Belgesel Haberleri

Belgesel Haberleri

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Uğur Mumcu Bodrum’da Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belgesel gösterimi ile anıldı.

Fethiye'de 'Kemal' Belgeseli İlgiyle İzlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyetin 100. Yılına özel sanatçı Pınar Karakoç Ayhan'ın sunumuyla Bir Müzikal Belgesel 'Kemal' belgeseli Fethiye'deki vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

'Karakulak’ Avusturya Doğa Filmleri Festivali'nde finale kaldı

Yönetmenliğini Ece Soydam’ın, danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Avusturya’da düzenlenen Innsbruck Doğa Filmleri Festivali’nde finale kaldı. Belgesel, Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi Seçimler’ arasına girmişti.

"100 Yılın Yangını" Belgeselinin Galası Yapıldı

Gazeteci Kenan Gürbüz’ün yönetmenliğini yaptığı 100 Yılın Yangını Belgeselinin Galası yapıldı.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

6. Fethiye Belgesel Günleri hazırlıkları sürüyor

Fethiye’mizde önemli bir kültürel etkinlik olan Fethiye Belgesel Günleri’nin (FBG) 6’ncısını düzenleme çalışmaları sürdürülüyor.

UNUTMA BİZİ ADLI TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz organize edilen anlatı ve belgesel tiyatro tarzındaki esere, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

STÜDYO MSKÜ İLE, PROFESYONEL YAYINCILIK

Stüdyo MSKÜ, 2020 yılının Eylül ayında MSKÜ'nün Kötekli yerleşkesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde kuruldu. İçerisinde seslendirme odası, reji, stüdyo, kurgu ünitesi ve makyaj odası bulunan medya prodüksiyon stüdyosunda tanıtım, belgesel, sesli kitap, kısa film ve televizyon programları çalışmaları yürütülüyor. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan canlı yayınlar da bu stüdyodan yönetiliyor.

BODRUM’UN SUALTI ZENGİNLİKLERİ BELGESEL OLUYOR  

Bodrum’un sualtı envanterinin çıkarılması, doğal ve arkeolojik güzelliklerinin tanıtılması amacıyla belgesel çekiliyor.   Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından nisan ayında başlayan çekimler devam ediyor. Belgesel çekimi ile birlikte Bodrum’un eşsiz güzellikteki koylarında sualtının ekolojik ve arkeolojik envanteri de çıkarılacak.   

MSKÜ 30’uncu yıl etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin kuruluşunun 30'uncu yılı anısına düzenlenen etkinlikte geçmişten günümüze resim sergisi, 30'uncu yıl amblemi ve MSKÜ Marşı ile 30'uncu yıl belgeseli Web sitesinin tanıtımı yapıldı.

Şehrimin Çınarları serisinin yeni bölümü yayında

Hikâyeleri ile Fethiye’nin yakın geçmişine ışık tutan, yaşantılarına tanıklık ettiğimiz Fethiye’nin önemli şahsiyetleri ‘Şehrimin Çınarları’ serisinde bir araya geliyor. Serinin 9. bölümü ise Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Youtube hesabında yayında.

‘Ocak Belgeseli’ İlgiyle İzlendi

‘Ocak Belgeseli’ Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nin ardından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde de yayınlandı.

Beşkaza Yangınlara Karşı Tek Yürek!

Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliği ile düzenlenen ‘Ocak Belgeseli’ Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesinde ilk kez izleyici ile buluştu. İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan belgesel gösteriminde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Seydikemer ve Fethiye’de Kuvâ-yi Milliye ruhunu gördüm. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını nasıl hep birlikte kazandıysak yangınları da hep birlikte söndürdük” ifadelerini kullandı.

BELGESEL GÜNLERİ SONA ERDİ

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri sona erdi.

Belgesel Günleri başladı

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Şerife Atlıhan’ın “Geçmişten Geleceğe Kilim Sergisi” ve Erol Hıra’nın “Geçmişten Geleceğe Ninemin, Dedemin Oyun ve Oyuncakları” Sergisi ile başladı.

