Bölge Halkı Haberleri

Bölge Halkı Haberleri

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

“Hedefimiz Marmaris’i Sağlık Ve Kış Turizminde Önemli Bir Konuma Taşımak”

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Anjiyo Cihazı İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Fethiye Devlet Hastanesi’ne kurulan anjiyo cihazı için son hazırlıkların yapıldığı belirtildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerden önce, anjiyo cihazının hizmette olacağını belirtti.

Esenköy’den Karaca’ya Destek Ziyareti

Fethiye Belediyesi’nin Esenköy’de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı, bölgede yaşayan halk Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hem teşekkür, hem de destek ziyareti gerçekleştirdi.

"Yöremiz Yörük Geceleri" Programına Yoğun Katılım

Fethiye TV ve Beşkazanın Sesi ekranlarında yayınlanan “Yöremiz Yörük Geceleri” programı yeni sezonda türkü severlerle buluştu. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği programa birçok siyasi parti temsilcisi ve aday adayları da katıldı.

Milas’taki Hamzabey Çayı, eski günlerine geri döndü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Karacahisar Mahallesi’nde, yıllardır yaz aylarında kuruyan Hamzabey Çayı’nın bu yılki debisi, bölge halkında sevinç oluşturdu.

Hıdırlık Parkı projesi tamamlandı

Fethiye Belediyesi tarafından Patlangıç Mahallesi Hıdırlık Mevkii'ndeki 3980 m2’lik alana bölge halkının talebi üzerine projelendirilen park tamamlandı.

Kıncılar Mahallesi, Çok Amaçlı Düğün Salonuna Kavuşuyor

Seydikemer Belediyesi ilçe genelindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kıncılar Mahallesi’ne yapılacak ve bölge halkına hitap edecek olan Çok Amaçlı Düğün Salonu’ndaki çalışmaları inceledi.

Erdoğan'dan Akbelen Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç katliamının yaşandığı Akbelen Ormanı'ndaki bölge halkı ve çevrecileri hedef aldı. Erdoğan, 'Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, işimize bakıyoruz' dedi.

HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Depremin ilk gününden itibaren gönüllülerin de destekleriyle birçok yardımın ulaştırıldığı Hatay'ın Arsuz ilçesinde barınma kapasitesi artırma çalışmaları sürerken bölge halkı için geniş çerçevede çalışmalar yapılıyor.

SEYDİKEMER'İN 50 YILLIK HAYALİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Seydikemer ile Kaş’ı birleştirecek olan bölge halkının da uzun zamandır beklediği Patara Köprüsünün yapım ihalesinin tamamlanmasının ardından köprü inşaatı başladı.

BARUT ÇİFTİ, AŞKLARINI YK ENERJİ'DE BULDULAR

Ş. (YK Enerji), kurulduğu günden bugüne, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine oluşturduğu katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. Genellikle bölge halkının istihdam edildiği YK Enerji'de pek çok genç sadece işine değil aşkına da kavuşuyor. Bunlardan biri de YK Enerji'de çalışırken tanışıp evlenen Özlem-Emre barut Çifti oldu.

YK ENERJİ, KALDER İLE ‘İYİ NİYET BİLDİRGESİ’ İMZALADI

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 2.5'ini karşılayan, bölge halkına öncelik tanıyan istihdam politikası ve gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmaları ile sektörüne öncülük eden YK Enerji, kalite ve mükemmellik yolculuğunda Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

ARICAN, “BÖLGEYE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

Fethiye’nin Yeşil Üzümlü mahallesinde bulunan birçok tarihi yapıta ev sahipliği yapan Cadianda başlatılan kazı çalışmalarının bölge ekonomisine katkısı olacağının altını çizen Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Erkan Arıcan, “Vatandaşlarımız biraz daha maddi olarak faydalansın istiyoruz. Bölge halkının ekonomisini canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Fethiye-Seydikemer Güç Birliği Platformu’nda Turizm Sezonu Öncesi Bölgedeki Son Durum Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplandı. Fethiye-Göcek-Dalaman koylarını özel şirketlerin kullanımına veren ihalelerin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, imar ve otopark sorunları, kaçak yapılaşma, yat çekek yeri ile çadır-kamp-karavan yeri planlanmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, güçlü kamuoyu baskısı sayesinde Göcek koylarına ilişkin gerçekleşen ihalelerin 3’üncüsünün iptal edildiği haberini aldıklarını, diğer ihalelerinde iptal edilmesini beklediklerini söyledi. Başkan Çıralı, Göcek koylarında mapa ve şamandıra sistemine karşı olmadıklarını tekrar vurgulayarak, çevreye duyarlı, dünyaca ünlü koyları bölge halkının rahatlıkla ziyaret edebileceği, kamu yararı gözeten bir hizmet anlayışını destekleyeceklerini kaydetti.

