Araştırma, Haberleri

Araştırma, Haberleri

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

MEAH’de güvenli kan transfüzyonu ve hemovijilans eğitimi verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından araştırma görevlisi hekimlere “Güvenli Kan Transfüzyonu Ve Hemovijilans” eğitimi verildi.

5.5 milyon TL bütçe ayrıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Dünyada İnsanlarin Yaridan Çoğu Mutlu

BAREM’in Gallup International Association (GIA) ile gerçekleştirdiği Global Mutluluk Araştırması’nın sonuçlarına göre dünya nüfusunun çoğunluğu pandemiye rağmen mutlu. 45 ülkede 42 bine yakın kişiyle yapılan araştırma, insanların yüzde 57’sinin çok mutlu veya mutlu olduğunu ortaya çıkarıyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 42.

"Emel" ve "Muhsine” takip cihazı ile denize bırakıldı

Fethiye’de Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 caretta caretta suya bırakıldı.

Yaralı kaplumbağa gözlem altına alındı

İzmir Güzelbahçe sahilinde yaralı olarak bulunan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon (DEKAMER) Merkezinde tedavi altına alındı.

CARETTA CARETTALAR BAKAN YARDIMCISI TARAFINDAN DENİZE BIRAKILDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü İztuzu Kumsalı'nda bulunan Deniz Kaplumbağası Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri tamamlanan 4 caretta caretta kaplumbağa, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan tarafından denize bırakıldı. Bakan Yardımcısı Birpınar yaptığı açıklamada “ Caretta Caretta Kaplumbağalarını Akdeniz’de en iyi koruyan ülkeyiz” ifadelerini kullandı.