Çaba Haberleri

Çaba Haberleri

Fethiye’de zabıta ekiplerinden trafik denetimi

 Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuyla birlikte artan trafik ve park sorunlarına karşı Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti.

Hasan Gizli Çaba Göstereceği Vaatlerle Dikkat Çekiyor

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde Fethiye Karaçulha Mahallesi için muhtar adayı olan Hasan Gizli seçim vaatleri ile öne çıktı.

Başkan Akdenizli: “Biz her zaman yine birlikteyiz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, birlikte görev yaptığı belediye meclis üyeleri için yemek düzenleyip, teşekkür plaketi sundu.

Marmaris Turizmde Atağa Geçti

Göreve geldiği ilk günden beri turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bugün bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çok çaba harcadık. Marmaris’te sezon artık erken açılıp geç kapanıyor, ayrıca kültür ve spor turizmi de ilerleme kaydediyor” dedi.

Yunusu Kurtarmak İçin Saatlerce Uğraştılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde karaya vuran yunusu kurtarabilmek için vatandaşlar ve ekipler saatlerce uğraştı. Yunus, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Marmaris’te Yağmur Mesaisi

Marmaris’te Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabasıyla, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur olumsuz bir durum yaşanmadan atlatıldı.

Seydikemer’de dere taştı, mahsur kalan hayvanlar kurtarıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle taşan derede mahsur kalan hayvanlar ekiplerin çabasıyla kurtarıldı.

Ağır Yaralanan Kadın Hastanede Hayatını Kaybetti

Muğla'nın Milas ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 38 yaşındaki Ayşe Akı isimli kadın doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gençlikspor'da tek hedef şampiyonluk

Muğla Süper Amatör Ligi temsilcilerinden Marmaris Gençlikspor yönetimi tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Başkan Aydın Kocabay, Marmaris’teki birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgelerinden biri olmayı hedeflediklerini, bunun için de sportif başarılar, şampiyonluklar elde etmek gerektiğine işaret ederek, “Marmaris’e şampiyonluk sevinci yaşatmak istiyoruz” dedi.

Muğla'dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı

Muğla’dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye’nin su ürünleri ihracat lideri su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin çabaları ile Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya’yla açılıyor.

Motosiklet 20 Metrelik Uçuruma Yuvarlandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaklaşık 20 metrelik uçuruma yuvarlanan motosikletteki 2 kişi, ekiplerin yoğun çabasıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Belediye ekiplerinin yağmur mesaisi

Yağmur nedeniyle 24 saat mesai yapan Marmaris Belediyesi ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba harcadı.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

Başkan Türkler’den “Geçmiş Olsun” Mesajı

Ula’da fırın çatısından çıkıp rüzgarın etkisiyle 13 iş yerini etkileyen yangın İtfaiye personellerinin büyük çabaları ve Orman Genel Müdürlüğü’nün helikopter ve arasöz desteğiyle çok daha büyük bir felakete neden olmadan söndürüldü.

iki ayrı noktada çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Datça yolu üzerinde ve Yeşilbelde mevkiinde iki ayrı noktada başlayan orman yangını, şiddetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

BAŞKAN KULAÇ ,’’GEÇEN SENE 5 LİRAYA ALDIĞIMIZ DEFTER ŞUAN 20 LİRA’’

Yeni eğitim öğretim yılına girilmesiyle birlikte herkesin aklına ‘’Acaba bu sene kırtasiye alış verişi ne kadar tutacak?’’ sorusu gelmeye başladı. Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç kırtasiye fiyatları hakkında bilgiler edindi.

TSD Başkanı Boyraz, Karaca’yı tebrik etti

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı her hizmette engellilere de yer vermesi, erişebilir ve ulaşılabilir bir şehir yapmak için verdiği çaba için teşekkür etti.

