Ameliyat Haberleri

Ameliyat Haberleri

Lenfödem hastası Nesrin Ayral'dan Lenfödem hastalarına tavsiye

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak meme cerrahisi olan her iki kişiden birinde rastlanan lenfödem hastalığının ameliyatla yüzde 80'lere varan başarı oranıyla tedavi edildiğini söyledi. Lenfödem hastası Nesrin Ayral da ameliyat sonrası kolunu eskisi gibi kullanmaya başladığını belirterek tüm lenfödem hastalarına bu ameliyatı tavsiye etti.

Üniversite hastanesinde sağlığına kavuştu

Muğla'da gözünden rahatsız olan bir vatandaş Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Aday Adayı Kökten Başkan Bakırcıya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, geçtiğimiz günlerde bel fıtığı operasyonu geçiren Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Geçici Hayvan Bakımevi 20 bin 633 ziyaretçiyi ağırladı

Doğal yaşam alanları ve teknik özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi can dostların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane ve müşahede üniteleri yanında kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler, doğal yaşam park alanları bulunuyor.

MUĞLA'DA 2023 YILININ İLK CANLIDAN CANLIYA ORGAN NAKİL AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İki yıl önce kurulan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezinde 2023 yılının ilk, merkezin üçüncü canlıdan canlıya böbrek nakil ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

OTGÖZ BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Geçirdiği beyin kanaması sonucu Gazi Üniversitesi Beyin Cerrahisi’nde ameliyat olan FETAB Başkanı Osman Otgöz sevenlerini korkuttu.

Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı

Radyoloji Uzmanı Dr. Recep Özgür, memede görülen kitlelerin iyi veya kötü huylu olduğunu anlamak için yapılan meme biyopsisi yöntemiyle genellikle ameliyata gerek kalmadan tanı konulabildiğini söyledi. Dr. Özgür, böylece yanlış tanı ihtimalinin son derece düştüğünü dile getirdi.

Bilinçli davranılmazsa, mide ameliyatından sonra yeniden kilo alınıyor

Obezite cerrahisi son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Doç. Dr. Urkan ameliyat sonrası yaşam tarzını değiştirmek gerektiğini vurgulayarak 'Sadece ilk ameliyatı olacaklar değil, ikinci operasyonlarını olacak hastaların bile sayıları gün ve gün artıyor' dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan By pass ve stend taktıran kalp hastalarının günde en az 7 bin adım atmasını önerdi

Kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan insanların kafalarına takılan stent mi taktırsam yoksa by pass ameliyatımı olsam sorularını Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan yanıtladı. Damar sertliğinin sık görülen bir sorun olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan, damar sertliğinin en tehlikeli sonucunun genellikle kalp krizi ve felç olduğuna dikkat çekerek kalp krizi riskine karşı uygulanan tedavi yöntemlerinin başında stent uygulamasının ve by pass cerrahisinin geldiğini belirtti.

İngiltere’den Bodrum’a ameliyata geldi yeniden hayata döndü

İyi huylu prostat büyümesi ameliyatı için uzun yıllardır yaşadığı İngiltere'den gelen Selim Melek, operasyon sonrası adeta hayata yeniden döndüğünü ifade etti. Tedavide kullanılan HoLEP yönteminde, Türk doktorların geliştirerek dünya literatürüne geçmesini sağladığı 'Omega İşareti' tekniğiyle ameliyat olan Melek, yıllardır çektiği sıkıntıdan kurtuldu.

Onlar Yaşattı Sırada Bakıcı Aile Bulmak Var

Alanya’da yaşayan Gülhan Çelik 15 Şubat tarihinde Alanya’da araba çarpan sokak köpeğini yaşatmak için tüm imkanlarını seferber etti. Veterinerlerin uyutulmasını önerdiği köpeği pes etmeyerek tedavi ettirmeyi kafasına koyan Çelik çareyi Fethiye’de Bölge Veteriner Kliniği’nde buldu. Bölge Veteriner Kliniği’nde Özgür Yaman ve Anıl Tezcan tarafından omurilik düzeltme ameliyatı ile hayata döndürüldü.

Özge’nin koluna suni kemik yerleştirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kolundaki kist nedeniyle zor günler geçiren ortaokul öğrencisi Özge Ekşi, tiyatrodan elde edilen gelir ve hayırseverlerin destekleriyle ameliyat oldu. Ameliyatın iyi geçtiği bildirildi.

94 yaşında düştü kalçasını kırdı, ertesi gün yürüdü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan 94 yaşındaki 4 çocuk annesi kadın evinde düşerek kalçasını kırdı, devlet hastanesine kaldırılan ve ameliyat edilen Süheyla Atasoy 24 saat sonra ayağa kalkıp yürüdü.

8 aylık bebeğe Gergin Omurilik ameliyatı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon ile 8 aylık bir bebeğe hastanede ilk kez gergin omurilik ameliyatı yapıldı.

Kediye başarılı operasyon

Ayağına olta iğnesi batan yaralı kedi Ortaca Belediyesi  Veteriner Sağlık Hizmetlerince yapılan ameliyatla kurtarıldı. 

