Çantalar Haberleri

Çantalar Haberleri

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Hırsızlık şüphelileri güvenlik kamerasına takıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde halk plajında denize giren iki sporcunun çantalarını çalan hırsızlık şüphelileri polis ekipleri tarafından yakalandı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu İsraf Avcıları Takımı, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak için hazırladıkları çantaları boyadılar.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

El emeği stantları bayram boyunca açık

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda kurulan “El Emeği Göz Nuru Stantları”, bayram dolayısıyla tüm hafta açık olacak. Stantlarda çantalar, el örgüsü büstüyerler, patikler, oyuncaklar, takı, ahşap ve cam eşyaları bulmak mümkün.

Ellie’s Concept Açıldı

El yapımı akasya oyma ürünler, seramikler, teraryumlar, el yapımı dökme mumlar, el yapımı çantaların yer aldığı Ellie’s Concept Home Store kapılarını misafirlerine açtı.

Altınçekiç, “Uzaktan eğitimde eşitsizliklere şahit olduk”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının bu yılki hazırlığının farklı olduğuna değinen Eğitimiş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, “Bu sefer hazırlıklar farklıydı, çünkü çantalara ıslak mendiller, dezenfektanlar maskeler koyuldu. Çünkü içimizde korku var. Fakat okul özleminini neden hem öğrenciler hem veliler hem öğretmenler korkuyla birlikte yaşadık? Neden gereken tedbirlerin alınması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmadı” dedi.

Menteşe Belediyesi’nden eğitime destek

Menteşe Belediyesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan çocuklara dayanışma çantası vererek destek oluyor. İlkokula yeni başlayan çocukların eğitimine destek olmak adına içerisinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantalar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından çocuklara hediye edildi.

“Lüksünüzden, şatafatınızdan vazgeçin esnafa destek olun”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay “Yandaş şirketleri zengin etmekten, kullanılmayan yol, köprü, havaalanlarına verilen garanti ödemelerden vazgeçin. Sonu gelmeyen lüksünüzden, şatafatınızdan, 50 bin dolarlık çantalarınızdan, yazlık, kışlık uçan saraylarınızdan vazgeçin. Bugünlerde uçak filosuyla gitmeyi planladığınız bir piknik geziniz varsa derhâl iptal edin ve can çekişen esnafımızın beklentilerini de bir an önce karşılayın” dedi.