Balıkçılar Haberleri

Balıkçılar Haberleri

Fethiye Denizlerini Balon Balığı İstila Mı Etti? Balıkçılar Balon Balıklarını Avlayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde resmi gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Akdeniz’deki balon balığını avlayanlara verilen destek ödeneği attırılmıştı. Akdeniz’deki balon balığı istilasının önüne geçmek için alınan karar, Fethiyeli balıkçıları harekete geçirdi.

Küçük Ölçekli Balıkçılarımıza Destek Başvuruları Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi ile ilgili başvuruların 08 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin 16 Şubat 2024 olduğunu açıkladı.

Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kaş ilçesi arasında denizlerde fırtına bekleniyor.

Denizcilere ve balıkçılara fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Fethiye'de hamsinin kilosu 150 lira

Fethiye'de balıkçılar tarafından bolca avlanan hamsinin kilosu 150 liradan satılıyor.

Balıkçıların ağına köpek balığı takıldı

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında avlanan balıkçıların ağına 25 kilogramlık köpekbalığı takıldı.

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Muğla’da su ürünleri balıkçılık av sezonu açılışı Milas Gülük Mahallesi'nde düzenlenen tören sonrası balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı.

KAPLUMBAĞA DIŞLAMA CİHAZI TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Başta deniz kaplumbağaları olmak üzere çok sayıda deniz canlısının ölümüne veya yaralanmasına eden olan Trol ağlarına karşı kaplumbağa dışlama cihazı testleri balıkçılar ile test çalışmaları sürüyor.

TUTTUKLARI BALIKLARI AÇIK ARTIRMADA SATIP, PARASINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADILAR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarafından düzenlenen balık mezatında balıkçılar, tuttukları balıkların parasını depremzedeler için bağışladı.

YUNAN MEDYASI TACİZİ YİNE ÇARPITTI

Aydın’ın Didim ilçesi Tekağaç açıklarında Türk karasularında avlanan Türk balıkçılarını taciz eden Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin haberini paylaşan Yunan medyası, Türk balıkçıların Yunan karasularında olduğunu ve Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin Yunanistan Sahil Güvenliğini taciz ettiğini ileri sürdü.

SAHİL BANDINDA BALIK BEREKETİ

Sahil bandında balıkçıların yakalayıp vatandaşa sunduğu balıklar dikkat çekiyor. Balık sezonunda bereketli bir dönem olduğu kaydedilirken balıkçıların sergiledikleri balıklara ilgi yoğun. 

DATÇA'DA OLTAYA CARETTA CARETTA TAKILDI

Muğla'nın Datça ilçesinde balıkçıların oltasına Caretta Caretta deniz kaplumbağası takılırken, oltadan kurtarılan kaplumbağa tekrar doğal ortamına salındı.

Ortaca’da Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatifi Kuruldu

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.

BALIKÇILARIMIZIN DENİZ HASRETİ BİTTİ

En uzun kıyı şeridinde sahip Muğla'da denizlere hasret sona erdi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak balıkçılar ile birlikte Vira Bismillah diyerek Av Sezonunu açtı.

Muğla’da su ürünleri yetiştiriciliği konuşuldu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, Muğla il genelinde su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan 'Sektörümüz turizmden sonra en büyük ikinci sektör. Sektörümüzün tanıtımı amaçlı çalışmalar yapıyoruz. 2022'de ilk 7 ayda 460 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik' dedi.

Bilinçsiz avlanma balık verimini azaltıyor

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

Datçalı balıkçılara ‘Yeni Balık Türleri’ eğitimi

Akdeniz Koruma Derneği, Türkiye denizlerine sonradan giren yeni türler hakkında bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Balıkçıların bu türlere yönelik izlenimlerini aktarması ve derneğin yeni balık türlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların aktarılması için Datça Karaköy'de balıkçılar ile bir araya gelindi.

OLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Kıyıdan olta ile sportif anlamda balık avlayan vatandaşlar kıyının çok yakınına ağ ve paragat atan balıkçılardan şikayetçi. Kıyıya atılan ağ ve paragatların çevreye zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, kendilerinin de bu yüzden kıyıdan olta ile balık yakalayamadıklarından şikâyet ediyorlar.

GÖCEKLİ VE FETHİYELİ BALIKÇILARA YENİ BALIKLAR SEMİNERİ

Akdeniz Koruma Derneği, denizlerimize sonradan giren yeni türler hakkında bilginin artması, balıkçıların bu türlere yönelik izlenimlerini aktarması ve Derneği’n yeni balık türlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların aktarılması için Göcekli ve Fethiyeli balıkçılara Yeni Balıklar Semineri gerçekleştirdi.

Balıkçılar ağı tarladan çekti

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milas'ın Avşar Mahallesi'nde Türkiye'nin tek 'Tarla Balıkçılığı' tesislerinde hasat töreni düzenledi.

Marmaris’te deniz çekildi, olta balıkçılarının eli boş kaldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi ve kırsal mahallelerdeki kıyı kesimlerde deniz yer yer 5 ile 20 metre arasında çekilince, oluşan adacıklarda balık tutan vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar ise çekilmeyi fotoğrafladı.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BALIKÇILIK BAKANLIĞI KURACAK, BALIKÇILARIMIZI DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR DURUMA GETİRECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, balıkçı esnafının sorunlarının tespit edilerek bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak çalışma için ziyaretlerine devam ediyor.

Ağlara takılan kaplumbağayı tekrar denize bıraktı

Caretta Caretta Deniz kaplumbağası ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının en büyük düşmanı balıkçı ağları, balıkçılara verilene eğitim ile bu canlılara karşı daha hassasiyet gösterilmesine neden oluyor.

Balıkçılar Gökova’da Buluştu

Genç balıkçılar, balıkçılık mesleğinin geleceği hakkında konuşmak; deniz koruma alanlarında sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarıyla ilgili deneyim paylaşmak için Gökova Körfezi’nde bir araya geldi.

Kayıklar alabora oldu, tekne kıyıya vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı kayıkları alabora oldu, tekne karaya sürüklendi, feribot seferleri yapılamadı. Balıkçılar, teknelerinin batma ihtimaline karşı nöbet tuttu.

Sezon kapandı, dünyaca ünlü plaj amatör balıkçılara kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi’nin dünyaca ünlü plajı, sezonun kapanmasıyla amatör balıkçılara kaldı.

Balıkçılar zor durumda

Fethiye Balık Hali’nde balıkçılık yapan esnaflar zincir marketlerin balık satmalarından dolayı işlerinin kötü olduğunu belirterek zor durumda olduklarını ifade ettiler.

Koya giren yunus sürüsünü balıkçılar görüntüledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde koya gelen yunus sürüsü amatör balıkçılar tarafından görüntülendi.

Tarım İl Müdürü, balıkçı kadınları sorunlarını teknede dinledi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin bulundukları sahada sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Pandemi döneminde Muğla'nın dört bir köşesindeki tarımsal üreticiler ile bir araya gelerek üretimin ve çeşitliliğin arttırılmasına yönelik yaptığı çalışmaları sürdüren Saylak, balıkçılar ile bir araya geldi.

Krizi fırsata çevirdiler

Muğla'nın Milas ilçesi, Güllük Körfezi'nde yük gemisi çarptığı 1 havuzu parçalayıp, 2 havuza zarar verirken, havuzlarda bulunan 1 milyon civarındaki balık denize kaçtı. Kaçan balıklar, balıkçılar tarafından ağlarla tekrar yakalanarak satışa sunuldu.