Çiftlik Haberleri

Çiftlik Haberleri

Kökten, “Sorunlar Kökten çözülecek”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Çiftlik mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Yiğit, Fethiye’de Ziyaretlerde Bulundu

Zafer Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Yiğit beraberinde Zafer Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Müjgan Dikmen ve Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar ile birlikte Çiftlik ve Kargı mahallelerini ziyaret etti.

Alim Karaca Çiftlik'ten Seslendi : 10 Bin Farkla Öndeyiz

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Çiftlik mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

Arızalanan 17 Metrelik Lüks Tekneyi KIYEM Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Fethiye’de Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Arda Apaydın Toprağa Verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çiftlik Mahallesi’nde dün 20.30 sularında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç motosiklet sürücüsü Arda Apaydın, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çiftlik Halk Evi Törenle Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından Çiftlik Mahallesi’ne kazandırılan halk evi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Programa yoğun bir katılım oldu.

Kökten "Projemiz Hazır Fethiye'de, Tüm Pazarların Üstünü Kapatacağız"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten seçim çalışmaları kapsamında sırası ile Çiftlik Semt Pazarı, Kargı Mahallesi ve Yanıklar Mahallesinde vatandaşlar ile buluştu. Gerçekleşen seçim çalışmasında Kökten'e Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Av.Murat Çağlar Ayıkol ve çok sayıda partili eşlik etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Fethiye Belediye Başkan Adayı Kökten " Var olan bu sorunların mevcut bütçe ile çözülmesi mümkün değil. Merkezi hükümetin desteği olmadan bu sorunların çözülmeyeceği belli oldu. Fethiye'nin artık bir beş yıl daha kaybetme lüksü yok. Bunun için desteğinizi bekliyorum"diye konuştu. Çiftlik Semt Pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile buluşan, Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, pazarcı esnafı ile çay içerek sorunlarını dinledi.

Yunan adası diyerek Çiftlik koyuna terk ettiler

Muğla’nın Marmaris ilçesi Çiftlik koyuna terk edilen düzensiz göçmenler Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Milas'ta Hayvan Hırsızlığı İddiası

Muğla'nın Milas ilçesinde çeşitli tarihlere 8 mahallede meydana gelen hayvan hırsızlığında 11 büyükbaş ve küçükbaş hayvanın çalındığı iddia edildi.

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisi gerçekleştirildi

 Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te bulunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisini gerçekleştirdi.

Yangından etkilenen hayvanlara tıbbi müdahale

Muğla’nın Menteşe İlçesi Algı Mahallesi’nde meydana gelen çiftlik yangınına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Acil Müdahale Aracı ile müdahale etti. Yangının itfaiye ekipleri tarafından kontrol alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Aracı 1 veteriner, 2 yardımcı personelle yaralı hayvanlara yerinde müdahale etti.

Fethiye’ye Tatile Geldi Hayatı Değişti

İngiltere'de yöneticilik yapan ve sevdiği kişi için Aydın’a yerleşerek hayvancılık yapmaya başlayan “İngiliz gelin” Sarah Durrant, kısa sürede alıştığı çiftlik hayatında hem hayvanlarına bebek gibi bakıyor, hem de öğrendiği geleneksel yöntemlerle peynir, tereyağı ve yoğurt yapıyor.

Laguna Lounge mutfağında Portekiz lezzetleri

Bodrum’un önemli koylarından Yalıçiftlik’te faaliyet gösteren Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un imza restoranı Laguna Lounge, misafirlerine Portekiz mutfağının geleneksel lezzetlerini bir araya getiren özel bir menü sundu.

Çiftlik-Bayır yolunda sathi kaplaması tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sorumluluk alanı içerisinde ki yollarda asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"Hadi gel selfie çekilelim" deyince koşarak gelen inek gülümsetti

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Şerife Yılmaz isimli genç kızın ailesine ait çiftlikte inek ile çektiği selfie videosu sosyal medyada viral oldu. Yılmaz'ın sosyal medya hesabında paylaştığı videoda "Hadi selfie çekilelim" dediği inek, koşa koşa gelerek kameraya poz veriyor.

Yangın için kurduğu sistem ile milyonlarca lira zarardan kurtuldu

Muğla’nın Datça ilçesinde enerji nakil hattından çıktığı açıklanan ve 25 hektar otluk ve makilik alanın yandığı yangının ortasında kalan bir çiftlik, çevresine örülen fıskiye sistemi ile milyonlarca liralık zarardan kurtuldu.

Çiftlik’ten Karaca’ya teşekkür için geldiler

Çiftlik Ali Rıza Köse Ortaokulu Müdürü Kenan Çalık beraberinde idari kadro ve okul öğrencileri ile birlikte okulda Fethiye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Vekil Adayı Demir, Çiftlik Esnafını Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Muğla'da sıkılmadık el bırakmayan Vekil adayı Demir, özverili çalışmasıyla vatandaşlardan da takdir topluyor. 

MAHKEME, BODRUM ÇİFTLİK YALI MEVKİİ İMAR PLANI’NI İPTAL ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Yalı mevkiinin imar planına yönelik açılan davada mahkeme bölgenin nazım imar planını iptal etti. Alanın korunması ve bölgedeki mülk sahiplerinin haklarını ve doğal sit alanlarını korumak amacıyla hukuk mücadelesi verdiklerini belirten davanın avukatı Av. Bilgehan Şahin, çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

FETHİYE’DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fethiye'ye seyir halinde olan ve jandarma tarafından Çiftlik Mahallesi'nde durdurulan bir araçta uyuşturucu hap ve madde ele geçirildi.

DEVA AİLESİ ÇİFTLİK PAZARINDA

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay ve diğer ilçe başkanlarının katılımıyla çiftlik pazarı ziyareti gerçekleştirildi.

UNO CLUB FETHİYE’DEN CUMHURİYET KONVOYU

Uno Club Fethiye tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Konvoyu etkinliği düzenlenecek. Çiftlik Mahallesi’nde başlayacak olan etkinliğe Uno Club Fethiye Başkanı Yücel Özdemir, tüm Fethiye halkını etkinliğe davet etti.

Sigara izmariti çiftliği yaktı

Sigara izmariti nedeni ile çıkan yangında hayvan çiftliğinde bulunan saman ve yonca balyaları buğday ve yem çuvalları yandı. Ayrıca çiftlik içerisinde bulunan süt sağım boruları da zarar gördü.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

Tersaneciler Destek Bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

FETHİYE’NİN TERSANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çiftlik Belediyesi tarafından 2011 yılında özel yat çekek ve imalat alanı olarak planı onanmış 150 dönümlük alanda 10 yılı aşkındır mağduriyet yaşayan tapu maliklerinin ,2020 yılındaki emsal verilerek yapılaşma koşullarının belirlenmesi talebiyle, Fethiye Belediyesi’ne verdiği dilekçe Fethiye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Soydemir; Çiftlik, Kargı Ve Yanıklar Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek genel kurula davet etti.

Çalış’ta mantı keyfi

İstanbul’dan Fethiye’ye yerleştikten sonra Çiftlik Mahallesi’nde ikamet etmeye başlayan Rüştü Görenli hafta sonları kardeşine ait Serin Kafe’de kendi yaptığı ürünleri ücretsiz ikram ediyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte ücretsiz mantı ikramı yapıldı.