sayısı geçen yıla oranla yüzde 25 artış göstererek 102 bin 53’e ulaştı.

Menteşe’de İlk 7 Ayda 407 Nikâh Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından bu yılın ilk 7 ayında 407 nikâh işlemi gerçekleştirildi. Nikâh işlemlerinin 29’u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

Dolar ve Euro'dan rekor üstüne rekor: 30 liraya çıkacak mı?

Seçimlerin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan sonra döviz kuru yükselişi hız kazandı ve geçen perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artışı kararı almasıyla daha da yükseldi. Politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi ve neredeyse her gün dolar ve euro tarihi zirvelerini yeniledi.

147 ayrı adrese operasyon düzenlendi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Muğla genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele çerçevesinde 15-18 Nisan tarihleri arasında 147 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Fethiye İlçesinde 7 ayrı adreste 9 şahsa yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

FETHİYE'DE 7 AYRI SUÇTAN ARANAN ŞAHIS JASAT TİMİNDEN KAÇAMADI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 7 ayrı suçtan aranan şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

KARACA, EKREM BAŞKAN İÇİN İSTANBUL’DA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmak amacıyla İstanbul’a gideceğini söyledi.

14 YIL CEZASI OLAN ŞAHIS JASAT’A TAKILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hakkında 14 yıl 7 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs JASAT tarafından yakalandı.

FETHİYE'DE 9 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 8 yıl 17 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekiplerinden kaçamadı.

HAMİLE EŞİNİ UÇURUMDAN ATAN SANIĞA MÜEBBET

Fethiye'de 4 yıl önce kayalıklardan düşen 7 aylık hamile eşi Semra Aysal'ı, 400 bin liralık ferdi kaza sigortası ücretini alabilmek için iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Hakan Aysal ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Mahkeme kararı bozmasıyla yine hâkim karşısına çıkan Aysal'ın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor çıktı. Zanlı yeniden ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırıldı.

Muğla’da su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, Muğla il genelinde su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan 'Sektörümüz turizmden sonra en büyük ikinci sektör. Sektörümüzün tanıtımı amaçlı çalışmalar yapıyoruz. 2022'de ilk 7 ayda 460 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik' dedi.

Çaldığı kamyonla kaçarken yakalandı

Hırsızlık suçundan 7 ayrı sabıkası bulunan Şeref S. İsimli şahıs, çaldığı kamyonla Muğla'da trafik ekiplerine yakalandı.

Muğla 7 ayda 1,5 milyon turist ağırladı

Son iki yılda korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanması ile dibe vuran turizm faaliyetleri 2022 yılında yükselişe geçti. Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile Muğla'ya 7 ayda gelen yabancı turist sayısı 1,5 milyona ulaştı.

Menteşe’de ilk 7 ayda 417 nikâh kıyıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 2022 yılının ilk 7 aylık 417 nikah işlemi yapılırken, işlemlerinin 19'u yabancı uyruklu evliliği olarak kayıtlara geçti.

BABADAĞ REKORA DOYMUYOR

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da rekor üstüne rekor kırılıyor. 2021 yılında gerçekleştirilen 167 bin 3 uçuşla tüm zamanların rekorunun kırıldığı Babadağ’dan bu yıl 7 ayda toplam 66 bin 607 kişi yamaç paraşütüyle uçuş yaptı. Kurban bayramı tatilinde günlük ortalama 838 uçuşun yapıldığı Babadağ’dan 9 günde toplam 7 bin 544 kişi yamaç paraşütüyle atladı. Babadağ’a olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, bu yıl 19 Temmuz itibarıyla gerçekleşen 66 bin 607 uçuşun geçen yılla kıyaslandığında yüzde 47 oranında artışa denk geldiğini vurgulayarak, “Babadağ yamaç paraşütünde marka. Dünyanın dört bir tarafından macera severler Ölüdeniz manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapmak için geliyor. Babadağ Teleferik ile Babadağ’a daha da değer kazandı. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte günlük ortalama 1500 kişi Babadağ’a çıkıyor. Konserlerin olduğu günlerde bu rakam 2000’e ulaşıyor. Bölgemiz adına bu çok ciddi bir katkı.” dedi

13 yıl 7 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı aranan şahısların yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmalarda 13 yıl 7 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliyi yakaladı.

ÇIRALI: “BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZLA ORTAK KARAR VERDİK. FTSO YÖNETİMİ İÇİN YENİDEN ADAYIZ”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), yasal süresine göre bu yıl kasım ayında yapılacak seçimlerine 7 ay kala Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, aday olduğunu açıkladı. Katıldığı televizyon programında konuyla ilgili soruları cevaplandıran Osman Çıralı, “Yeniden aday olma kararı benim tek başıma verebileceğim bir karar değil. Bu göreve 4 yıl önce arkadaşlarımla birlikte talip olduk. Yeniden aday olmaya da birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla karar verdik. Başlattığımız projelerimizin, devam eden çalışmalarımızın sonuçlarını almak, pandemi nedeniyle yapamadığımız çalışmaları tamamlamak için birlikte yola çıktığım arkadaşlarımızla yeniden aday olmaya karar verdik. Odamız ve bölgemiz için hayırlısı olsun.” diye konuştu.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Fethiye’de Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda bir kıraathanede yapılan aramada aranması olan D.A (48) yakalandı. 13 farklı hırsızlık suçundan toplamda 12 Yıl 7 Ay 22 Gün Hapis cezası bulunan D.A. tutuklanarak Eşen Cezaevi’ne teslim edildi.

Uyuşturucu Satıcısı Yol Kontrolünde Yakalandı

Bodrum İlçe jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Kızılağaç yol kontrol noktasında yapılan uygulama sırasında hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçundan 14 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan B.E. isimli şahıs yakalandı.

Seydikemer’de Yakalandı

Hakkında 7 ayrı suç kaydı olan ve 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.K. Seydikemer’de yakalandı.

5 yıllık firarilik Seydikemer’de son buldu

Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu, hakkında 37 ayrı dosyadan 45 yıl kesinleşmiş hapis kararı bulunan şüpheli yakalandı.

Kelebekler Vadisi davasında tutukluluğa devam kararı çıktı

Fethiye'ye tatil için gelen ve Kelebekler Vadisi'nde fotoğraf çektirirken kayalıklardan düşerek yaşamını yitiren 7 aylık hamile eşini iterek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.