Marmaris’te 200 kamyon balçık çıkarıldı

İçmeler'deki dere ve kanallarda 4 gün süren temizlik çalışmasında yaklaşık 200 kamyon balçık çıkarıldı.Marmaris Belediyesi ve MUSKİ ekiplerinin birlikte yaptığı çalışma bölge halkına rahat bir nefes aldırdı.

Kesim Gelirleri Yangın Mağdurları İçin Harcansın!

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin; TBMM’ye kanun teklifi verdi. Yanan 670 dekar alanın ihale edilerek kesiminin gerçekleştiğini söyleyen Girgin, ihalelerden elde edilen gelirin Muğla ve bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Şehit Fethi Bey Parkı’na büyük ilgi

Havaların soğumaya başlamasına rağmen Akarca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 2018 yılında Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Fethi Bey Parkı özellikle hafta sonları aileleri ile güzel vakit geçirmek isteyen bölge halkı tarafından tercih ediliyor.

'2020 Fethiye-Seydikemer Sosyoekonomik Raporu' Yayınlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘2020 Fethiye ve Seydikemer Sosyoekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor.

Bodrum Belediyesi yangın mağdurlarına destek olmaya devam ediyor

Tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birinin yaşandığı Bodrum'da, zarar gören vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya devam ediliyor. Yangının başladığı ilk günden bu yana sahada olan Bodrum Belediyesi ekipleri, bölge halkının her türlü ihtiyacını karşılamak için canla başla çalışıyor.

Milletvekili Gökcan, “Normal bir yangın değil, bu bir afetti”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Muğla’nın ilçelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasının ardından yangın bölgelerinde incelemeler yaparak bölge halkına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve çıkan orman yangınlarının küçümsenecek boyutta olmadığını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bu daha önceden bizim görmüş olduğumuz yangınlardan farklıydı. Buna normal yangın gözüyle bakmak çok küçümsemek olur. Bu bir afetti yani bir ilde aynı anda bu kadar farklı ilçeler de yangın çıkması açıkçası hepimizi hem yordu, hem üzdü hem de korkuttu” şeklinde konuştu.

İZBAK ekipleri Muğla’da alkışlarla uğurlandı

Yangın bölgesinde çalışmalara katılan İZBAK ekipleri Muğla'nın Milas ilçesindeki köyleri dolaşarak halkın ihtiyaçlarını dinledi. Bölge halkına yardımcı olan İZBAK ekipleri hayır duaları ve alkışlarla uğurlandı.

CHP’li Erbay, Kurban Bayramı’nı Akbelen direniş nöbetinde vatandaşlarla karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy’de bulunan 740 dönümlük Akbelen ormanında ağaçların kesilmesine karşı direnen bölge halkının nöbeti devam ediyor. Ağaç katliamına karşı vatandaşlar tarafından başlatılan direniş nöbetine katılan ve vatandaşlarla birlikte iki gündür nöbet tutan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğlamızın her köşesi ayrı güzellikte. Ancak eşsiz güzellikteki ormanları ve kıyıları ile yeraltı ve yerüstü kaynakları talan ve yağma tehdidiyle karşı karşıya. Bunun son örneğini İkizköy’deki Akbelen ormanında yaşıyoruz. Ancak doğamızın talanına karşı sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

