Çayır Haberleri

Çayır Haberleri

Seydikemer'de Tır Yangını

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde seyir halindeyken alev alan tır cayır cayır yandı.

Ortaca'da Meralar Denetim Altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çayır, mera ve yem bitkileri faaliyetleri kapsamında otlatma yasağı döneminde olan meralarda yasağa uyulup uyulmadığı denetlendi.

Vergi Dairesi Başkanı İnceçayır FTSO’yu ziyaret etti

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar ve Müdür Yardımcısı Murat İblikçi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti.

Fethiye körfeziyle ilgili toplantı yapıldı

Deniz Çayırlarının Dağılımlarının belirlenmesi, Haritalanması ve Transplantasyon Projesi kapsamında Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde toplantı gerçekleşti.

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Milletvekili Otgöz Zümrüt Çayırında

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için zümrüt çayırına geldi. Milletvekili Otgöz anonslar ve alkışlar eşliğinde karşılandı.

Aday Adayı Çaylı Güreş Alanında

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için Zümrüt Çayırına geldi.

Rafet El Roman Sevgisi Seki Çayırına Sığmadı

Seydikemer'in Seki Mahallesinde 30'uncusu düzenlenen Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Rafet El Roman sevilen şarkılarını seslendirdi. Seydikemerlilerin Rafet El Roman sevgisi Seki Çayırına sığmadı, alan binlerce vatandaş tarafından doldu taştı.

Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Hazırlıkları Başladı

Seydikemer’de Kırkpınar'ın pehlivanlarının da boy göstereceği 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri öncesi Seki Zümrüt Çayırı’nda hazırlıklar başladı.

Apti Mert Çayır Fethiyespor’da

TFF 2.Lig ekiplerinden Fethiyespor, son olarak Bodrumspor forması giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Apti Mert Çayır ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Başkan Akdenizli: “Sporcularımızı Dualı Çayıra, Dualarla Uğurladık”

Edirne'de 7-9 Temmuz'da düzenlenecek 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yoğun bir tempoyla hazırlanan Seydikemerli güreşçiler, Er Meydanı’na dualar eşliğinde uğurlandı. Güreşçileri uğurlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Yaklaşık 20 sporcumuzu Kırkpınar’a, dualı çayıra dualarla yolcu edeceğiz” dedi.

Bağ kurduk tüm yüreklerimizle…

Ortaca Kaymakamımız Meral Uçar ve Belediye Başkanımız Alim Uzundemir, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraşlı deprem sonrası İlçemize gelen Esra Çayır ailesi ile beraber iftar yaptı.

TIR VE ARABA CAYIR CAYIR YANDI

Muğla’nın Ula ilçesinde park halindeki 48 SR 900 plakalı tır ve 48 YU 509 plakalı şahin marka araç cayır cayır yandı.

SEYİR HALİNDEKİ KAMYONET CAYIR CAYIR YANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kapalı kasa kamyonette yangın çıktı.

SEKİ ER MEYDANI KIRAN KIRANA MÜCADELELERE SAHNE OLDU

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu. Kıran kırana geçen güreşlerde final müsabakasında rakibi Mustafa Batu’yu yenen Ali Gürbüz, er meydanında büyük coşkuya neden oldu.

Seki Zümrüt Çayırı güreşseverler için hazırlanıyor

Seydikemer’de Kırkpınar'ın pehlivanlarının da boy göstereceği 29’uncu Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Seki Zümrüt Çayırı’nda son hazırlıklar yapılıyor.

Muğla’daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı

Son günlerde ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

Trakya’daki Muğlalı arıcılardan ‘çayır tırtılı’ ilaçlama uyarısı

Yüzde 95'i gezgin arıcılık yapan ve Trakya'da bulunan Muğlalı arıcılar, ayçiçeği ürünlerinde görülen 'çayır tırtılı' istilası sonrası gündüz gerçekleştirilen ilaçlamalarda sıkıntı yaşamaya başladıklarını açıkladılar.

Lüks yat cayır cayır yandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde cayır cayır yanan yatı söndürmek için ekipler müdahalede bulundu.

Kürek Takımları Fethiye’de kamp yapıyor

Hereke Nuh Çimento Kürek Takımı ve Şişecam Çayırova Spor Kulübü, kış kampını Fethiye’de gerçekleştiriyor. 

Muğlalı çiftçilere 39 ton yem bitki tohumu dağıtılacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığınca yüzde 75 hibe ile desteklenen Yem Bitkileri projesi kapsamında toplam 39 ton yen bitkisi tohumu dağıtıldı. 500 bin TL bütçeli proje ile 7 bin dekara yakın alanın ekilmesi hedefleniyor.

Muğla'da yangın bölgesi 3'e düştü

Muğla'da altı ayrı bölgede devam eden orman yangınlarından üçü kısmen kontrol altına alınırken, üç bölgede devam eden yangınları ise söndürme çalışmaları sürüyor. Ayrıca Köyceğiz ilçesindeki orman yangınının Çayırhisar Mahallesi’ne çok yaklaştığı açıklandı.

Domates yüklü tır yandı

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde domates yüklü yabancı plakalı tır bilinmeyen nedenle cayır cayır yandı.

Böyle öfke görülmedi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir araç cadde ortasında cayır cayır yandı. Bir anda aracın elektrik aksamından çıkan kıvılcım sonucu yandığını zannederek yardıma koşanlar gerçeği öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sahipleri tarafından benzin dökülerek ateşe verildiği öğrenilen araç cayır cayır yandı. Bomba gibi patlayarak yanan araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldükten sonra otoparka çekildi.

Evi küle dönen yaşlı kadın kedileri için gözyaşlarına boğuldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yalnız yaşayan Mine Howie isimli yaşlı kadının evi cayır cayır yandı. Komşularının güçlükle sakinleştirdiği yaşlı kadın yanan evi için değil içeride kalan 4 kedisi için gözyaşlarına boğuldu.

Muğla'nın tarımsal değeri 10 milyar tl

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 2020 yılı değerlendirme ve 2021 yılı hedeflerini açıklarken, Muğla’nın turizm kenti olarak bilinmesinin yanında önemli bir tarım kenti ve Muğla’nın tarımsal değerinin 10 milyar TL olduğunu söyledi

Kokoreç arabası cayır çayır yandı

Muğla-Aydın Karayolu Kavaklıdere yol ayrımında bulunan Kokoreç aracı tüp borusunun alev alması sonucu tamamen yandı.

30 çiftçiye yüzde 75’i hibe destekli yem bitkisi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Milas’ta pamuk üretimi yapan 30 çiftçiye, yüzde 75 hibe destekli 21 bin 913 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Zarar 300 bin TL

Fethiye’de geçtiğimiz Cumartesi günü elektrik kontağından çıktığı sanılan koltuk döşeme atölyesindeki yangında iki katlı bina cayır cayır yanarken, atölyedeki makineler ve döşeme malzemeleri tamamen yanmıştı. Atölye sahibi Özmen Kökçü, yangında her şeyin yandığını belirtip; “Zararım yaklaşık 300 bin TL. Çok mağdurum. Çevreye verdiğim korku nedeniyle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.