5. BELGESEL GÜNLERİ ÖZER OLGUN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Fethiye Belediyesi ve Adabelenliler Derneği’ işbirliği ile düzenlenecek olan , 5. Fethiye Belgesel Günleri başlıyor. 15 Nisan’da başlayacak olan belgesel günleri 16 Nisan’da sona erecek.

5’inci Fethiye Belgesel Günleri Hazırlıkları Başladı

Ortaklar Öğretmen Okullular (ADABELENLİLER) Derneği, Fethiye Belgesel Günleri’nin 5’incisi için hazırlıklara başladı. 15 ve 16 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin teması “Gelecek” olacak.

Faruk Akbaş Holistik Bakıştaydı

Ünü Fethiye’yi hatta ülke sınırlarını aşan,belgesel ve gezi fotoğrafları alanında ödüllü bir araştırmacı yazar ve fotoğraf sanatçısı olan Faruk Akbaş FRT TV ekranlarında yayınlanan Ekrem Özden ile Holistik Bakış Programı’na konuk oldu.

Tarih Hazinesi Beçin Kalesi’nde Öğrenciler Kazı Yaptı

Muğla Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi" belgeseli ve kitabının tamamlanmasının ardından Beçin Kalesi ve ören yerine düzenlenen okul gezisinde, ilkokul ve lise öğrencileri kazı çalışması yaptılar.

Girne Kolejinden Cumhuriyet balosu

Girne Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yılını coşku ile kutlamak için bir aradaydı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan balo günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Girne Koleji öğrencilerinden Sude Naz Yıldız’ın konuşması, Cumhuriyet Belgeselinin izlenmesi, piyano dinletisi, okul korosu, drama ve zeybek gösterisinin yapılması ile son buldu.

Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi’ne Tarih Yolculuğu

Menteşeoğulları’na başkentlik yapan Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Milas ilçesinde bulunan Beçin şehri ve kalesi için hazırlanan “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” belgeseli tamamlandı.

“İkinci dönemin başlangıcında tekrar ziyaret edeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti.

4. Belgesel Günleri 17 Nisan’da

Ortaklar Öğretmen Okullular (Adabelenliler ) Derneği Fethiye Temsilciliği’nin geleneksel etkinliği Fethiye Belgesel Günleri etkinliğinin 17 Nisan Cumartesi günü yapılacağı belirtildi. Bu yıl organizasyonun korona virüsü salgını nedeniyle çevrimiçi olacağı kaydedildi. 

‘Maya’ Gösterime Girdi

Fethiye’de gösterime giren ‘Maya’ Belgesel Filmin gösterimine Yönetmen Sabri Kuşkonmaz’ın sözleri damga vurdu. Manken ve oyuncu Aysun Kayacı’nın 2008 yılında televizyonda yaptığı programda 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba" sözlerine karşı Yönetmen Kuşkonmaz, “Dağdaki çoban bu devletin harcına kan ve can verdi. Bu filmde de bunu görüyoruz.” Dedi.

Rıfat Çığ'ın eşi hayatını kaybetti

Uzun yıllar Muğla’da yaptığı çalışmalar kapsamında Fethiye’de Kanal F ve FRT Televizyonu’nda yaptığı “Ayak İzleri” belgeseli ile tanınan, sonrasında 2006 yılında kurulan İz Tv’de yaptığı “Ayak İzleri” belgeseliyle bir anda Türkiye’nin tanınmış belgeselcileri arasına giren Rıfat Çığ, hayat arkadaşı Aysel Hızlan Çığ hayatını kaybetti. Çığ ailesi merhume Aysel Hızlan Çığ’ın organlarını bağışlama kararı aldı.

Fethiye Belgesel Günlerine Yoğun İlgi

Ortaklar Öğretmen Okulu mezunlarından oluşan Adabelenliler Derneği tarafından Fethiye’de düzenlenen ‘Fethiye Belgesel Günleri’ başladı. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda 30 Ocak 2016 tarihinde ‘Kayadan Kopmadık’ adlı belgesel filmin gösterimine yoğun ilgi olması ‘Fethiye Belgesel Günleri’nin temelini oluşturdu.