Girgin, Buralar çam balının kalbi zeytinin diyarı

Girgin, Buralar çam balının kalbi zeytinin diyarı Yatağan ilçesi Bencik Mahallesi ve Milas ilçesi Tuzabat Mahallesinde bulunan boksit madeninin alan genişletmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Yatağan ilçe başkanı Mehmet Kemiksiz, alan genişletmesine tepki gösteren bal üreticileri ve köylülerle bir araya geldi. Girgin, boksit madeninin alan genişletmesi için “Çed Gerekli Değildir” kararına tepki gösterdi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Bal ve Zeytine Boksit Madeni İçin Kıymayın” çağrısında bulundu. Girgin bu konuda bir soru önergesi vereceklerini de sözlerine ekledi. Buralar çam balının kalbi zeytinin diyarı Girgin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Dünyadaki çam balının yüzde 90’ı Türkiye’de üretiliyor. Bunun da yüzde 80’i Muğla’dan karşılanıyor. Muğla’da 40 bin kişi arı yetiştiriciliği ve balcılık ile geçimini sağlıyor. Boksit işletmelerinin yayacağı toz, Basra böceğinin yaşamsal faaliyetlerine olumsuz etki edecektir. Basra böceğinin yaşadığı mikro flora üzerinde de ciddi etkileri olacak ve bunun sonucunda çam balı üretiminin sürdürülebilirliği sekteye uğrayacaktır. Söz konusu sahanın bulunduğu alanlarda Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce çam balı üretimi yapmak amacıyla 10-12 bin kovanlık bir konaklama noktası olduğu görülmektedir. Hangi akla hizmet ile çam balının ana vatanı olan ve bal ormanlarının yoğun olduğu yerlerde boksit alanlarının genişletilmesine izin veriliyor? Diğer yandan Milas ilçesi zeytin ile büyüyor.Milas Zeytinyağı AB’den coğrafi işaret alarak tescil edildi. 10 milyon dolayında zeytin ağacına sahip olan ve var yılında 18 bin ton zeytinyağı üreten Milas ilçemiz ve Milas’ta zeytin üreticileri coğrafi işaret alıp Avrupa düzeyinde tanınırlık sağlarken kalkıp buralarda boksit çıkarmak akıl erdirilebilir bir iş değil.” ARI BİTTİ DEMEK TARIM BİTTİ DEMEKTİR ‘Zeytin üreticileri, ‘’Burası bizim dede toprağı zeytinliğimiz. Bu maden ocağından çıkacak toz bitkileri çiçek zamanında öldürür. Bu ağaçlar zeytin yapamaz. Tarımı bitirir. Şimdi bu arıların zeytine, kiraz, elma ağacına da faydası var. Arı bitti demek tarım bitti demek.”diye itiraz ediyor. Bal üreticileri de ‘’ zaten bu sene bal olmadı, Muğla’nın markası olan çam balı hiç olmadı.Çam balı için basra üreten çamların olduğu alanların da boksit madenciliğine açılması bizi bitirir’’ diye itiraz ederek geçim kaynaklarımıza dokunmayın diye feryat ediyor. GEÇİM KAYNAKLARIMIZA DOKUNMAYIN! Girgin şunları ifade ederek sözlerini noktaladı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Yatağan’dan çağrı yapıyoruz: Milas Tuzabat ve Yatağan Bencik Mahallelerinde boksit çıkarılan alanların genişletilmesine köylülerimiz razı değildir. Bu karardan vazgeçilmelidir. Halkımızın ana geçim kaynaklarını yok edecek faaliyetlerden uzak durulmalıdır. Zeytinlerimizi, zeytinyağımızı, balımızı ve onları bize sunan doğayı, üreten elleri korumak için daha güçlendirmek için ne yapılmalı diye uğraşmak yerine, boksit çıkararak bu güzelim coğrafyaya kıymayın.” Öte yandan, bölge halkının ve üreticilerin talebiyle Arıcılar Birliği’nin alan genişletilmesini Danıştay’a taşıyacaklarını belirten Girgin, yasal sürecin de takipçisi olacaklarını söyledi.

Karagedik Pazaryeri açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası, Karagedik halkının talepleri doğrultusunda Karagedik Mahallesi’nde pazaryerini bölge halkının hizmetine sundu.

Paskalya Bayramı için ortak etkinlik

Likya Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ve yerleşik yaşayan İngilizler, yabancılara özgü Paskalya Bayramı dolayısıyla ortak bir etkinliğe imza attı. Beşkaza Meydanı’nda gerçekleşen programın amacının kültürel birlikteliği sağlamak olduğu ifade edildi. Likya Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Asıl hedefimiz sosyal dayanışma ağlarını örmek” derken; Fethiye’de yerleşik yaşayan İngiliz vatandaşı Lyn Ward, “Bizlere ait olan Paskalya Bayramı’nda yerleşik yaşayan yabancılar ve bölge halkı bir araya getirmeyi hedefledik” dedi. 

Çukurköy HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Milas Çukurköy mahallesinde yapımı tamamlanan 35 bin m3 su depolama hacmine sahip Çukurköy Hayvan İçme Suyu Göleti, bölge halkının kırsal kalkınmasına büyük destek sağlıyor.

Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş. çevreye duyarlı madenciliğin öncüsü oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde bölge halkına 2 bin kişinin üzerinde istihdam sağlayan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, 2020 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı.

CHP’li Erbay, Sandras ölürse Muğla ölür  

Köyceğiz’in Ağla Mahallesi’nde, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman bölgesinin yanı sıra Muğla ve Denizli’nin su kaynağını oluşturan Sandras Dağı’nda olivin maden ocağının kapasitesini artırmaya yönelik yapılmak istenen ÇED toplantısı, bölge halkının ve çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. 

Başkan Çıralı’dan bölge halkına çağrı: “Yerel esnaftan alış-veriş yapın”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, pandeminin etkisini arttırması nedeniyle alınan yeni tedbirlerle ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen yerel işletmelere destek vermek için bölge halkına, yerel esnaftan alışveriş yapılması çağrısı yaptı.