Çıntar Haberleri

Çıntar Haberleri

Marmaris’te Çıntar Toplarken Dağda Kaybolan Adamdan Bir İz Bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir ay önce yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları devam ederken yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

Marmaris’te Kaybolan Adamın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralık 2023 tarihinde, yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları tekrar başladı.

Marmaris Balan Dağı'nda Kaybolan Şahıs İçin Aramalar Havadan Ve Karadan Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralıkta çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmalarının 13. gününde de 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam ederken Jandarma Komutanlığına bağlı Cayrokopter de havadan bölgeyi tarıyor.

Marmaris'te Kaybolan İsa Çifçi'yi Arama Çalışmaları 8'inci Gününde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için Balan Dağı'na giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan şahsı arama çalışmaları, 8. gününde 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Mantar toplamaya giden kadının cansız bedeni bulundu

Muğla'da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı'nın, kaybolduğu yerden 3 kilometre uzaklıkta ekipler tarafından cansız bedenine ulaşıldı.

Muğla’da Mantar Toplarken Kaybolan Yaşlı Kadın Her Yerde Aranıyor

Muğla’da yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı’nda çıntar mantarı toplamaya giden ve sonrasında kaybolan 77 yaşındaki Fatma Avcı her yerde aranıyor.

Yaşlı kadın dağda kayboldu

Muğla'da 77 yaşındaki Fatma Avcı yakınları ile birlikte Yılanlı Dağı'nda çıntar mantarı toplamaya giden, dağlık alanda kayboldu.

Çıntar Et Fiyatı İle Yarışıyor

Eylül-Ocak ayları arasında ormanlık alanlarda yetişen doğal olarak yetişen 'çıntar mantarı', Muğla’da kilosu 150-200 TL arasında satılırken, İzmir ve İstanbul’a toptancılara 120 TL’ye gönderiliyor.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Çıntarlar pazar tezgahlarında yerini aldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Çarşamba günleri kurulan köy pazarında çıntarlar tezgahlarında yerini alırken, kilosu 150 TL’den satılıyor.

Çıntar mevsimi başladı

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla'nın Milas ilçesinde boy göstermeye başlarken kilosu 150 TL'den satılıyor.

“Çıntar Kavurması” coğrafi işaret alıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Milas’a özgü yerel lezzetlerden olan çıntar kavurmasına da Türk Patent ve Marka Kurumundan (TPMK) coğrafi işaret tescili alıyor.

MUĞLA’DA ÇINTAR MEVSİMİ BAŞLADI

Sonbahar mevsiminde yağışın bol olduğu dönemlerde yetişen doğal mantar (Çıntar) vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı.

“ÇINTAR MANTARI” GÜN YÜZÜNE ÇIKMAYA BAŞLADI

Muğla ve çevresinde Ekim ve Kasım aylarında yağmur sonrası doğal olarak çamlık alanlarda Çıntar Mantarı gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Şehit aileleri ve engellilere ücretsiz çıntar

Fethiye ve çevresinde birkaç gündür devam eden yağmur ile birlikte vatandaşlar ormanlık alanlara koşarak, bol bol çıntar mantarı topluyor.

Çıntar 30 TL

Fethiye’de yağmurların ardından vatandaşların ormanlık alan ve yüksek mevkilerde topladığı çıntar ve sedir mantarları pazarda kilosu 30 TL’den satıldı.