Büyükelçi Haberleri

Büyükelçi Haberleri

Başkan Ünlü, Büyükelçi Morris’i ağırladı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’yü ziyaret etti.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Aras’a Ziyaret

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Türkiye Ab’ye Tam Üye Olmak İçin Üzerine Düşenleri Yapmıştır

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Türkiye - Malta Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı olarak, Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar’ı makamında kabul etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret

Almanya'nın Paris Büyükelçisi iken 2020 yılında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığı görevine atanan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve heyeti Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Vali Akbıyık’ı ziyaret etti

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Muğla Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Karadağ Büyükelçisi Kastratovi Bodrum'a geldi

Karadağ Büyükelçisi Periša Kastratović ve Müsteşar Dragan Krivokapic Bodrum Belediyesini ziyaret etti.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisinden Fethiye Belediyesine Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya makamında resmi bir ziyarette bulundu.

Birleşik Krallık Büyükelçisinden Başkan Aras'a Ziyaret

Birleşik Krallık Büyükelçisi Jill Morris ve heyeti Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Oktay, Büyükelçi Morris'i ağırladı

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı ziyaret etti.

Birleşik Krallık Büyükelçisi’nden Başkan Gürün’e Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. 

İngilizler deniz, kum ve güneşin yanında sağlık turizmine geliyor

 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Muğla’nın İlk Kadın Büyükelçisinin Kitabı Tanıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sumru Akıncı Noyan’ın Aklımda Kalanlar kitabı için Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde imza ve söyleşi günü düzenledi.

Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için tören düzenlendi

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz için Dışişleri Bakanlığında tören düzenlendi.

Büyükelçi Karagöz’ün Cenazesi Ankara’ya Gönderildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde denizde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye'nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz'ün cenazesi Ankara'ya gönderildi.

‘Turizmde çocuk koruma’ semineri düzenlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İngiltere Büyükelçiliği himayesinde GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler Birliği) organizasyonu ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliği ile ‘sürdürülebilir turizm’’ projeleri dahilinde ‘Turizmde çocuk koruma ve çocuk istismarı ile mücadele semineri" düzenlendi.

ÖZBEKİSTAN YATIRIM FIRSATLARI ANLATILDI

Özbekistan Büyükelçiliği heyeti MUTSO’yu ziyaret ederek, MUTSO üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda Özbekistan’daki ağırlıklı ekonomik sektörler, yatırım olanakları ve ihracat şartları hakkında bilgi verildi.

BULGARİSTAN BÜYÜKELÇİ MÜSTEŞARI KAYMAKAM KARAMAN2I ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Büyükelçi Müsteşarı Ivaylo Nikalov, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ı ziyaret etti.

KUR’AN-I KERİM YAKILMASINA MUĞLA’DAN SERT TEPKİ

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepkiler devam ederken, Muğla'da vatandaşlar sabah namazı sonrası Kur'anı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

KARACA, HOLLANDA’DA İŞ ADAMLARI VE TUR OPERATÖRLERİNE ‘FETHİYE’ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Vakantiebeurs Turizm Fuarı için gittiği Hollanda’da, Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, Türk ve Hollandalı iş adamları, tur operatörleri, STK başkanları akşam yemeğinde bir araya geldi.

GÜNEY KORE BÜYÜKELÇİSİ LEE, SEDİR ADASI’NI GEZDİ

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, Muğla'nın Gökova Körfezi'nin dünyaca ünlü Sedir (Kleopatra) Adası'nı Muğla Valisi Orhan Tavlı ile birlikte gezdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: “EGE BİZİM İÇİN KİLİT BÖLGE”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege'nin Türkiye için kilit bir bölge olduğunu belirterek, (Yunanistan) Attıkları her adımın farkında olduğumuzdan da rahatsız oldular. Bu silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettikleri, bu adalara da bazılarını getirdiler bunu de tespit ettik. Bunun peşini tabii bırakmayacağız. Yunanistan Ankara Büyükelçisini bakanlığımıza çağırdık. Gerekli protestoları yaptık. Bundan sonra da adımlarımızı buna göre atacağız' dedi.

Kaymakam ve Büyükelçiden kazı ekibine ziyaret

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ile birlikte Labranda Antik Kenti'nde devam eden arkeoloji kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Hollanda Kral Günü, Ankara Büyükelçisi Kwaasteniet’in katılımı ile Marmaris’te kutlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hollanda Kralı Willem Alexander'in doğum günü münasebeti ile 'Hollanda Milli Günü' kutlama resepsiyonu düzenlendi.

İngiliz Büyükelçi’den Fethiye Belediyesi’ne Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki diplomatik heyet Fethiye Belediyesine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Oktay, İngiliz Diplomat Chilcott’u ağırladı

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın konuğu oldu. İçmeler'deki Belediye binasında gerçekleşen görüşmede pandemi, geçtiğimiz yaz meydana gelen yangınlar ve 2022 sezonu konuşuldu.

Muğla’ya 1 milyon İngiliz turist bekleniyor

Çeşitli gezi ve incelemelere katılmak üzere Muğla'ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, Muğla Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

Haydi Menteşe Ukrayna İçin El ele

Ukrayna Büyükelçiliği ve Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ukrayna’daki vatandaşlar için insani yardım kampanyası başlatıldı.

Bodrum’da yaşayan Ukraynalılar seferber oldu; yardım yağıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın ardından Ukrayna Büyükelçiliği tarafından yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan binlerce Ukrayna vatandaşı ve Türk vatandaşları katılmıştı. Bodrum'da yaşayan Ukrayna vatandaşları da kampanyaya katılarak yardım malzemeleri toplamaya başladı.

Sığınağa alınan Bodrumlu turizmciler tahliye bekliyor

Rusya'nın başlattığı askeri harekat ile Ukrayna'da mahsur kalan Bodrumlu turizmciler, tahliye bekliyor. Tahliye ile ilgili bakanlık ve büyükelçilikle görüşmelerin ise devam ettiği öğrenildi.