Bursa Haberleri

Bursa Haberleri

Erel’in heyecanı salona sığmadı, hareketleriyle Vural’a benzetildi

Bodrum Basketbol ile Bursa Ant Spor arasında oynanan play-off finalinde Bursa’nın yardımcı antrenörü, heyecanıyla ilgi odağı oldu. Maç boyunca yerinde duramayan Erel’in heyecanı salona sığmadı.

'Bodrum’un İncileri' adım adım Sultanlar Ligi'ne gidiyor

Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, play-off finallerinde 3 maça çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, final grubunu ilk ikide bitirdiği takdirde adını Sultanlar Ligi'ne yazdıracak. Bodrumspor Başkanı Hadi Türk, finallerden şampiyon olarak döneceklerine inandığını söyledi.

Bodrum’da Dev Bisiklet Organizasyonu İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Geneli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla olmak üzere sadece 6 ilde organize edilen Garanfondo Bisiklet Yol Yarışı 4. uzun ve kısa parkur olmak üzere 2 ayrı etapta 10 Mart tarihinde Bodrum’da pedallanacak. Kısa ve uzun parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek yarış; Tüm Türkiye’nin yanı sıra Dünyanın değişik ülkelerinden Bisiklet tutkunlarını Bodrum’da ağırlayacak.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Çağdaş Bodrumspor: 87 - Bursaspor: 76

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Çağdaş Bodrumspor, evinde karşılaştığı Bursaspor’u 87-76 'lık skorla mağlup etti.

Muğlalı Atletizm Sporcusu Demir Şampiyon Oldu

Bursa’da düzenlenen U14 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü atletizm sporcusu Irmak Demir şampiyon oldu.

Datça’nın Gizemli Mağarası ‘Tekesuyu’

Muğla’nın Datça ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce Mağara Araştırma Derneği Bursa Şubesi ekipleri tarafından ilk haritalandırılması yapılan, yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve 7 metre derinlikteki Tekesuyu Mağarası'nda, 2019 yılında yapılan ikinci haritalandırma ile eksik kollar tamamlandı.

Çağdaş Bodrum Spor, Bursa Temsilcisi Tofaş’a Karşı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrumspor, ligin 12. haftasında Bursa temsilcisi Tofaş ile karşılaşacak.

Çağdaş Bodrum Spor, deplasmanda Bursaspor’a 83-69 yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çağdaş Bodrum Spor, ligin beşinci haftasında deplasmanda Bursaspor İnfo Yatırım'a 83-69 yenildi.

Bodrum Basket’te Galibiyet Sevinci

Bodrum Kadın Basketbol, Bodrum Spor Salonu’nda konuk ettiği Bursa Antspor'u 74 - 69 mağlup etti.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

ÇAĞLAYAN ÇELİK YENİ SEZONA HAZIR

Genç yaşta karting ile başlayan motorsporları kariyerine offroad, ATV, pist, rallikros ve ralli branşlarında devam eden Çağlayan Çelik, başarılarına yenilerini eklemek hedefiyle yeni sezona hazır. 2022 sezonunu Türkiye Rallikros Kategori 4 Şampiyonu olarak tamamlayan Bursalı sporcu, bu sene yeni takımı ve yeni otomobili ile 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip edecek.

ŞAMPİYON YARI FİNAL İÇİN SAHADA

Türkiye Voleybol Federasyonu Alpaslan Endüstri Erkekler 1. Lig A Grubu şampiyonu Milas Belediyespor, yarı final müsabakaları oynamak üzere Bursa’ya gidiyor.

BAŞKAN ARAS ÜÇÜNCÜ İKLİM BULUŞMASINA KATILDI 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 3. Belediyeler Buluşmasına katıldı. 

ZEKİ MÜREN, ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILACAK

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 26'ncı yıl dönümü olan 24 Eylül 2022 tarihinde, çok sevdiği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde halka açık mevlit okutulup, Antik Tiyatro'da konser düzenlenerek anılacak. Bursa'da kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için sonrasında Emir Sultan Camii'nde mevlit okutulacak.

ZEYTİN ÜRETEN İLLERİN CHP’Lİ VEKİLLERİ DANIŞTAY’A YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇAĞRISI YAPTI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması yaparak, zeytinlik alanların maden çıkarılması için yok edilmesine neden olacak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a çağrısında bulundular.

MSKÜ atletleri Türkiye ikincisi

Bursa'da düzenlenen Üniversiteler Arası Salon Atletizm şampiyonasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi takım halinde Türkiye ikinciliği elde etti.

