Bakanlık Haberleri

Bakanlık Haberleri

Karaca'dan hayvan bakım evi için büyük söz!

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Dalyan Kanalı Üzerine Ağaç Köprü Yapılacak

Uzun yıllardan bu yana yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dalyan Kanalı üzerine köprü yapılacak. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir yaptığı açıklamada” Bakanlık boyutunda yaptığımız görüşmeler sonucu Akyaka'da ki köprünün bir başka modelini kısmet olursa Dalyan kanalımıza yapacağım” dedi.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler artırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

FETÖ üyesi M.Ç. Köyceğiz'de yakalandı

FETÖ üyesi olan ve bakanlık terör arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan M.Ç. Muğla Köyceğiz'de yakalandı.

Bakanlıktan Belcekız Plajı açıklaması: Haberler gerçek dışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında Belcekız Plajı hakkında çıkan gerçek dışı haberler ardından açıklama yaptı..

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Şehir Hastanesi Konsepti Haline Getirilecek

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz ve Kadem Mete’den Bakanlıklara ziyaretler… Milletvekilleri Otgöz ve Mete; TBMM Genel Kurul çalışmalarına verilen aralarda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile makamlarında görüştü.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

BAKANLIK, DOMATES İHRACATININ KISITLANMASINA KARAR VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi.

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

BEKLENEN KARAR, 1 OCAK 2023'E ERTELENDİ

Ticaret Bakanlığı 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Bakanlık bu uygulamanın 1 Ocak 2023'e ertelediğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirmişti. Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları bulundukları illerdeki valiler tarafından belirlenecek şekilde haftanın bir günü kapalı kalacaktı. Söz konusu karar ise 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktı.

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI: MARMARİS YANGINI, ARICININ YAKTIĞI ATEŞLE ÇIKTI

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının, 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle çıktığını söyledi.

KAYMAKAM BALCI ASALETEN ATANDI

Resmi gazete de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı.

GİRGİN: YANGINLARIN SORUMLUSU DAĞITIM ŞİRKETLERİ VE BAKANLIKTIR

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, dün Marmaris’te çıkan yangının ardından açıklamalarda bulundu.

Girgin: Yatağan Geçiş Yolu İçin Bakanlıktan Cevap; “Yol, Gelen Taleplere Göre Yapıldı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 29 Mart’ta Yatağan Geçiş Yolu Projesi ile ilgili bir soru önergesi vermişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önergeyi yanıtladı.”Hayaller Battı Çıktı,Gerçekler Oldu Bitti” diyen Girgin şunları söyledi.

Ftso’da Ölüdeniz Mahallesi’nin Sorunları Görüşüldü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen toplantıda Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi üyesi işletmecilerle turizm sezonu hazırlıkları tamamlanan Ölüdeniz Mahallesi’nin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. İşletmecilerden gelen taleplerin kayıt altına alındığı toplantıda, ilgili bakanlıklar ve TOBB başta olmak üzere tüm platformlarda üyelerin sorunlarını dile getirdiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Biz icra makamı değiliz. Ancak üyelerimiz, Fethiye ve Seydikemerimiz için her sorunun üzerine gideriz.” dedi.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

SON MURACAT TARİHİ 28 TEMMUZ

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Muhammet Kökten bakanlık ruhsatı için Turizm Danışma Bürosu’na başvurdu. Kökten, son başvurunun 28 Temmuz olduğunu belirterek herkesin müracaat etmesi gerektiğini belirtti.

Sığınağa alınan Bodrumlu turizmciler tahliye bekliyor

Rusya'nın başlattığı askeri harekat ile Ukrayna'da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler, tahliye bekliyor. Tahliye ile ilgili bakanlık ve büyükelçilikle görüşmelerin ise devam ettiği öğrenildi.

Milletvekili Gökcan’dan Yeni Yıl Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “İktidarımız döneminde Muğla'mıza 23 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Son 4 yılda çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 8 milyar TL kaynak kullandık. 2022 yılında da hem Muğla’mızın hem de ülkemizin gelişmesi kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİNİN YERİ OKULLAR DEĞİLDİR!

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran, “Okulların herhangi bir dini etkinliğin mekanı haline getirilmesi, Bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Servis şoförlerine eğitim

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis aracı şoförlerine eğitim semineri verildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından verilen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Emniyet ve Jandarma yetkilileri, Şoförler Odası temsilcileri, okul servis aracı şoförleri katıldı. Menteşe Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim seminerde ilgili Bakanlıkça yayımlanan yönetmelik kapsamında bulunması gereken teknik özellikler, çalışma ve güzergh izin belgelerinin alınması sürecinde izlenecek süreç hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fethiye’de tezgahlar şenlenecek, fiyatlar düşecek

Su ürünleri avcılığı Akdeniz'de 15 Eylül'de diğer denizlerde 1 Eylül'de başlayacak olup 15 Nisan 2022’de tüm denizlerde sona ereceğini bildirdi. Fethiye balık pazarı esnafı, pazarda balık çeşitliliğinin artacağını belirtip, fiyatlarında düşeceğini kaydetti.

FTSO, İngiltere Pazarı İçin Turizm Bakanlığı Nezdinde Girişimde Bulundu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak destek istedi. Turizm sektörünün önce Thomas Cook’un batışı, daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve orman yangınları nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Her yıl 1,5-2 milyon civarında turist ağırlayan Fethiyemizde, turizm sektöründe faaliyet gösteren ve sezonluk çalışan işletmelerimizin ve bölgemizin ayakta kalabilmesi, Eylül, Ekim, Kasım aylarında canlanacak İngiliz pazarı ile mümkün olabilecek. Bu noktada Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yazdığımız yazı ile ülkemizin, İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılması hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.

Bir günde 15,5 milyon TL toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yangınlarla ilgili bakanlıklardan gerekli izinleri alarak başlattıkları resmi yardım kampanyasının bir günde 15,5 milyon TL'ye ulaştığını söyledi.

“ÇED Gereklidir” Keşfini CHP’li Vekillerde izledi

Fethiye sahil bandında karayolları karşısına yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatına “Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED)”ne gerek yoktur şeklinde ilgili bakanlık yetkililerin aldığı karara çevreci dernekler karşı çıkmıştı. Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konu ile ilgili olarak Muğla 3. İdare mahkemesinde dava açtı.

Karayiğit, üreticilerin yaşadığı zorlukların altını çizdi

Tam kapanma süreci kapsamında semt ve üretici pazarlarının kapalı olması nedeniyle; üreticiler zor günler yaşıyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, konu hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’a bilgi aktardı. Oda Başkanı Karayiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin bakanlıklar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. 

Milletvekili Alban, Bakanlık yangın söndürmede yetersiz

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, önceki gün iki ayrı ilçede 5 dakika arayla çıkan orman yangınlarına dikkat çekerek, "Muğla'ya son zamanlarda yapılan yağma ve talan girişimlerinin arttığını açıkça görüyoruz. Nisan ayı olmasına rağmen çıkan orman yangınları, bizde bu yangınların sabotaj ihtimali olması kuşkusunu yaratıyor. Amaçları yeni yapı alanları açmak" dedi. 

Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi işlemlerinde sona gelindi

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yer seçimi işlemlerinde sona gelindi. 31 Mart 2021 tarihinde tüm bakanlıkların merkez veya bölge ya da il müdürlüklerinin katılımı ile mutabakat tutanağı imzalandı.