Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Haberleri

Marmaris’teki dere mor renge dönüştü, MUSKİ uyardı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Polis Evi’nin önünden geçen derenin suyunun mor renge dönüşmesi sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından suda yapılan incelemede dere içine boya kalıntısının bırakıldığı açıklandı.

Muğla’nın Su Sorunları Başkan Aras İle Birlikte Tek Tek Ortadan Kalkıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentte yaşanan su sıkıntılarının ortadan kaldırılması için yoğun mesai harcıyor. Aras’ın göreve gelmesinin ardından Menteşe merkez mahalleleri, Kötekli, Yeniköy, Datça merkez mahalleleri, Yatağan Turgut, Mesken, Seydikemer Yayla Karaçulha ve Kavaklıdere merkez Mahallelerinde yaşanan sorunlar altı ay gibi çok kısa bir süre içinde tamamen ortadan kalktı. Ayrıca Bodrum’da yapılan çalışmalarla İlçeye verilen su miktarı yaklaşık oranında arttırıldı.

Başkan Ünlü’ den Ankara çıkarması

Kurultay ve CHP’nin kuruluşunun yıl dönümü etkinlikleri için Ankara’ya giden Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

Muğla Büyükşehir’den Zafer Kupası Dart turnuvası

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin finali 30 Ağustos’un 102.yılında Zafer Kupası Dart Turnuvası düzenledi.

Bayır Muhtarı Şengül; “Suyu Eşeklerle Taşıyorduk, Artık Çeşmemizden Akıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris’te hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu projesi kapsamında Bayır Mahallesine su verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Eskinden eşeklerle, tankerlerle su taşıyorduk. Artık çeşmemizden kesintisiz su akıyor. Vatandaşımız çok memnun. Artık rahatça uyuyabiliyorum” dedi.

Büyükşehir Hizmet Binalarını Yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde bulunan 1 No’lu Hizmet binasını yıkarak yerine yeni hizmet binası yapıyor.

Şadan Gökovalı kütüphanesi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayata katkı sunmak, okuma alışkanlığını arttırmak ve kültürel yayılımı genişletmek amacıyla il genelinde başlattığı kütüphane açma çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde "Şadan Gökovalı Kütüphanesi" faaliyete geçirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, "Yardımlar Yüzde 65 Artışla Bin TL’ye Çıktı"

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ve ailelere destek olan eğitim yardımlarını 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yüzde 65 arttırdı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde bulunan Menteşe Gençlik Merkezi'nde psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başlıyor. 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan bu hizmet, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çiftler ve aileler için de ücretsiz olarak sağlanacak.

Oyuncak kütüphanesi ile çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde hizmete sunulan Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi çocukların yanında olmaya, onlar için fırsat eşitliği oluşturmaya ve atölye çalışmalarına devam ediyor.

Turizm kenti Marmaris'teki asırlık su hikayesinde mutlu sona yaklaşıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesine 60 kilometre mesafede, yarımadanın en uç noktasında ve bir ucu denize bakan Taşlıca Mahallesi'nde asırlık su sorunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı "Bozburun Yarımadası İçme Suyu Projesi"nin tamamlanması ile çözülecek. Kırsal Taşlıca Mahallesi'nde neredeyse her evde, geleneksel beton sarnıçlar bulunurken, içme suyu için en yakın köy Söğüt Mahallesi'ndeki çeşmeden içme suyu temin ediliyor.

Muğla’nın Suyu Temiz ve Sağlıklı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum ve Marmaris’te bulunan çevre analiz laboratuvarlarında içme ve atıksu numuneleri alarak suyun kalitesini kontrol ediyor. Muğla’nın tüm bölgelerinden gelen su numunelerinin analizleri ile vatandaşlara temiz su sağlanıyor ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiliyor.

Muğla'da 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü farklı ilçelerde düzenlediği fener alayı ve konserlerle büyük bir coşkuyla kutladı.

Menteşe'de 30 Ağustos coşkusu Manga konseri ve fener alayı ile taçlandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, halkın yoğun katılımla kutlandı. Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, sevilen rock grubu Manga' nın sahne aldığı konserle doruğa ulaştı.

Oktay Akbal Muğla’da Sevenleri ile Anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi gazeteci-yazar Oktay Akbal’ı vefatının dokuzuncu yılında “Oktay Akbal Anısına” söyleşisi ile andı.

Zurnazen Festivali Fethiye’de tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali Fethiye’de tamamlandı.

Başkan Aras: "30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin bir sembolüdür"

30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin bir sembolü olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; "Bu zafer, sıradan bir askeri başarının ötesinde, bir ulusun kendi kaderini tayin etme iradesinin, bağımsızlığa ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancının bir tezahürüdür" dedi.

Bodrum’da, içme suyu depo hatlarını yenileniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın MUSKİ Genel Müdürlüğüne finansman desteği sağlaması ile başlatılan çalışmalarla Bodrum’da bulunan 26 içme suyu depo ayrım hatlarının tamamı değişiyor.

Bodrum’da Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Müzayede

Muğla Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları yararına müzayede düzenledi. Bodrum’da düzenlenen müzayedede Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras bütün varlıklara eşit baktıklarını bu müzayedenin can dostlar için bir şans olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras MUTSO Meclisine Konuk Oldu

MUTSO aylık olağan toplantısına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras oda meclis üyeler, yönetim kurulu ve meslek komite başkanları ile bir araya geldi.

GEKA’nın 162’nci toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi

Güney Ege Kalkınma Ajansının 162’nci Yönetim Kurulu toplantısı GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un Başkanlığında Muğla’da gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras: “Kadını ve çocuğu korumak için gerektiğinde risk alacağız”

Muğla'nın Menteşe ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Senem Kıvrık'ın ölümünün ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal kadın cinayetlerine ve şiddete karşı kararlı bir şekilde çalışacaklarını, gerekirse bu konuda risk almaya da hazır olduklarını açıkladılar.

Menteşe'de Zurna Festivali'nde Gürman sahne aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9'uncu Uluslararası Zurnazen Festivali, Menteşe'de büyük bir coşkuya sahne oldu. Festival, Prof. Dr. Şaban Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu'nda yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Muğla Büyükşehirden sokak hayvanları yararına müzayede

Muğla sokak hayvanları için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'da tüm geliri sokak hayvanları yararına kullanılacak müzayede düzenleniyor.

Büyükşehir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni yeniliyor. Yapılacak olan yenileme çalışmaları ile huzurevi, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek.

Büyükşehir Paydaşlarla Stratejik Plan Atölye Çalışması Gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ortak paydaşlarla Stratejik Plan Atölye Çalışması gerçekleştirdi.

Başkan Aras, Bodrum’un Su Sorununu Çözüyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un içme suyu sorununu çözecek olan projelerin hayata geçirilmesi için MUSKİ Genel Müdürlüğüne ödenek aktardı. Belediyenin öz kaynaklarının kullanılacağı projelerle Bodrum’a hem ilave su sağlanacak hem de hat arızaları büyük oranda azalacak.

Başkan Ahmet Aras, Seki'deki Yağlı Güreşlere Katıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen 31.Geleneksel Seki Yağlı Güreşleri'ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da katılım sağladı.

Zurna Festivali Pazartesi Günü Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali bu yıl 9. kez sanatseverlerle buluşuyor.

Büyükşehir Ekipleri Yol Çizgi Çalışması Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede sürdürdüğü düzenli ve güvenli yol çalışmaları kapsamında bugüne kadar 10 bin 109 km yol çizgi çalışması yaptı.