Aşçılık Haberleri

Aşçılık Haberleri

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Liseli Gençler, Milas’ın Adını Dünyaya Duyurdular

Milas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri aşçılık dalı öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen 20. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde büyük bir başarıya imza attı. Avrupa, Orta Asya, Afrika, Asya ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen yarışmacılarla kıyasıya rekabet eden Milas temsilcileri, festivalden çeşitli ödüllerle döndü.

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencilerinden yedi madalya

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri, 23-24 Mart'ta Fethiye'de 'Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali' çerçevesinde Şef Mavi Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen üniversiteler arası yemek yarışmasında 6 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Güzellik Uzmanlığı Eğitimine Yoğun İlgi

Cilt bakımı, estetik yaptırma, protez tırnak, kalıcı makyaj gibi güzelliğe dair bir çok alan günümüzde kadınlar tarafından çok fazla talep görüyor. Buna bağlı olarak ta bu işe ilgi duyanlar güzellik uzmanı olmak için eğitimler alıyor. Fethiye’de güzellik uzmanlığı eğitimi veren Gözde Yakut Güzellik Uzmanlığı eğitimleri büyük ilgi görüyor.

Yakut Akademi Aşçı Yetiştiriyor

Fethiye’de aşçılık konusunda verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Yakut Akademi yetiştirdiği aşçılar ile bölge turizmine de katkı sağlamaya devam ediyor.

Kredi kartıyla mekan mekan gezmişler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aşçılık yapan Osman Erkurt adlı vatandaş, kredi kartını ATM'de unuttu. Kartı bulan şahıslar, mekan mekan gezerek harcama yaptı.