Bahçe Haberleri

Bahçe Haberleri

Gönüllü gençler okul bahçesini renklendiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, Menteşe Şehbal Baydur İlköğretim Okulu'nun duvarlarına geleneksel Türk masal kahramanlarını resmediyor.

Fethiye’de Fenerbahçeliler Olympiakos Maçını Hep Birlikte İzledi

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Finali ikinci maçında Olympiakos'u konuk eden Fenerbahçe, rakibine penaltı atışlarında kaybederek elendi. Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Genç Fenerbahçeliler grubu, maçı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kurulan dev ekranda maçı birlikte izleyerek takımlarına destek oldular.

Başkan Karaca, Fenerbahçe Maçını Fethiye’deki Fenerbahçeliler İle İzledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fenerbahçe’nin Türkiye’yi temsil ettiği UEFA Konferans Ligi’ndeki Olympiakos maçını Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fenerbahçeli taraftarlar ile birlikte izledi.

Muğla’da Engelsiz Bahçe Yapıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi bahçesinde engelli bireylere yönelik bahçe oluşturuldu.

Ortaca, yaz sezonuna hazırlanıyor

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte parklar, yeşil alanlar, orta refüjler ve kaldırımlarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Köyceğiz’de Okul Bahçesi Keçiboynuzu Fidanları İle Donatıldı

Muğla’nın Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri Orman Haftasında okul bahçesini keçiboynuzu ormanına dönüştürdü. Ayrıca etkinlikte öğrenciler endemik bitkilerden sığla ve aromatik bitkilerden defne fidanları ile bahçelerini renklendirdi.

Başkan Adayı Kökten Müjdelerle Döndü

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. MHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Başkan Adayı Kökten; 100. Yılda 100 İl projesi kapsamında hazırlanmış olan raporu da takdim etti.

Muhammet Kökten Devlet Bahçeli İle Fethiye'nin İl Olmasını Görüştü

Cumhur İttifakı (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile Fethiye'nin il olmasını görüştü. Devlet Bahçeli ile Ankara'da bir araya gelen Kökten, "Bugün MHP Genel Merkezinde Sayın Genel Başkanı’mız Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip geleceğin Fethiye’sine ilişkin sürdürdüğümüz çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Fethiye'mizin il olması talebimizi de hazırladığımız raporla birlikte kendilerine takdim ettik"diye konuştu.

Ağa Bahçesi Konağı’nda Çalışmalar Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe’de bulunan tarihi Ağa Bahçesi Konağı’nın yenileme çalışmaları tamamlanırken proje kapsamında konağın yanına sosyal tesis yapıldı.

Aday Saatcı, “İlk İcraatım Belediyeyi Toparlamak”

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçimi kazandığı takdirde ilk işinin belediyeyi toparlamak olduğunu ifade etti. Saatcı, “Maalesef bizden sonra belediyeyi bir partinin arka bahçesi haline getirdiler” dedi.

Marmaris’te Park Yapımları Devam Ediyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, merkeze uzak mahallelerde çocuk parkları yapmaya devam ediyor.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği Lokma İkramında Bulundu

Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Fethiye Merkez Camii’nde lokma hayrında bulundu. Fethiye Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Sezgin Özbey, çeşitli açıklamalar yaptı.

Baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Pazaryeri mahallesi Karapınar mevkii sakini Ercan Yakalı’nın bahçesinde baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı.

Muğla Fenerbahçeliler Derneği ‘Akpolat’ dedi

Muğla Demircioğlu Park Otel’de yapıldı. 2 adayın yarıştığı genel kurulda, Mehmet Kurtuluş Akpolat tekrardan başkanlık görevine seçildi.

Fethiyespor U12, Antalya’da 3 Büyüklere Karşı Mücadele Ediyor

1-2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen KREMLİN BD CUP Turnuvası için Fethiyespor altyapı U12 Takımı Antalya'da maçlarına devam ediyor. Fethiyespor U12; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın U12 takımlarına karşı mücadele ediyor.

Başkan Uzundemir, Gencin Forma İsteğini Kırmadı

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir kendisinden forma isteyen Hüseyin Uysal’ın isteğini yerine getirdi. Başkan Uzundemir Eskiköy Mahallesi ziyaretinde Uysal’ın formasını teslim etti.

Dalaman’dan, Fenerbahçe’ye Transfer Oldu

Muğla Dalaman Atletikspor futbolcusu 2011 doğumlu Vedat Turgut, Süper Lig ekibi Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi, 2 büyükşehir ilçe, 53 ilçe belediye başkan adayı olmak üzere toplam 55 adayını daha açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Cumhur ittifakı Fethiye belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Oldu.

Ortaca’da Arapaşı Şöleni Düzenlendi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Muğla Yosgatlılar Derneği tarafından Geleneksel Arabaşı Şöleni düzenlendi. Sekizinci kez düzenlenen şölen Bahçelievler Düğün Salonu’nda yapılırken, vatandaşlara Arapaşı çorbası ikram edildi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Çağdaş Bodrumspor: 92 - Fenerbahçe Beko: 93

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 16. haftasında Çağdaş Bodrumspor, evinde karşılaştığı Fenerbahçe Beko’ya 92-93 'lük skorla mağlup oldu.

Ortaca Belediyesi Kendi Çiçeğini Üretecek

Ortaca Belediyesi ilçede bulunan belediyeye ait park ve bahçelere dikilmek üzere kullanılacak olan çiçek ve ağaçları kendisi üretmeye başladı.

Çaylı, “Cumhur İttifakı Olarak Seçimi Kazanacağız”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle BarBunn Bistro’da basın mensupları ile bir araya geldi. Gazeteciler ile çeşitli istişarelerde bulunan Çaylı, MHP Genel Merkezi’nde olumlu görüşmeler yaptığını belirtti.

Marmaris’te Bitkilere Kış Bakımı

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri tarafından budama çalışmaları devam ederken, bitkilerde kış bakımı yapıldı.

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Park Ve Bahçeler Marmaris'in Çehresini Değiştiriyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kentin dört bir noktasında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Marmaris’te Yeşil Alan Miktarı 638 Bin Metrekareye Çıktı

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 5 yıllık süreçte ilçenin yeşil alan miktarını 638 bin metrekareye çıkararak yeşil Marmaris’e yemyeşil katkı sundu.

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

Sahaya Atatürk’ün Sözüyle Çıktılar

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçında yaşanan olayların ardından, Muğla’nın Bodrum ilçesinde U14 karşılaşmasında oyuncular, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh, Ağabeylerimizi Tebrik Ederiz’ yazılı pankartla sahaya çıkarak olaya tepki gösterdi.