Bodrum’da korku dolu dakikalar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ailevi sorunlar yaşayan bir kişi baz istasyonunun tepesine çıktı. Uzun süre vatandaşı ikna ederek aşağıya indirmeye çalışan ekiplerin çabası 2 saatin sonunda sonuç verdi. Gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Bodrum’daki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlayan orman yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, ekiplerin yoğun çabası ile alevler kontrol altına alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan orman işçilerine teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris’teki orman yangının söndürülmesi için yoğun çaba sarf eden orman işçileri ile görüntülü görüşerek teşekkür etti.

Marmaris’te alev savaşçılarının nöbeti devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran'da başlayıp 25 Haziran'da tamamen kontrol altına alınan yangında 4 bin 500 hektar makilik ve kızılçam örtülü alan yandı. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için olağanüstü çaba gösteren ekipler, nöbetlerine devam ediyorlar.

El sanatları sergisi, Halk Eğitimi Merkezi’nde açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde 30 yıldır usta öğretici olarak çalışan Selda Kocabaş'ın kursiyerlerle birlikte hazırladığı el sanatları görücüye çıktı.

Kumburnu’nda Dj Çabakçor Rüzgârı Esti

Ünlü DJ Doğuş Çabakçor, Dünya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği olan Ölüdeniz Kumburnu Plajı’nda müzikseverler ile buluştu. Yaklaşık 2 saat boyunca sahne alan Çabakçor, çaldığı müziklerle hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Üreten bir nesil yetiştirmek için dünya öğretmenleri el ele verdi

Öğrencilere içinde bulunduğumuz çağa özgü beceriler kazandırmak, gelişen teknolojiye ayak uyduran bireyler yetiştirmek için çaba harcayan 4 ülkeden 15 okul öncesi öğretmeni; üreten, sorgulayan, araştıran ve eleştirel düşünen bireyler yetiştirmek için el ele verdi.

Demir’den 2022 Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

CHP’li Erbay: 'Sağlıkta dönüşüm dediler sistemi çökerttiler'

Beyaz Yürüyüşe başlayan sağlık çalışanlarının sorunlarını Meclis gündemine taşımak için bir araştırma önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Sağlık çalışanları özellikle pandemi döneminde büyük bir özveri ile çaba gösterdiler. Bir can daha kurtarabilmek için gece gündüz demeden, canla başla mücadele ettiler. Kendi canlarını tehlikeye attılar. Şimdi onarın özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi talepleri var. Onlar sadece kendileri için değil tüm halk için taleplerini ileri sürüyorlar. Sağlık çalışanlarının talepleri bir an önce kabul edilmelidir.” dedi.

Temizlenmeyen logarlar taşkınlara neden oldu

Fethiye’yi 2 günden bu yana etkisi altına alan sağanak yağışlar bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu.İşyerlerini su basan esnaflar kendi imkanları ile işyerlerine giren suyu tahliye etmek için büyük çaba harcadılar.Esnaflar logarların zamanında yeterince temizlenmediği için bu su taşkınlarının meydana geldiğini ifade ettiler.

Demirtaş; “O Değerli Mesainizi Esnafımızın Sorunlarını Çözmek İçin Uğraşın”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından üyelere gönderilen mesaj hakkında açıklamalarda bulunarak, “Defalarca oda yönetimini ziyaret etmek için randevu istedik. Hiçbir cevap alamadık. Hep iyi niyetli davrandık yine olmadı. Kendi çabalarımız ile üyelere ulaşmaya başladık. Her çalışmamızda olduğumuz gibi birileri rahatsız olmuş ki bu trajekomik mesajı esnaflarımıza göndermişler. O değerli mesainizi bizimle değil de keşke esnaflarımızın sorunlarını çözmeye harcasaydınız” diye konuştu.

Marmaris Kapalı Çarşı bakımdan geçiyor

Marmaris Belediyesi, Kapalı Çarşı'nın üst tentelerini yenilemeye devam ediyor. Çarşıda çürüyen kısımları bakım ve onarımdan geçiren ekipler bölge esnafının rahat bir kış geçirmesi için çaba gösteriyor.