Bodrum Belediyesi Barınaklarında Can Dostlar Emin Ellerde

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, modernize ve tadilat çalışmalarının devam ettiği Torba Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Aras, ameliyathane, yoğun bakım ve tedavi odalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Fıtık Ağrılarına Ameliyatsız Çözüm

Anestezi ve Algoloji Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden, bel ve boyun fıtığı vakalarının yüzde 95’inde ameliyata gerek olmadığını belirterek, ağrıların Radyofrekans yöntemi ile giderilebildiğini söyledi. Özlülerden, bu yöntem ile hastanın 1 veya 2 seansta ağrılarından kurtulup normal hayatına döndüğünü bildirdi.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

Fedon "Kanser oldu, ölüyor" diyenlere nispet denize atladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü sanatçı Fedon, kanser olduğu iddialarıyla ilgili olarak, 2 yıl önce böbreğinde bir tümör ortaya çıktığını ve başarılı bir ameliyatla alındığını belirterek, sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi.Fedon, açıklamasının ardından yüzere denizin keyfini çıkardı.

Elif, Ameliyat Oldu

Bir süreden beri burun arkasında oluşan kistin beynine sıçramasından dolayı kör olma tehlikesi bulunan 15 yaşındaki Elif Kaya, Pamukkale Üniversitesi’nde Prof.Dr.Bülent Topuz tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuşacak.

İngiliz hastadan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne teşekkür ziyareti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl Eylül ayında koroner baypass ameliyatı olan İngiliz vatandaşı, bir yıl sonra hem teşekkür, hem de kontrol amacıyla tekrar Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

51 kalem tıbbi sarf malzeme satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi Yükseköğretim Kurumları Erciyes Üniversitesi tarafından, Kalp Damar Cerrahi Ameliyathanesi için 51 Kalem Cerrahi Sarf Malzeme Alımı İhalesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yine Bir İlk

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Fatih Can önderliğinde Doç. Dr. Murat Urkan, Op. Dr. Cem Dönmez, Op. Dr. Asım Onur ve Op. Dr. Sercan Subaşı tarafından ilk kez Laparoskopik Pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

Amerikalı Helikopter Teknisyeni Ezgi’nin Hayatını Kararttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde NATO'da görevli Sikorsky helikopter teknisyeni olan ABD'li Reginald Thevenin çarptığı 18 yaşındaki Ezgi Aydındağ'ın hayatını cehenneme çevirdi. Omurilik sinirleri kopan ve iki defa ağır ameliyat geçiren Ezgi yatağa bağımlı kalırken, yüzde yüz kusurlu bulunan ABD'li Thevenin hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Ezginin ailesi ise kızlarının bu hale gelmesine sebep olan ABD'nin serbest kalmasına isyan ediyor.

Seydikemer Yangınının Kahramanının İlk Sözleri Duygulandırdı

Seydikemer'in Arifler Mahallesinde başlayıp birçok mahallenin etkilendiği yangın yerinde Traktörü ve ilaç pompası ile müdahale ederken Kabaağaç bölgesinde kontrolden çıkarak devrilen taraktörün altında kalan Süleyman Yıldırım ameliyattan çıktı.

Eski sevgilisiyle gördüğü şahsı parkta bıçakladı

Fethiye’de bir şahıs eski sevgilisiyle gördüğü şahsı takip ederek, bıçakla ağır yaraladı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri olayda kullanılan bıçakla birlikte şüpheliyi kaçamadan yakaladı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralı şahsın ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

Minik İdil ölümden döndü 

Fethiye’de önceki gün 18.45 sularında Foça Mahallesi Çalış Mevkii’nde anne ve babası ile babaannesinin bulunduğu Melisa 2 Sitesi’ne giden 3,5 yaşındaki İdil Gençay sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Sitenin bahçesinde bulunan çimenlik alanda Akita cinsi köpek tarafından kolundan ısırılarak silkelenen ve yere düşen İdil kanlar içinde kaldı. Dirsek kemiği kırılan; kasları ve tendonu kopma noktasına gelen İdil, köpekten kurtarılıp hastaneye yetiştirildi ve ameliyata alındı. İdil Gençay’ın babası Avukat Melih Gençay, “Kızım yerde kolu kan içinde yatmaktaydı, üzerinde uzun kollu bir tişört vardı ve sol kolu tamamen kan olmuştu. Yanında saldıran köpek durmaktaydı. Hemen kızımı kucağıma aldım ve hastaneye götürdüm. Saldırı anını bizzat görmedim. Şikayetçi oldum” ifadelerini kullandı. 

Fıtık teşhisi konulan kedi ameliyat edildi

Ortaca Belediyesi Veteriner Sağlık Hizmetleri ekipleri, fıtık teşhisi koydukları kediyi ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

Muğla’da ilk böbrek nakli gerçekleşen Şahinkaya’ya ziyaret

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. Protokol üyeleri, ilk böbrek nakil ameliyatı yapılan Mustafa Şahinkaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Yaralı kargaya cerrahi operasyon

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaralı halde bulunan karga Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yapılan muayene sonrası karganın belirli bölgelerinde ciddi yaralanmalar tespit ettiklerini söyleyen Geçici Hayvan Bakımevi ekipleri hemen karganın röntgenini çektiklerini, ateşli silahla yaralandığını, vücudunun çeşitli yerlerinde 3 adet saçma bulunduğunu ve kanadının da kırık olduğunu tespit ettiklerini belirttiler. Ameliyata alınan karga saçmalardan kurtarılarak müşahede altına alındı.