Çanta Haberleri

Çanta Haberleri

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Zabıta Unutulan Çantayı Sahibine Teslim Etti

Marmaris Belediyesi’nde görevli zabıta memuru Mehmet Güven, sokakta sahipsiz bir çanta buldu. İçinde para, altın ve cep telefonları bulunan çanta Antalya’dan tatil için Marmaris’e gelen sahibine ulaştırıldı.

Başkan Akdenizli, Seydikemer Devlet Hastanesi’nde Dünyaya Gelen İlk Bebeği Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Devlet Hastanesi’nde doğan ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti. Hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Akdenizli aileye “Hoş Geldin Bebek” çantası hediye etti.

Minik Arzunur, Okul Çantasına Kavuştu

Seydikemer’in Bayır Mahallesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında, şans eseri yara almadan kurtulan ancak kazada okul çantasının kirlenmesine üzülen minik Arzunur’un yeni okul çanta hayalini Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli gerçekleştirdi.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

 Menteşe Belediyesi, 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 1. sınıfa başlayan öğrencilere dayanışma çantası vererek eğitimlerine destek oluyor.

Muğla’da 2 Bin 859 Aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ Çantası

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında destek olmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende’ projesi 13 ilçede devam ediyor.

Belediye’den Eğitim Desteği

Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her hafta beslenme çantası dağıtmaya başladı.

Kredi kartından alışveriş, hırsız turistleri yakalattı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir şahsa ait çantayı çalan yabancı turistler, çaldıkları çantadan ele geçirdikleri kredi kartı ile alışveriş yapınca yakayı ele verdi.

Fethiye Belediyesi Hoş Geldin Bebek Projesine Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün tarafından başlatılan 'Hoş Geldin Bebek' projesi 857. aileye ulaştı. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ürünlerin bulunduğu çanta ailelere teslim ediliyor.

Çantasında uyuşturucu ele geçirildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı.

Plajdan çanta çalan hırsızlar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki sabah saatlerinde denize giren sporcuların çantası ile değerli eşyalarını çalan hırsızlık şüphelileri gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Hırsızlık şüphelileri güvenlik kamerasına takıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde halk plajında denize giren iki sporcunun çantalarını çalan hırsızlık şüphelileri polis ekipleri tarafından yakalandı.

15 Kursiyer, El Emeği Göz Nuru Ürünlerini Sergilediler

Milas Belediyesi’nin mart ayında başlattığı ‘Örgü ve Amigurumi Kursu’nu tamamlayan 15 kursiyer, kurs boyunca ürettikleri örgü çanta, dekorasyon ürünü ve amigurumi bebeklerini vatandaşların beğenisine sundu.

45 parça uyuşturucuyla yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üzerinde ve çantasında 45 parça uyuşturucu ele geçirilen şahıs, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

MUTSO’DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

MUTSO, Eğitim Meslek Komitesi işbirliğinde, Muğla’ya gelen depremzede öğrenciler için hazırlanan 340 kırtasiye çantasını İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu İsraf Avcıları Takımı, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak için hazırladıkları çantaları boyadılar.

PROJENİN 400. BEBEĞİ MERYEM BEBEK

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün tarafından başlatılan “Hoş Geldin Bebek” projesi 400. aileye ulaştı. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ürünlerin bulunduğu çanta ailelere teslim ediliyor. 

MUĞLA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA KORKUTTU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şüpheli çanta polis ekiplerini alarma geçirdi. Kontrollü şekilde patlatılan çantadan kıyafet çıktı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

TAKSİDE UNUTULAN 47 BİN LİRAYI SAHİBİNE ULAŞTIRDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir taksici yabancı uyruklu şahsın takside unuttuğu içinde 47 bin TL para bulunan çantayı sahibine ulaşıp teslim etti. Bu örnek davranış taksici arkadaşları tarafından da alkışlanırken İngiliz uyruklu şahıs çantayı teslim aldıktan sonra' Türkleri çok seviyorum. Türklere çok güveniyorum. Onun içinde 14 yıldan bu yana Türkiye'de ve Fethiye'de yaşıyorum' ifadelerini kullandı.

Girgin, “pazarcı artık “satıcı değil bekçiyiz” diyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Köyceğiz İlçe Örgütü ile birlikte pazaryerini gezerek esnafın, üreticilerin ve halkın şikâyetlerini dinledi. Girgin şunları söyledi:

El emeği stantları bayram boyunca açık

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda kurulan “El Emeği Göz Nuru Stantları”, bayram dolayısıyla tüm hafta açık olacak. Stantlarda çantalar, el örgüsü büstüyerler, patikler, oyuncaklar, takı, ahşap ve cam eşyaları bulmak mümkün.

Parkta bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim eden belediye görevlisi ödüllendirildi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bakımını yaptığı parkta bulduğu para dolu çantayı polise teslim eden Park ve Bahçeler personeli Ali Eren'i makamında kabul ederek tebrik plaketi verdi. Ali Eren'i davranışından ötürü kutlayan Başkan Oktay, 'Seninle gurur duyuyoruz' diye konuştu.

Çantasını bulan işçiye 400 dolar verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'nde Belediyede engelli kadrosundan işçi olarak çalışan Ali Eren çiçek dikerken bankta bulduğu para dolu çanta sahibine teslim edilirken, çanta sahibi Polisin Eren'e 400 doları hediye olarak verdi.

Minibüsü yanan, aracı soyulan seyyar satıcıdan örnek davranış

Muğla'nın Ula İlçesi Sakar Geçidi seyir terasında seyyar satıcı Cumhur Sarı, bir vatandaşın unuttuğu ve içinde yaklaşık 100 bin liralık ziynet eşyası bulunan çantayı sahibine teslim etti. Seyyar satıcının 4 ay önce ekmek teknesi olan minibüsünün yandığı, 3 gün önce ise seyir terasında aracının soyulduğu öğrenildi.

Ellie’s Concept Açıldı

El yapımı akasya oyma ürünler, seramikler, teraryumlar, el yapımı dökme mumlar, el yapımı çantaların yer aldığı Ellie’s Concept Home Store kapılarını misafirlerine açtı.

Ofspor Maçı Antalya’da

3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’a PFDK tarafından 29 Ocak Pazar günü Fethiye Şehir Stadyumu’nda 1-0 kaybettiği İçel İdmanyurdu maçında çıkan olaylar nedeni ile bir maç seyircisiz oynama cezası verildi. Bu cezadan sonra Fethiyespor bu hafta Pazar günü 13.00’de kendi sahasında oynayacağı Yeşilyurt D.Ç. Ofspor maçına seyircisiz çıkacak.

Oyun salonundan hırsızlık anı kameralara yansıdı

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki oyun salonunda bir şahsın çantasındaki oyun kolu ile işletmedeki orijinal oyun kolu değiştirdiği anlar kameralara yansıdı.