Tek hedef galibiyet

Fethiye Belediyespor evinde Antalya Güneşi GSK karşılaşması hazırlıklarına devam ediyor. Bursa deplasmanından galip gelen lacivert beyazlılar 19. hafta karşılaşmasında seyircisi önünde galip gelmek istiyor.

Fethiye Belediyespor Suskunluğunu Bozdu

6 maçtır kazanamayan Fethiye Belediyespor suskunluğunu Bursa deplasmanında bozdu. Lacivert beyazlılar 18. Hafta mücadelesinde Final Spor’u deplasmanda mağlup etti.

Add Fethiye Şubesi'nden Onur Anıtı Saldırısına Tepki

Samsun'da bulunan Onur Anıtı'na yapılmak istenen saldırı ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına CHP Bursa Eski Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ve birçok vatandaş katıldı.

Fethiyespor kaldığı yerden

Ligin ilk yarısında fırtına gibi eserek topladığı 43 puanla en yakın rakibinin 9 puan önünde lider olarak bulunan Fethiyespor ligin 2. Yarısı için kamp yaptığı Antalya’da ilk hazırlık maçını Bursa Yıldırım Spor ile karşılaştı. Lacivert beyazlılar maçı 2-0 kazandı.

Kadın dağcıdan anlamlı günde tırmanış

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarihte Bursalı kadın dağcı Melek Kıyı Aydın 2 bin 295 metre yükseklikteki Muğla'nın en yüksek dağı Sandras dağına tırmandı.

Mhp’li Vekillerden Fethiye Ziyareti

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı!

İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayısı açıklandı. Bir önceki haftaya göre; vaka sayısı en çok artan il Bursa oldu.

Muğla’da Sahil Rüzgarı-2 operasyonu

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Muğla, Antalya, Aydın, Adana, Bursa, Çanakkale, İzmir, Kocaeli ve Mersin gibi sahil illerinde suç örgütlerine yönelik Sahil Rüzgarı-2 operasyonu düzenlendi.

Sevindik, “Öğrencilerimiz beklenti içerisinde”

Fethiye ve çevresinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs yardımı yapan FETAV gönüllüleri bursa ihtiyacı olan öğrenciler için kolları sıvadı. Öğrenciler ile arada aracı olmamasının güzel bir şey olduğunun altını çizen Emekli bankacı Elhan Sevindik, “Özellikle bu olaya çok sevindim çünkü birçok dernek iyi-kötü yardımlarını yapıyorlar ama buda aracısız direk öğrenciyle, öğrencinin iban numarasına para göndererek aracısız iletişim kurabilirsiniz. Bu çok önemli bir şey aklınızda ufacık bir soru işareti kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Marmaris’te yapılan Star Kıds Cup turnuvası sona erdi

Bursaspor Kulübü’nün Marmaris’te çıkan orman yangınlarından sonra Futbol Turizminin gelişmesi ve Marmaris’in yaşanılabilir bir yer olduğunu belirtmek adına düzenlemiş olduğu Futbol Turnuvası sona erdi.

Fethiye Kaya İnciri’ne İhracat Kapısı Açılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) başta coğrafi işaret tescilli Fethiye Kaya İnciri olmak üzere, bölgemizde yetişen incir çeşitlerinin yurt dışına ihracatının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’deki incir çeşitlerini incelemek üzere FTSO’ya gelen Bursa’nın duayen incir ihracatçılarından Yavuz Taner, Fethiye Kaya İnciri’nin küçük boyutlu türünün özellikle İngiltere pazarında büyük rağbet gören çerezlik incir ihracatına uygun olduğunu belirterek, bölgenin büyük bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

Mustafakemalpaşa’dan Muğla’ya yardım eli

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin koordinasyonunda, yardımsever vatandaşların desteği ile hazırlanan yardım TIR'ı orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla bölgesindeki ekipler ve mağdur vatandaşlar için yola çıktı.

Tatilciler erken geldi, trafik felç oldu

Kurban Bayramı'na 15 gün kala Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerden tatil için erken yola çıkan vatandaşlar Menteşe ilçesindeki akıllı kavşakta uzun kuyruklar oluşturdu.

Muğlaspor sahasında liderle berabere kaldı

TFF 3. Lig 4. Grupta matematiksel olarak düşmesi kesinleşen Muğlaspor sahasındaki son lig maçında konuk ettiği lider Bursa Yıldırımspor'da ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Bursa Yıldırımspor ikinci sıraya geriledi.