Çekildi Haberleri

Çekildi Haberleri

Muğla'da Bağımlılıkla Mücadeleye Dikkat Çekildi

Muğla Gençlik Merkezi tarafından bağımlılıklarla mücadele konulu farkındalık etkinliği düzenlendi.

Seydikemer’de İyi Parti Adayı Harun Sağır Adaylıktan Çekildi

Seydikemer İttifakı adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır ittifakın bozulması sebebiyle çekildiğini açıkladı. Sağır bu süreçte teveccüh gösteren herkese teşekkür etti.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Mustafa Batu, Fethiye Ramazan Çatal Yağlı Güreşlerini kazandı

Fethiye’de düzenlenen Fethiye Yağlı Güreşleri'nin finalinde Mustafa Batu ile İsmail Balaban karşılaştı. Rakibine sinirlenen İsmail Balaban güreşten çekildi ve başpehlivan Mustafa Batu oldu.  

Datça Ülkü Ocakları Murdala Adası'nda Türk Bayrağı'nı dalgalandırdı

Muğla'nın Datça ilçesinde Ülkü Ocakları öncülüğünde Murdala Adası'nda yapımı tamamlan bayrak direklerine Türk bayrağı ile ülkü ocakları bayrağı göndere çekildi.

Deprem tomografisi çekildi

Gökova Körfezi’nin deprem tomografisinin araştırılması amacıyla 2020 yılında başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Vergi Zamları Tatihi Öne Alındı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak ayından itibaren uygulanacak vergi zammı öne çekildi.

Reklam Çalışmaları 8 Milyon Kişiye Ulaştı

Marmaris’in turizmde kaynak pazarı İngiltere’de yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmaları olumlu etkilerini sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılında yapılan reklam çalışmaları 8 milyon kişiye ulaşınca İngiltere-Dalaman yönüne hem yeni bir uçuş hattı eklendi hem de 2024 yılı uçuş programı 1 hafta öne çekildi.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

'Maçlarımızın kendi salonumuzda izlemesini istiyoruz'

Türkiye Sigorta Basketbol süper Ligi'nde 2023-2024 sezonu kuraları çekildi. Çağdaş Bodrumspor ilk maçı deplasmanda Fenerbahçe oynayacak. Çağdaş Bodrumspor'un iç saha maçlarını nerede oynayacağı ile ilgili bir açıklama TBF tarafından yapılmadı ise Bodrum’da oynanması için tüm gözler Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) çevrildi.

Marmaris'te Çekildi Avrupa'yı Sallayacak!

Ünlü sanatçı Yonca Poyrazoğlu'nun 'At gibi gidenler…' adlı son şarkısı, Marmaris'in turistik tanıtımına destek oluyor.

Marmaris’te Emniyet Müdürü Görevden Alındı

Marmaris'te göçmen kaçakçısına tekne yaptırdığı ortaya çıkan İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, Vali Orhan Tavlı tarafından görevden alınarak merkeze çekildi.

Büyük Samanlık Koyu'nda 'mavi bayrak' çekildi

Fethiye’de okulun işlettiği, lise öğrencilerinin çalışarak mesleğe hazırlandığı plaja Fethiye Kaymakamı tarafından mavi bayrak çekilirken, plaj yeni sezona açıldı.

Bitki sağlığı eğitimi verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile bitki koruma ürünleri bayilerinin katılımıyla Pestisit kullanımına dikkat çekildi.

FETHİYE’DE DENİZ SUYU ÇEKİLDİ

Fethiye’de, deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Deniz suyunun çekilmesiyle oluşan görüntü, kordona gezintiye gelenleri şaşırttı.

FETHİYESPOR'UN GRUBUNDA DEPREMDEN DOLAYI 2 TAKIM LİGDEN ÇEKİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle 2. Lig’den Adıyaman FK ve Diyarbekirspor olmak üzere oynadıkları ligden çekilme başvurusunda bulunan 5 kulübün talebine olumlu yanıt verdiklerini açıkladı.

DENİZ SUYU 15 METRE ÇEKİLDİ

Sakin kent Akyaka sahilinde deniz suyu iç kesimlere 15 metre çekildi. Sahilde dolaşan vatandaşlar suyun çekilmesi sonrası oluşan adacıkların üzerinde dolaştı.

SEYDİKEMER’DE TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Seydikemer’de yapılacak 200 konut için kuralar çekildi. Seydikemer’de 200 konut için 3680 başvurunun olduğu ifade edildi.

FETHİYE’DE TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Fethiye’de yapılacak 53 konut için kuralar çekildi. Fethiye’de 53 konut için 8780 başvurunun olduğu ifade edildi.

RATEM’DEN "BU SESİ DUYUN!" BASIN AÇIKLAMASI

Radyo Televizyon Yayıncılar Meslek Birliği RATEM’den "Bu sesi duyun!" Kampanyası kapsamında basın açıklaması yapıldı. Yönetim kurulu ve üyelerinde yer aldığı basın açıklamasında birçok konuya dikkat çekildi. Basın açıklamasını RATEM Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Aydın Şerbetcioğlu yaptı.

MUĞLA’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde kurulan organ ve doku bağışı standında organ bağışının önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

KÖYCEĞİZ'DE MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından meme kanserine dikkat çekmek için etkinlikler düzenlendi.

ORMAN YANGINLARINA YÖNELİK UYARICI GÖRSELLER HAZIRLANDI

Menteşe Belediyesi orman yangınlarına yönelik uyarıcı ve bilgilendirici görseller hazırladı. “Geleceğini karartma, ormana ateşle yaklaşma” başlığı ile hazırlanan görsellerde Muğla’nın il olarak yangınlara karşı hassas bir bölge olduğu vurgusu yapılırken, doğal nedenlerin yanında yangınların daha çok tedbirsizlik ya da kasıtlı olarak insan kaynaklı nedenlerle çıktığına dikkat çekildi.

PATİ KART REKLAM FİLMİ SEYDİKEMER’DE ÇEKİLDİ

Seydikemer’de çekimleri yapılan bir bankanın reklam filminde oynayan Türk yapımcı, dizi ve sinema oyuncusu Özlem Balcı, kendilerine verdiği destekteklerden dolayı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür etti.

Eğitim sezonunu tamamlayan deniz araçları karaya çekildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Denizcilik Lisesi)’nde öğrencilerin eğitiminde ve pratik yapması için kullanılan eğitim gemisi TCG Goca Kaptanlar ve hızlı kurtarma botu Kurtaran-74 2021-2022 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayarak karaya çekildi.

Dolardaki sert düşüş altını da etkiledi

BDDK'nın ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

Kıyı Emniyetten yanan tekneye müdahale

Fethiye Büyük Boncuklu koyu açıklarında kısmen yanan 17 metrelik tekne, söndürüldükten sonra limana çekildi.

Makine arızası yapan tekne Marinaya çekildi

Bodrum açıklarında içinde 2 kişinin bulunduğu ve makine arızası yapan tekne Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü botu tarafından marinaya çekildi.

Bitki sağlığı günü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 12 Mayıs Uluslararası Bitki Sağlığı Günü çerçevesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. İl ve İlçe Müdürlüğü yönetim kadrosu ile ilgili teknik personel ile zirai ilaç bayilerinin katılımıyla bitki sağlığının önemine dikkat çekildi.

CUMA HUTBESİNDE BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu 'Hayatı helal kılabilmek' olurken, hutbede Ramazan Bayramı öncesinde oluşacak trafik yoğunluğuna dikkat çekildi.