Barış Haberleri

Barış Haberleri

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Başkan Akdenizli 23 Nisan Mesajı yayınladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Akdenizli, Ramazan Bayramı’nı Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; “Dargınların barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Başkan Köksal’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak; Ramazan Bayramının sağlık, huzur, mutluluk ve barış içerisinde geçmesini diledi.

Vali Akbıyık’tan Nevruz Bayramı kutlaması

Muğla Valisi İdris Akbıyık 21 Mart’ta Türk dünyasında ilkbaharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Muğlaspor Devre Arasında İlk Hamlesini Yaptı

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’un ilk devresini en yakın takipçisinin 6 puan önünde namağlup zirvede tamamlayan Muğlaspor, Bölgesel Amatör Lig 2. Grup ekiplerinden Uzunköprüspor forması giyen kanat forvet oyuncusu Utkan Konyalı'yı renklerine bağladı.

Fethiye’de Dalgıçlar 2024 Turizm Sezonunu Sabırsızlıkla Bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.

Başkan Oktay, “2024 umudun yılı olacak”

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 2023 yılında birçok acıyla yüreklerimizin yandığını belirterek, “2024 yılının acıları dindirip güzellikler getirmesi umuduyla tüm vatandaşlarımıza barış, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Gündem Olan Dedeler Barıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde kıraathanede okey oynarken aralarında çıkan kavgayla gündem olan dedeler barıştırıldı. Aynı kıraathanede aynı okey masasında buluşan dedeler, bu kez çay içip şikayetlerinden vazgeçti.

Başkan Gürün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Dünyayı barış içinde daha yaşanır bir hale getirmek için en güçlü devrimin eğitim olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ülkemizde fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Saylak, istifasını açıkladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, görevinden istifa ettiğini gözyaşlarıyla açıkladı.

Saylak, ”Muğla tarımına yönelik çok önemli projelere imza attık”

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Muğla tarımında çok önemli projelere imza attıklarını açıkladı.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

“Siyasette Herkesle Barışık Olacaksınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Toklu, “Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım” dedi. 

San Deco, Fethiye’de hizmete açıldı

Türkiye’deki dekoratif (efekt boya) boya sektörünün lider markası San Deco, Fethiye Barış Manço Bulvarı’nda hizmete açıldı.

Halk ozanı Filistinliler için türkü besteledi

Muğla’da yaşayan halk ozanı Abbas Balcı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için türkü besteledi.

Marmaris’te tatlı yüzünden kavga eden taraflar barıştı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir lokantada geçtiğimiz hafta gündüz tatlı yüzünden çıkan ve akşam da devam ederek 6 kişinin yaralanmasına 2 kişinin de cezaevine gitmesine sebep olan olayda taraflar bir araya gelerek barıştı.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Dostluk Konseri Düzenlendi

Yunanistan’ın Kos Adası ile Bodrum Belediyesi iş birliğinde Kumbahçe Mahallesi’nde Dostluk Konseri düzenlendi. Konserde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Kos Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras’ın barış, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Tarımsal Hasar Tespitleri Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın Menteşe İlçe'sinin Gazeller Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören tarımsal ürünlere hasar tespiti yaptırdı.

Saylak, Arıcılarla Bir Araya Geldi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, arıcılar ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Bodrum Belediyesi'nden Dünya Barış Günü konseri

Bodrum Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü çerçevesinde Bodrum Antik Tiyatro’da Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenlendi.

Başkan Karaca'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda dünyanın her yerinde kalıcı barış sağlanması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

Milas Belediyesi'nden Melih Cevdet Anday'ı anma etkinliği

Milas Belediyesi, ömrünün son yıllarını ilçeye bağlı Ören Mahallesi’nde geçiren Melih Cevdet Anday için anma etkinliği düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek olan etkinlikte şiir ve müzik dinletisi yapılacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak gıda denetime katıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalaman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimine katıldı.

İl Müdürü Saylak da İzleyenler Arasında

Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde heyecan her geçen dakika daha da artıyor. Bu muhteşem organizasyonu izleyenler arasında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da yer alıyor. 

Mavi yolculuğun merkezinde hayalet ağ temizliği

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muğla kıyılarında bulunan hayalet ağlar temizleniyor. Vatandaşların bilgilenmesine yönelik yapılan çalışmalarda 'Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık' etkinliği düzenlendi.

Şarkılarını hayranlarıyla söyledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahne alan genç popçu Barış Kömürcüoğlu, Azka Otel'de şarkılarını hayranlarıyla beraber söyledi.